Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Crearea unitatilor de organizare

retele calculatoare

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Moduri de conectare la Internet; protocoale
ELEMENTE COMPONENTE ALE VPN
PROTOCOLUL DE CONTROL AL TRANSMISIEI (TCP)
Adresarea IP - Clasele de adrese IP, Masca de retea
ROUTER BROADBAND
TOPOLOGIA RETELELOR DE CALCULATOARE - Topologia De Magistrala (Bus)
BAZELE TEORETICE ALE NETWORKINGULUI
Programele de Retea
Standardul 802.11: Protocolul si interfata MAC
INSTALARE F-SECURE: Anti-Virus Client Security


Crearea unitatilor de organizare

Unitatile de organizare (OU) sunt obiecte (containere) care pot contine alte obiecte, precum conturi de utilizator , grupuri, conturi de calculator si alte unitati de organizare. Unitatile de organizare nu pot contine obiecte situate in alte domenii.
Unitatile de organizare pot fi folosite pentru organizarea obiectelor din serviciile de catalog Active Director care reprezinta resursele dvs. de retea. Utilizarea unitatilor de organizare pentru organizarea obiectelor in cadrul serviciilor de catalog Active Director este similara cu utilizarea dosarelor pentru includerea si organizarea altor dosare si a fisierelor.

Structura ierarhica

Unitatile de organizare pot contine alte unitati de organizare, deci puteti crea o ierarhie logica, ierarhie care reprezinta structura sau necesitatile administrative ale firmei dvs. Daca creati o structura ierarhica pentru a reprezenta structura organizatorica a firmei dvs., o puteti construi pe baza limitelor departamentale sau geografice ale firmei. De exemplu, daca firma dvs. are filiale in Bruxells, Hong Kong si New York, puteti crea o unitate de organizare separata pentru fiecare locatie.

Stabilirea unei ierarhii in unitati de organizare permite delegarea controlului administrativ peste un numar de conturi de utilizator , grupuri sau alte resurse .Controlul administrativ se deleaga prin atribuirea unor permisiuni specifice pentru unitatile de organizare (si pentru obiectele pe care le contin) altor persoane sau grupuri. Prin stabilirea unei unitati de organizare pentru fiecare divizie din firma dvs. puteti gestiona si delega cu usurinta controlul pentru fiecare divizie.

Ierarhia unitatilor de organizare se mai poate baza pe modelul administrativ de retea al firmei. De exemplu, in firma poate fi un administrator responsabil pentru toate conturile de utilizator si un alt administrator responsabil cu imprimantele. In acest caz, veti crea o unitate de organizare pentru utilizatori si o alta unitate de organizare pentru imprimante.

Permisiuni

Pentru a crea unitati de organizare in cadrul unui container, trebuie sa dispuneti de permisiuni de citire (Read), de listare a continutului (List Contents) si de creare a obiectelor de tip de organizare (Create Organizational Unit Objects) .Permisiunea List Contents nu este absolut necesara pentru a crea o unitate de organizare, dar in lipsa acesteia nu puteti vedea unitatea de organizare nou creata. In mod prestabilit, membrii grupului Administrators au permisiuni de acces asupra unitatii de organizare in orice locatie de retea. Pentru a crea o unitate de organizare, aveti de parcurs urmatoarele etape :

Deschideti Active Director Users And Computers din meniul Administrative Tools.

Fereastra Active Director Users And Computers afiseaza numeroase containere

prestabilite direct sub domeniu. Users,Computers si Builtin sunt containere care nu sunt unitati de organizare. Deoarece nu puteti crea unitati de organizare in interiorul acestor containere si nu le puteti aplica nici Group Policy (politica de grup), trebuie sa creati alte unitati de organizare pentru a contine utilizatorii si calculatoarele din retea.

OBSERVATIE Uneori este necesar sa extindeti domeniul, prin efectuarea unui clic pe semnul plus din partea stinga a domeniului din ecranul de console, pentru a vedea containerele prestabilite.

Efectuati clic pe butonul drept de mouse pe containerul (domeniu sau unitate de organizare) in care doriti sa creati o noua unitate de organizare.

Indicati spre optiunea New si efectuati clic pe optiunea Organizational Unit.Tastati numele unitatii de organizare si efectuati clic pe butonul OK.

Exercitii : Crearea unitatilor de organizare

In cadrul acestei aplicatii, veti crea patru unitati de organizare : Sales (vinzari), Administration (administratie), Production (productie) si Servers (servere). Ulterior , pe parcursul acestui capitol veti crea patru conturi de utilizator in unitatea de organizare Sales,dupa care veti muta doua dintre aceste conturi de utilizator in unitatea de organizare Administration.

Exercitiul 1 : Crearea unei unitati de organizare

In acest exercitiu veti crea patru unitati de organizare.

Pentru a crea o unitate de organizare

Intrati in sistem ca Administrator.

Efectuati clic pe Start, indicati optiunea Programs, indicati optiunea Administrative Tools si efectuati clic pe optiunea Active Director Users And Computer.

In arborele de console, efectuati clic cu butonul drept de muse pe domeniul domain.com, indicati spre optiunea New din meniul rapid si apoi efectuati clic pe optiunea Organizational Unit.

Va aparea caseta de dialog New Object Organizational Unit.

OBSERVATIE Cind creati o unitate de organizare, unica informatie necesara este numele acesteia. Caseta de dialog indica locatia unde va fi creat obiectul.

In caseta Name, tastati Sales, dupa care efectuati clic pe butonul OK.

Repetati etapele 3 si 4 pentru a crea unitatile de organizare Administration, Production si Server.

Lasati deschisa fereastra Active Director Users And Computers.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 656
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site