Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Setarea datei si a orei curente; setari regionale

windows

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Instalarea unor noi fonturi in calculator programul Fonts
Sistemul HELP
INSTALAREA SISTEMULUI DE OPERARE WINDOWS NT
Instalarea imprimantelor in Windows XP
Directoare partajate
Alte modalitati de lucru cu fisiere si directoare
Windows Explorer
Setarea datei si a orei curente; setari regionale
Instalarea unor noi elemente hardware si software
INSTALAREA UNUI SISTEM DE OPERARE


Setarea datei si a orei curente; setari regionale

O alta facilitate a sistemelor de operare de tip Windows este aceea ca afiseaza in orice moment data si ora curenta a sistemului, in coltul din dreapta la barei de procese (Taskbar). In cazul in care, insa, apar inadvertente intre ora afisata de calculator si cea reala, problema se poate rezolva cu usurinta: se deplaseaza mouse-ul pe zona in care este afisata ora, dupa care se apasa butonul din dreapta al mouse-ului.
Din menu-ul aparut se selecteaza componenta Adjust Date/Time, care duce la activarea pe ecran a programului Date / Time Properties (Figura 2.32).

Figura 2.32. Programul Date / Time Properties

 

Acelasi program poate fi activat si folosind butonul Start / componenta Settings / Control Panel / componenta Date / Time. Pe optiunea Date & Time se pot seta valorile corecte pentru data si ora curenta, iar pe optiunea Time Zone se poate seta zona de timp corespunzatoare localizarii geografice a calculatorului (de exemplu, pentru Romania ora locala este ora Europei de Est: cu 2 ore mai mult fata de ora Greenwich).

Odata aleasa o zona geografica, pot fi adaptate si alte elemente corespunzatoare acesteia, folosind programul Regional Settings, activat cu butonul Start / componenta Settings / Control Panel / componenta Regional Settings. Parametrii modificati prin acest program sunt utili deoarece exista soft-uri care recunosc diferite tipuri de parametri in functie de setarea regiunii de pe glob si adapteaza astfel modul de sortare a datelor calendaristice, al orelor, al valutelor sau modul de afisare a numerelor.

Folosind programul Regional Settings, pot fi modificati urmatorii parametri (Figura 2.33):

sectiunea Regional Settings: se alege zona de pe glob dorita, astfel incat este incarcat automat un set de valori caracteristice, care pot fi ulterior modificate;sectiunea Number: se stabileste modul de afisare al valorilor numerice tipul de punct zecimal, numarul automat de cifre de la partea zecimala care se afiseaza, modul de grupare a cifrelor pentru numere mari si simbolul folosit la grupare, tipul de simbol folosit pentru valori negative, sistemul de unitati de masuraimplicit;

sectiunea Currency: tipul de moneda folosit implicit, si modul de afisare a sumelor de bani, pe aceleasi criterii ca in sectiunea anterioara, Number;

sectiunea Time: formatul de afisare a orei curente, modul de diferentiere intre orele AM si PM;

sectiunea Date: formatul de afisare a datei curente tipul de calendar folosit, stilul de afisare a datelor prescurtate si tipul de separator intre valorile pentru zi, luna si an, stilul de afisare a datelor lungi (cu anul scris pe 4 cifre, luna scrisa in cuvinte si ziua scrisa in cuvinte si in cifre).

Figura 2.33. Regional Settings

 


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1351
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site