Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Alte utilitare ale MS Word

word

+ Font mai mare | - Font mai mic
Alte utilitare ale MS Word

Editorul de texte MS Word contine si alte comenzi, care sunt de ajutor in tehnoredactarea unui document. Dintre aceste, vom enumera:

a)     Facilitatea de cautare si inlocuire automata a caracterelor: Este posibila cautarea rapida a unui sir de caractere in documentul curent (sunt identificate toate aparitiile acestuia) si eventual inlocuirea sa cu un alt sir de caractere, prin comenzile:
Edit / Find: se afiseaza o caseta de dialog (Figura 4.26) in care, in campul „Find what:” se tipareste sirul de caractere care urmeaza a fi cautat. In sectiunea „Search Options” avem posibilitatea de a preciza diferite optiuni de cautare, iar butoanele „Format” si „Special” permit detalierea si mai buna a acestor optiuni de cautare; operatia efectiva se declanseaza apasand butonul „Find Next”.

Figura 4.26. Edit / Find
 

Edit / Replace: actioneaza pe acelasi principiu cu „Find”, numai ca permite, simultan cu operatia de cautare, si operatia de inlocuire a sirului de caractere gasit cu un nou sir de caractere (Figura 4.27).

Figura 4.27. Edit / Replace
 

Edit / Go To: permite pozitionarea rapida pe o anumita zona din documentul curent (utila in special in cazul documentelor foarte lungi), pentru care va fi introdus un element de identificare - de obicei numarul acesteia (Figura 4.28).

In acest mod pot fi regasite rapid diferite elemente: pagina, sectiune, linie, sau obiect mai complex: nota de subsol, nota de final, comentariu, tabel, imagine, titlu etc.

Figura 4.28. Edit / Go To
 


b)     Inserarea de mici texte predefinite in documentul curent:

Insert / Date and Time

Introduce in pozitia curenta din document data si ora curente, fiind posibil sa alegem intre mai multe formate de scriere a acestora.

Insert / Auto Text

Introduce in pozitia curenta din document un text predefinit, care poate fi ales dintr-o lista destul de extinsa de optiuni.

Insert / Symbol

Introduce in pozitia curenta din document diferite simboluri speciale, care nu sunt disponibile pe tastatura; aceste simboluri pot fi alese din lista seturilor de caractere cu care lucreaza editorul de texte.

Insert / Comment

Insereaza comentarii in text, care nu sunt vizibile la tiparirea acestuia pe hartie, ci numai sub editorul de texte.

Insert / Footnote

Insereaza o nota de subsol sau o nota de final in documentul curent.

c)     Alte posibilitati de formatare:

Format / Drop Cap: Permite formatarea primei litere dintr-un paragraf, marind-o comparativ cu restul textului si plasand-o in afara acestuia (Figura 4.29).

Figura 4.29. Format / Drop Cap
 

Format / Change Case: Schimba aspectul literelor din textul selectat, putand fi alese cateva stiluri predefinite (Figura 4.30):Sentence case: Numai prima litera din propozitie este majuscula.

Lowercase: Toate literele sunt mici.

Uppercase: Toate literele majuscule.

Title Case: Prima litera din fiecare cuvant este majuscula.

Toggle Case: Prima litera din fiecare cuvant este mica, restul sunt majuscule.

 

Figura 4.30. Format / Change Case

 


Format / Theme: Se poate da intregului document un aspect unitar, folosind o tema predefinita dintr-un catalog pus la dispozitie de editor. Aceasta tema modifica aspectul tuturor elementelor din document: fundal, liste, tabele si culorile chenarelor, titluri si subtitluri.

d)     Corectoare gramaticale si statistici asupra textului:

Editorul este dotat si cu un dictionar de cuvinte si expresii, astfel incat permite corectarea automata a textului introdus (greselile de tiparire si chiar greseli sintactice); de asemeni, recunoaste limbajul in care este scris textul si pune la dispozitie liste de sinonime pentru cuvintele tiparite. Pentru a folosi aceste facilitati, se apeleaza urmatoarele comenzi din menu-ul superior:

Tools / Spelling and Grammar

Activeaza corectorul gramatical inclus, in conditiile in care limbajul este recunoscut de catre editorul de texte.

Tools / Language

Permite setarea limbajului de editare, pentru a fi recunoscut de editor.

Tools / Word Count

Realizeaza o statistica asupra documentului curent: cate caractere, linii, cuvinte, pagini, sectiuni etc. contine.

e)     Generarea automata de cuprinsuri si tabele de indecsi:

Comanda Insert / Index and Tables activeaza un utilitar pentru generarea automata a cuprinsului documentului (lista tuturor titlurilor si subtitlurilor sale) sau a indexului (lista de cuvinte cheie si aparitiile lor in text).

De asemeni, este automatizata si generarea listelor de referiri bibliografice, usurandu-se editarea acestora.

f)       Protejarea documentului:

Comanda Tools / Protect Document permite protejarea anumitor sectiuni ale acestuia, a caror modificare nu este permisa decat daca este tiparita o parola. De asemeni, este posibila si o protectie globala a documentului, care nu va putea fi deschis decat daca se tipareste corect o parola; pentru aceasta se foloseste comanda Tools / Options – Save. Pot fi introduce doua parole diferite:

„Password to open:” – parola care permite deschiderea documentului, care va fi vizualizat, dar nu poate fi modificat;

„Password to modify:” – parola care permite deschiderea si modificarea documentului, adica acces deplin la continutul sau.

g)     Sistemul de asistenta software:

Comanda Help din menu-ul superior contine o serie de comenzi pentru lucrul cu manualul de utilizare al editorului de texte, care contine descrierea detaliata a tuturor facilitatilor editorului si a modului de lucru cu acesta.loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 489
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site