Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Windows XP – o noua evolutie

windows

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Conexiunea PPPoE
Bazele Informaticii Economice - Sistemul de operare Windows
De la sistemul MS-DOS la sistemele Windows
WINDOWS XP TWEAKING
Windows XP – o noua evolutie
INSTALAREA UNUI SISTEM DE OPERARE
Ghid Pentru Instalarea Windows-ului XP
Sistem de operare - Windows XP Live USB Edition 2008
SISTEMUL DE OPERARE WINDOWS - INSTALAREA UNUI SISTEM DE OPERARE
INSTALAREA SISTEMULUI DE OPERARE WINDOWS NT


Windows  XP – o noua evolutie

Lansat la doi ani dupa Windows 2000, sistemul de operare Windows 2002, denumit XP (eXPerience), reprezinta prima actualizare majora dupa aparitia versiunii Windows 95. Se poate afirma ca aparitia versiunii XP este de fapt o noua evolutie a sistemului de operare Windows. Windows XP este unic deoarece pentru prima data firma Microsoft a lansat o noua linie completa de sisteme de operare Windows client, care se bazeaza pe aceeasi arhitectura.
Pentru a dispune de mai multa stabilitate in exploatare, Windows XP a fost construit pe kerner-ul Windows 2000, deoarece aceasta versiune este mai putin expusa la blocaje in timp ce executa aplicatii complexe multiple. Insa Windows XP are un mare avantaj fata de Windows 2000 care consta in identificarea driver-elor pentru echipamentele periferice. De asemenea, prin numeroasele facilitati de tip wizard, Windows XP asigura asistenta sporita pentru utilizatorii incepatori la instalarea componentelor PC-urilor.

Avand la baza acelasi nucleu, totusi Windows XP este elaborat in doua variante (editii), intre care exista deosebiri esentiale:

▪ Windows XP Professional;

▪ Windows XP Home Edition.

Windows XP Professional se caracterizeaza prin fiabilitate marita, secu-ritate sporita, administrare mult simplificata si facilitati deosebite pentru toate tipurile de PC-uri, inclusiv cele portabile (Laptop-uri). In consecinta, Windows XP Professional este destinat pentru folosirea in mediul de afaceri (business), fiind alegerea perfecta pentru firmele de toate marimile.

Windows XP Home Edition a fost creat pentru utilizatorii “de acasa” preluand de la Windows Me facilitatile privind instalarea si folosirea pe PC-uri.

Aparitia versiunii Windows XP ridica, firesc, problema actualizarii (up–grade-lui) sistemului de operare al utilizatorilor. Astfel, avantajele unei actualizari trebuie considerate in functie de tipul de utilizator si specificul aplicatiilor efectuate. Astfel, utilizatorii cu cerinte sporite il vor aprecia ca fiind mai usor de folosit decat versiunile Windows anterioare.Dupa instalarea sistemului de operare Windows XP, desktop-ul pare sa nu mai afiseze pictogramele cu care utilizatorii erau obisnuiti la versiunile Windows anterioare. Pe langa pictogramele cunoscute My Documents, My Computer, My Network Places si Internet Explorer, pot fi create si alte pictograme de catre utilizatori prin shortcut-uri (fig. 5.48).

Fig.5.48. Desktop-ul Windows XP si bara de task-uri cu butonul Start

Meniul Start al versiunii Windows XP are o structura noua, mai completa fata de versiunea Windows 2000 (fig.5.49).

Programul utilitar Windows Explorer afiseaza la pornirea PC-ului conti-nutul folder-ului My Documents. Totusi, se poate afisa la pornire pe prima pagina continutul unui alt folder, daca se executa click-dreapta pe pictograma Windows Explorer si, in tab-ul Shortcut, se scrie in campul Target numele partitiei de disc, calea catre SO si numele folder-ului respectiv.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1249
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site