Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Backup/Restore

windows

+ Font mai mare | - Font mai mic



Backup/Restore

Backup este cea mai importanta functie de intretinere a sistemului. Se refera la realizarea copiei de siguranta a datelor in caz de defectiune. Este o unealta relativ putin folosita, pentru ca realizarea copiei de siguranta este o operatie consumatoare de timp, iar in timpul arhivarii datelor in copia de siguranta sistemul nu poate fi folosit.




In Windows XP, functia de backup este complexa. Pentru usurinta utilizarii, la invocarea ei sistemul lanseaza un program de tip „wizard” (traducerea specializata software in limba romana a acestui cuvant este „Expert”) cu ajutorul caruia utilizatorul sa isi poata defini optiunile intr-un mod cat mai intuitiv. In sistemul de operare Windows XP ferestrele de tip wizard pot fi intalnite in mai multe aplicatii, in special la instalarea de software, si sunt standard atat ca aspect cat si ca derulare si mod de utilizare.

 Este bine ca aceasta copie de siguranta sa fie pastrata pe un dispozitiv de stocare extern (discheta, CD, banda magnetica), sau pe un alt calculator din retea, respectiv pe server-ul retelei.

Restore se refera la restaurarea sistemului prin citirea copiei de siguranta.

 Lansarea se poate face in mai multe moduri:

  • Prin deschiderea ferestrei My Computer, selectarea cu buton dreapta mouse a drive-ului dorit si apoi a optiunii „Properties”, a paginii „Tools” si a butonului „Backup Now”.
  • prin parcurgerea secventei Start->All_Programs->Accessories->System_Tools-> Backup.

 Parcurgerea ferestrelor de optiuni se face prin apasarea butonului „Next >”. Revenirea la optiuni definite anterior se face cu ajutorul butonului „Back >”.

 Asadar, prin apasarea butonului „Next >” se vor derula ferestre succesive in care utilizatorul va trebui sa defineasca urmatoarele:



  • tipul activitatii, backup sau restore,
  • ce tip de date sa salveze (documente, setari, la alegere)
  • ce anume sa salveze din fisierele existente (se bifeaza casutele corespunzatoare)
  • mediul pe care se face copia de siguranta (discheta, banda magnetica sau fisier pe hard disk destinat copierii ulterioare pe alt mediu, de exemplu CD, locatie in retea). Va fi specificat numele fisierului (implicit este „backup”), iar extensia va fi automat „.bkf”.

 Dupa terminarea setarilor, ultimul ecran wizard va contine rezumatul optiunilor facute de utilizator, cu scop de verificare, si posibilitatea de a defini tipuri avansate de backup (prin apasarea butonului „Advanced”). Lansarea in executie a alcatuirii copiei de siguranta se face prin apasarea butonului „Finish”. Operatia de backup se completeaza si sistemul returneaza o fereastra de informatii (ora la care a fost creata copia, durata realizarii ei, marimea etc.).

 Restaurarea se poate lansa prin comenzile de mai sus sau prin dublu click asupra fisierului tip backup („.bkf”), care produc aparitia aceluiasi wizard. Se selecteaza locatia in care se afla copia de siguranta si se extrag datele in structura in care au fost salvate. Sistemul returneaza o fereastra de informatii (drive-ul pe care a fost lansata operatia de restaurare, dimensiunea totala a datelor transferate, durata operatiei etc.).






Politica de confidentialitate



DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 814
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site