Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


VARIABILE SI TIPURI DE DATE

java

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
TRATAREA EVENIMENTELOR DE TASTATURA
CICLURI FOR
VARIABILE SI TIPURI DE DATE
Problematica Design Patterns in ABAP Objects
SUPRASCRIEREA METODELOR
ACCESAREA SI STABILIREA VARIABILELOR DE CLASA SI DE INSTANTA
TIPURI DE VARIABILE
Meniuri flotante in JavaScript


VARIABILE SI TIPURI DE DATE

Variabilele reprezinta un loc unde poate fi pastrata informatia intr-un program aflat in executie. Valoarea poate fi modificata oricand in cadrul programului.

Pentru a crea o variabila trebuie sa ii dati un nume si sa stabiliti ce tip de informatie va stoca. De asemenea, in momentul crearii puteti sa atribuiti variabilei o valoare initiala.
Exista trei tipuri de variabile in Java: variabile de instanta, variabile de clasa si variabile locale.

Variabilele de instanta  sunt folosite pentru a defini atributele unui obiect.

Variabilele de clasa  definesc atributele unei intregi clase de obiecte si se aplica tuturor instantelor acesteia.

Variabilele locale  sunt folosite in interiorul definitiilor metodelor sau al blocurilor de instructiuni din cadrul unei metode. Ele pot fi folosite doar atunci cand metoda sau blocul este executat de interpretorul Java, dupa care isi inceteaza existenta.

Cu toate ca aceste trei tipuri de variabile sunt create asemanator, variabilele de clasa si de instanta sunt folosite intr-un alt mod decat variabilele locale. In continuare vom trata variabilele locale – celelalte doua tipuri vor fi detaliate mai tarziu.

OBS:  Spre deosebire de alte limbaje Java nu are variabile globale (utilizabile in orice parte a unui program). Variabilele de clasa si de instanta sunt folosite pentru a comunica informatii despre un obiect sau altul si pot inlocui nevoia de variabile globale.

Inainte de a folosi o variabila in Java trebuie mai intai sa o declaram prin indicarea numelui si a tipului de informatie pe care il va stoca. Formatul declaratiei este prezentat in continuare, specificandu-se intai tipul de informatie si apoi numele:

int maxim;

String numeutilizator;

boolean stareTerminare;

Variabilele locale pot fi declarate in orice loc in interiorul unei metode, la fel ca oricare alta instructiune Java insa trebuie declarate inainte de a fi folosite. In mod normal declararea variabilelor urmeaza imediat dupa instructiunea care defineste metoda.

Public static void main(string argumente[])Daca vrem sa cream mai multe variabile de acelasi tip le putem declara pe toate in aceeasi instructiune, separate de “,“:

String strada, oras, tara;

Variabilelor li se poate atribui o valoare atunci cand sunt create, prin atribuire:

int codposta=7000;

String nume=”Alex”;

boolean alegere=true;

int varsta=50, inaltime=170;

Dupa cum se poate vedea avem si posibilitatea de a atribui valori mai multor variabile de acelasi tip. Variabilelor locale trebuie sa li se atribuie valori inainte de a fi folosite in program, altfel acestea nu se vor compila.

Definitiile variabilelor de instanta si de clasa primesc o valoare initiala in functie de tipul informatiei pe care o stocheaza:

-         variabilele numerice:0

-         caracterele:“0”

-         variabilele booleene:false

-         obiectele:null

Numele variabilelor in Java trebuie sa inceapa cu o litera, cu underscore (“_”) sau cu “ $ “ – ele nu pot incepe cu o cifra. Dupa primul caracter numele variabilelor poate contine orice combinatie de cifre si litere.

Trebuie sa retinem ca Java tine cont de litere mari si mici. Din aceasta cauza un program poate avea doua variabile diferite: una numita X si alta x, sau una alb si alta ALB.

In practica s-a impus o “regula” de denumire a variabilelor Java: numele sunt formate din cuvinte sugestive iar in cazul in care sunt necesare mai multe cuvinte primul caracter al numelui este mic iar inceputul fiecarui cuvant este scris cu majuscula , ca in exemplele de mai jos:

Button incarcaFisier;

int codZona;

boolean definesteScorMaxim;


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 655
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site