Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Proiectarea bazei de date

sql+ Font mai mare | - Font mai micProiectarea bazei de date

Baza de date contine opt tabele in care se vor pastra toate informatiile aplicatiei schelet:

<prefix_> languages contine limbile in care va fi disponibila aplicatia.<prefix_>categories stocheaza informatiile legate de meniul site-ului, fiecare zona de meniu fiind pastrata intr-o inregistrare cu numar unic de identificare;

<prefix_>categories_multilanguage pastreaza date despre categorii ce tin de caracterul multilingv al site-ului;

<prefix_> entries permite stocarea de informatii generale despre articolele site-ului;

<prefix_>entries_multilanguage pastreaza datele multilingve despre articole;

<prefix_>templates contine arhiva de sabloane HTML a site-ului. Sabloanele vor fi folosite pentru generarea paginilor web dinamice.

<prefix_>groups stocheaza informatii despre grupurile de utilizatori precum si permisiunile pe care acestia le au in diverse zone.

<prefix_>users pastreaza utilizatorii care vor accesa panoul de control al aplicatiei, precum si cateva date generale despre fiecare utilizator in parte.

Fiecare tabela are un prefix, care poate fi schimbat si al carui scop este acela de a diferentia datele aplicatiei noastre de celelalte informatii din baza de date.

Prefixarea este o optiune utila atunci cand discutam despre baze de date online, deoarece spre deosebire de programarea desktop, in programarea web fiecare resursa costa, iar pachetele de hosting clasice contin o singura baza de date. Daca am dori sa folosim mai multe ar trebui sa platim suplimentar.

De asemenea, folosirea prefixului permite instalarea mai multor variante ale aplicatiei noastre, pe acelasi server, folosind aceasi baza de date.

Trebuie mentionat ca cele opt tabele de mai sus reprezinta minimul necesar pentru ca aplicatia sa poata rula. Daca se doreste extinderea functionalitatii platformei noastre, se pot oricand adauga alte tabele, sau alte campuri tabelelor deja existente.

Pentru numele tabelelor si ale campurilor am folosit cuvinte in limba engleza, pentru a facilita accesul programatorilor straini. Am facut aceasta alegere, pentru ca mi s-a intamplat sa primesc o aplicatie la care lucrasera inainte programatori din alta tara, care folosisera limba lor natala pentru nume de tabele si de campuri si pentru a comenta codul. Este o experienta destul de frustranta sa ti se ceara sa folosesti o baza de date din a carei structura nu intelegi o iota

Iata in continuare cum arata tabelele pe care le vom folosi in aplicatia noastra:

Top of FormPolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2295
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved