Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Defragmentarea hard disk-ului

windows

+ Font mai mare | - Font mai micDefragmentarea hard disk-ului

Scopul acestei actiuni este identificarea modului in care fisierele ocupa fizic spatiul pe disc si reorganizarea lor astfel incat sa rezulte date plasate contiguu.
 Windows scrie fizic datele pe disc in blocuri succesive de o anumita marime, utilizind pentru aceasta o lista a blocurilor libere. Desi se cauta in general spatiile libere mai mari, un fisier poate sa ajunga sa fie plasat in mai multe blocuri libere, nu neaparat alaturate, mai ales atunci cand pe disc se scriu si se sterg cantitati relativ mari de date  sau se fac multe instalari si dezinstalari de programe.

 Prin divizarea fisierelor in acest fel scade viteza de acces la date, deoarece pentru a returna datele cerute, capul de citire al hard disk-ului trebuie sa se deplaseze fizic in mai multe locuri, la adresa de inceput a fiecarui grup de blocuri ocupat de fisierul la care s-a facut referire. Operatia de defragmentare grupeaza in spatii contigue datele apartinind aceluiasi fisier si  identifica spatiile nealocabile (sectoarele defecte), si in acelasi timp incearca sa dispuna contiguu si spatiul liber de pe disc.

Defragmentarea se poate lansa in mai multe feluri:

  • selectarea cu butonul din dreapta al mouse-ului a discului dorit, apoi a optiunii „Properties”, a filei „Tools” si a butonului „Defragment Now”.
  • Prin deschiderea ferestrei My Computer, selectarea cu buton dreapta mouse a drive-ului dorit si apoi a optiunii „Properties”, a paginii „Tools” si a butonului „Defragment Now”.
  • prin parcurgerea secventei Start->All_Programs->Accessories->System_Tools-> Disk_Defragmenter, etc.

In toate situatiile, Windows va deschide o fereastra de informatii si dialog (Fig.4.17).  Figura 4.17.

Prin apasarea butonului „Analyze”, sistemul face o estimare a fragmentarilor existente pe disc si produce un raport cu date generale (la nivel de disc) si specifice (despre fiecare fisier fragmentat in parte) care poate fi vizualizat (Figura 4.18) si tiparit. Prin apasarea butonului „Defragment” se lanseaza operatia de defragmentare propriuzisa.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 727
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site