Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Procesarea textelor – Notiuni de baza

word

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Dati-i textului un nou aspect
Configurarea unei pagini. Formatarea caracterelor, paragrafelor, documentelor .
Operatii cu fisiere
EDITAREA TEXTELOR – PROCESORUL DE TEXTE MICROSOFT WORD
LINII SI CHENARE
Salvarea unui document
Utilizarea tabelelor
PROTEJAREA DOCUMENTELOR
Selectarea unei vizualizari a documentului
Inserarea de elemente grafice in documentul curent


Procesarea textelor – Notiuni de baza
Cheia raspunsurilor pentru testarea rapida

Lectia 1

1      Cum salvati o copie a documentului curent fara a scrie peste versiunea originala?

Raspuns: Aveti posibilitatea de a salva documentul curent cu un alt nume astfel incat sa nu inlocuiti documentul original, ci sa faceti o copie in schimb. Faceti clic pe Salvare ca, in meniul Fisier. In caseta Nume fisier, tastati un nou nume pentru document si apoi faceti clic pe Salvare.
2      Mentionati doua moduri de a inchide un document.

Raspuns: Aveti posibilitatea de a inchide un document iesind din Microsoft® Word® Pentru a face acest lucru, faceti clic pe butonul Inchidere din coltul din dreapta sus sau faceti clic pe Iesire in meniul Fisier. Aveti de asemenea posibilitatea de a inchide un document fara a iesi din Word, facand clic pe Inchidere in meniul Fisier sau facand clic pe butonul Inchidere in coltul din dreapta sus al ferestrei documentului.

3      Ce se intampla cand faceti clic pe butonul etichetat cu un X din coltul din dreapta sus al ferestrei Word?

Raspuns: Programul Word se va inchide. Daca ati efectuat modificari intr-un document si nu le-ati salvat, sistemul afiseaza un mesaj de avertisment prin care sunteti intrebat daca doriti sa salvati modificarile.

4      Cum separati barele de instrumente Standard si Formatare?

Raspuns: Separati barele de instrumente Standard si Formatare identificand ghidajul vertical de glisare de la inceputul barei de instrumente Formatare, facand clic si tinand apasat butonul mausului si apoi glisand in jos bara de instrumente.

5      Pentru ce este utilizat meniul Start?

Raspuns: Utilizati meniul Start pentru a accesa submeniul Toate programele pentru a porni Word si alte programe.

Lectia 2

1      Cum stergeti un document in Word?

Raspuns: Pentru a sterge un document in Word, in caseta de dialog Deschidere sau Salvare ca, selectati fisierul sau folderul pe care doriti sa il stergeti si faceti clic pe butonul Stergere sau apasati tasta Delete.

2      Mentionati trei moduri de a defila inainte printr-un document.

        Raspuns: Pentru a defila printr-un document, aveti posibilitatea de a face clic pe bara de defilare pe verticala, sub caseta de defilare, de a glisa in jos caseta de defilare pe verticala, de a face clic pe sageata de defilare in jos sau de a face clic pe butonul Pagina urmatoare.

3      Daca faceti o greseala cand editati un document, cum procedati pentru a remedia problema?

        Raspuns: Daca faceti o greseala in timpul editarii documentului, faceti clic pe butonul Anulare de pe bara de instrumente Standard sau faceti clic pe Anulare in meniul Editare.

4      Ce taste apasati pentru a selecta text la dreapta punctului de inserare?

Raspuns: Apasati Shift+sageata dreapta pentru a selecta text la dreapta punctului de inserare. Apasati Shift+sageata jos pentru a selecta text la dreapta punctului de inserare si a include urmatoarea linie.

5      Pentru ce se utilizeaza butonul Selectare obiect dupa care se face rasfoirea?

Raspuns: Butonul Selectare obiect dupa care se face rasfoirea este utilizat pentru a selecta tipul de element dupa care doriti sa rasfoiti, cum ar fi pagina, marcaj in document, nota de subsol, tabel, ilustratie sau alta amplasare.

6      Mentionati trei moduri de a deschide un document recent deschis.

Raspuns: Word amplaseaza la sfarsitul meniului Fisier ultimele patru documente pe care le-ati deschis. Pentru a deschide un document recent deschis, in meniul Fisier, faceti clic pe numele documentului recent utilizat pe care doriti sa-l deschideti. Pentru a deschide un document utilizat recent din caseta de dialog Deschidere, faceti clic pe butonul Deschidere. In caseta de dialog Deschidere, faceti clic pe pictograma Istoric de pe bara Locuri si apoi faceti dublu clic pe fisierul pe care doriti sa-l deschideti.

Word amplaseaza in partea superioara a panoului de activitate Document nou ultimele patru documente pe care le-ati deschis. Pentru a deschide unul dintre aceste documente, faceti clic pe numele documentului recent utilizat din panoul de activitate. Daca panoul de activitate nu este vizibil, selectati Nou din meniul Fisier sau selectati Panou de activitate din meniul Vizualizare.

7      Ce comanda din meniu utilizati pentru a deschide un fisier existent? Ce buton din bara de instrumente? Ce optiune din panoul de activitate?

Raspuns: Pentru a deschide un fisier existent cu ajutorul unei comenzi de meniu, utilizati comanda Deschidere din meniul Fisier. Pentru a deschide un fisier cu ajutorul unui buton din bara de instrumente Standard, utilizati butonul Deschidere. Pentru a deschide un fisier din panoul de activitate Document nou, selectati numele sau din sectiunea Deschidere document sau selectati Mai multe documente, pentru a vedea liste complete de fisiere.

8      Care este diferenta dintre defilare si mutarea punctului de inserare?

Raspuns: Diferenta dintre defilare si mutarea punctului de inserare este aceea ca prin defilare de muta vizualizarea documentului, dar nu se muta punctul de inserare.

9      Cum selectati o propozitie din cadrul unui paragraf?

Raspuns: Pentru a selecta o propozitie din cadrul unui paragraf, tineti apasata tasta Ctrl si apoi faceti clic oriunde in cadrul propozitiei, sau aveti posibilitatea de a glisa pentru a selecta o propozitie.

Lectia 3

1      Din ce caseta de dialog deschideti un sablon Word?

Raspuns: Utilizati caseta de dialog Sabloane pentru a deschide un sablon Word.

2      Care este diferenta dintre un sablon si un expert?

Raspuns: Un expert utilizeaza informatiile pe care le furnizati pentru a aseza in pagina si a formata un document, precum un memoriu, un buletin informativ sau o foaie de fax. Un sablon are deja realizata asezarea in pagina, dar este necesar ca dvs. sa furnizati toate informatiile si textul in locurile corespunzatoare.3      Mentionati doi experti predefiniti furnizati de Word.

Raspuns: Word pune la dispozitie experti pentru memorii, scrisori, pagini Web, rapoarte si faxuri.

4      In ce imprejurari ati dori sa creati un sablon?

Raspuns: Ati crea un sablon pentru documente pe care le utilizati si le revizuiti frecvent, precum un buletin informativ, un fluturas, o foaie de fax sau o foaie de scris cu antet personalizat.

5      Numiti trei sabloane predefinite furnizate de Word.

Raspuns: Foi de fax, memorii, prezentari personale, brosuri, manuale, repertoare, rapoarte si scrisori sunt sabloane predefinite furnizate de Word.

6      Cand creati un document pornind de la un sablon, cum va asigurati ca nu salvati documentul ca sablonul pe care l-ati utilizat pentru a crea documentul?

Raspuns: Chiar daca faceti clic pe butonul Salvare, Word nu „salveaza peste” sablon. In mod implicit, documentul este salvat ca document Word, si nu ca sablon.

Lectia 4

1      Ce combinatie de taste si tasta de comanda rapida va permit sa aplicati stiluri mai multor paragrafe neconsecutive?

Raspuns: Combinatia de taste Ctrl+Y si tasta de comenzi rapide F4 aplica acelasi stil unor paragrafe suplimentare.

2      Mentionati patru metode de decupare si lipire a unei selectii de text.

Raspuns: Apasati Ctrl+X si Ctrl+V; utilizati metoda glisare si fixare; faceti clic cu butonul din dreapta al mausului si utilizati optiunile Decupare si Lipire din meniul de comenzi rapide; utilizati comenzile Decupare si Lipire din meniul Editare; sau utilizati butoanele Decupare si Lipire din bara de instrumente Standard.

3      Inainte de a imprima un document, cum va asigurati ca marginile textului vor arata corect?

Raspuns: In meniul Fisier, faceti clic pe butonul Examinare inaintea imprimarii si faceti clic pe butonul O pagina din bara de instrumente Examinare inaintea imprimarii. Vizualizati documentul pentru a verifica daca marginile arata corect.

4      Ce este un stil?

Raspuns: Un stil este un set de instructiuni de formatare, care definesc caracteristici precum fontul, dimensiunea, marginile, tabulatorii si culoarea.

5      Mentionati doua metode prin care aveti posibilitatea de a aplica formatarea aldina unei selectii de text.

Raspuns: Faceti clic pe butonul Aldin din bara de instrumente Formatare sau apasati Ctrl+B. (Aveti de asemenea posibilitatea de a aplica atributul aldin utilizand caseta de dialog Font.)

6      Cum este posibil sa vizualizati mai multe selectii de text in Clipboard Office?

Raspuns: In meniul Editare, selectati Clipboard Office pentru a afisa panoul de activitate Clipboard. Word afiseaza primele 50 de caractere de text atunci cand mentineti indicatorul mausului deasupra fiecarui element din Clipboard.

7      Care este diferenta dintre decuparea si copierea unui text?

Raspuns: Prin decupare elementul este eliminat dintr-un loc si amplasat in altul, in timp ce prin copiere elementul este dublat in alta amplasare.

8      Cum este posibil sa editati un obiect legat intr-un document Word?

Raspuns: Faceti dublu clic pe obiectul din documentul Word pentru a deschide fisierul sursa.

Lectia 5

1      Numiti trei moduri in care aveti posibilitatea de a schimba marginile de pagina in Word.

Raspuns: Aveti posibilitatea de a schimba marginile de pagina utilizand riglele in vizualizarea Aspect pagina imprimata, utilizand riglele in Examinare inaintea imprimarii sau utilizand caseta de dialog Initializare pagina.

2      In ce mod este alinierea verticala similara si diferita de alinierea orizontala?

Raspuns: Atat alinierea verticala cat si cea orizontala se refera la modul in care textul este aliniat in raport cu marginile de pagina. Cu toate acestea, alinierea verticala se refera la modul in care sunt aliniate liniile de text intre marginea de pagina superioara si cea inferioara, iar alinierea orizontala se refera la modul in care este aliniat textul intre marginea de pagina din stanga si cea din dreapta.

3      Cum afisati masurile marginilor de pagina?

Raspuns: Pentru a afisa masurile marginilor de pagina, aveti posibilitatea de a tine apasata tasta Alt in timp ce glisati pe rigla marcatorul marginii de pagina. Sau aveti posibilitatea de a vizualiza setarile marginilor de pagina in fila Margini de pagina din caseta de dialog Initializare pagina.

4      Cum afisati bara de instrumente Anteturi si subsoluri?

Raspuns: Pentru a afisa bara de instrumente Anteturi si subsoluri, faceti clic pe Anteturi si subsoluri in meniul Vizualizare.

5      Care este diferenta dintre marcatorul Indent stanga si marcatorul Margine de pagina din stanga de pe rigla?

Raspuns: Marcatorul Margine de pagina din stanga afecteaza marginea de pagina din stanga a intregului document, in timp ce marcatorul Indent stanga afecteaza numai alinierea la stanga a paragrafului selectat.6      Cum eliminati un tabulator?

Raspuns: Aveti posibilitatea de a elimina un tabulator glisand tabulatorul in afara riglei. Sau, in caseta de dialog Tabulatori, faceti clic pe tabulator, faceti clic pe butonul Golire si faceti clic pe OK.

7      Cum specificati ca doriti sa inserati un numar de pagina in coltul din dreapta sus al documentului?

Raspuns: Pentru a insera un numar de pagina in coltul din dreapta sus al documentului, in meniul Inserare, faceti clic pe Numere de pagina. In caseta de dialog Numar de pagina, faceti clic pe sageata orientata in jos de langa Pozitie, faceti clic pe Partea de sus a paginii (Antet), faceti clic pe sageata orientata in jos de langa Aliniere si faceti clic pe La dreapta. Apoi faceti clic pe OK.

8      Cand sunt afisate casetele pentru antet si subsol, care sunt cele doua moduri in care aveti posibilitatea de a comuta intre antet si subsol?

Raspuns: Avand afisata bara de instrumente Anteturi si subsoluri, aveti posibilitatea de a utiliza bara de defilare pentru a va deplasa intre anteturi si subsoluri, sau aveti posibilitatea de a face clic pe butonul Comuta intre antet si subsol din bara de instrumente Anteturi si subsoluri.

9.     Cand stergeti un marcaj de paragraf, care sunt caracteristicile de formatare pe care le preia paragraful?

Raspuns: Cand se sterge un marcaj de paragraf, paragraful preia caracteristicile de formatare ale paragrafului urmator.

Lectia 6

1      Cum specificati un format pentru data atunci cand inserati data curenta intr-un document?

Raspuns: In caseta de dialog Data si ora, faceti clic pe formatul dorit din lista Formate disponibile, pentru a preciza formatul documentului. Deschideti caseta de dialog Data si ora facand clic pe Data si ora in meniul Inserare.

2      Cand cautati un sir de text, cum specificati ca doriti sa cautati un cuvant care seamana ca pronuntie cu cel pe care il cautati?

Raspuns: In caseta de dialog Gasire si inlocuire, faceti clic pe butonul Mai mult pentru a afisa portiunea de Optiuni cautare a casetei de dialog. Selectati caseta de selectare Pronuntie asemanatoare si continuati cautarea in mod obisnuit.

3      Daca utilizati frecvent un cuvant care este interpretat ca eroare de ortografie, care comanda din meniul de comenzi rapide va permite sa introduceti acest cuvant in dictionarul particularizat?

Raspuns: Comanda Adaugare in dictionar din meniul de comenzi rapide va permite sa introduceti cuvantul in dictionarul particularizat.

4      Intr-un document, ce indica sublinierile ondulate rosii si verzi?

Raspuns: O subliniere ondulata verde indica erori potentiale de gramatica sau de utilizare a majusculelor. O subliniere ondulata rosie identifica cuvinte care este posibil sa fie ortografiate gresit si cuvinte repetate.

5      Cum inlocuiti un sir de text in intregul document, fara sa fie necesar sa confirmati de fiecare data?

Raspuns: Dupa ce introduceti textul in casetele De cautat si Inlocuire cu, faceti clic pe butonul Inlocuire peste tot pentru a evita necesitatea de a confirma fiecare modificare.

6      Cum utilizati caseta de dialog Gasire si inlocuire pentru a afisa o anumita pagina din documentul curent?

Raspuns: Pentru a afisa o pagina cu ajutorul casetei de dialog Gasire si inlocuire, faceti clic pe fila Salt la si faceti clic pe Pagina in caseta De sarit la. In caseta Introduceti numarul de pagina, tastati numarul paginii pe care doriti sa o vizualizati si apoi faceti clic pe butonul Salt la.

7      Cum inserati simbolul pentru marca comerciala inregistrata (®) intr-un document?

Raspuns: Pozitionati punctul de inserare acolo unde doriti sa apara simbolul. In meniul Inserare, faceti clic pe Simbol. In lista de caractere, faceti clic pe simbolul ® si faceti clic pe butonul Inserare.

Lectia 7

1      Identificati doua metode pe care aveti posibilitatea de a le utiliza pentru a redimensiona o imagine.

Raspuns: Pentru a redimensiona o imagine, aveti posibilitatea de a glisa ghidajele de dimensionare sau de a specifica dimensiunea in caseta de dialog Format.

2      Mentionati doua metode de a insera o imagine din panoul de activitate Inserare miniatura.

Raspuns: Glisati imaginea din panoul de activitate Inserare miniatura in documentul Word, faceti clic pe imagine sau faceti clic pe sageata orientata in jos de langa miniatura si alegeti Inserare din meniu.

3      Cand selectati o imagine, casete mici inconjoara perimetrul acesteia. La ce sunt utilizate aceste casete?

Raspuns: Aceste casete se numesc ghidaje de dimensionare si sunt utilizate la redimensionarea imaginii.

4      Care este comanda din meniu utilizata pentru a insera o imagine care exista in alt fisier si care nu este o imagine miniatura?

        Raspuns: Pentru a insera o imagine dintr-un fisier, si nu din Galeria de miniaturi, in meniul Inserare, indicati spre Imagine si apoi faceti clic pe Din fisier.5      Care este comanda pe care o utilizati pentru a insera o imagine miniatura?

Raspuns: Pentru a insera o imagine miniatura, in meniul Inserare, indicati spre Imagine si faceti clic pe Miniatura.

Lectia 8

1      Care este metoda cea mai rapida de a crea coloane de latimi egale?

Raspuns: Pentru a crea coloane de latimi egale, in bara de instrumente Standard, faceti clic pe butonul Coloane si faceti clic pe numarul de coloane dorit.

2      Care este caseta de selectare pe care trebuie sa o goliti in caseta de dialog Coloane, daca doriti sa definiti coloane de latimi diferite?

Raspuns: Pentru a defini coloane de latimi diferite, goliti caseta de selectare Coloane de latime egala.

3      Mentionati doua moduri pe care aveti posibilitatea de a le utiliza pentru a particulariza latimile coloanelor dintr-un document.

Raspuns: Aveti posibilitatea de a particulariza latimile coloanelor dintr-un document utilizand caseta de dialog Coloane sau rigla.

4      Daca formatati un document in coloane si mai tarziu decideti ca nu doriti coloanele, cum ar fi posibil sa eliminati formatarea in coloane?

Raspuns: Pentru a elimina formatarea in coloane, in caseta de dialog Coloane, in caseta Numar de coloane, tastati 1. Sau, in bara de instrumente Standard, faceti clic pe butonul Coloane si faceti clic pe optiunea pentru o coloana. Sau, asigurati-va ca butonul Afisare/Ascundere ¶ este selectat, faceti clic pe marcatorul Sfarsit de sectiune de deasupra coloanelor si apoi apasati tasta Delete.

5      Cum afecteaza marginile de pagina din stanga si din dreapta felul in care definiti coloanele dintr-un document?

Raspuns: Cu cat sunt mai late marginile, cu atat mai putin spatiu aveti pentru a crea coloane.

6      Cand modificati spatierea dintre doua coloane, cum sunt afectate coloanele?

Raspuns: Daca ingustati spatierea, una sau ambele coloane se vor lati pentru a se adapta la spatiul liber creat si in coloane va incapea mai mult text, micsorand astfel lungimea totala a documentului. Daca largiti spatierea, una sau ambele coloane se vor ingusta pentru a se adapta la spatiul ocupat de spatiere.

7      Ce se intampla daca definiti coloane intr-un document existent, dar nu selectati nici un text?

Raspuns: Word trece intregul document in coloane utilizand formatarea pe care ati specificat-o.

Lectia 9

1      Cum este posibil sa selectati un tabel intreg fara a fi necesar sa glisati indicatorul mausului peste tot tabelul?

Raspuns: Pentru a selecta intregul tabel, faceti clic pe ghidajul de mutare al tabelului sau faceti clic in tabel si apasati Alt+5.

2      Cum stergeti o coloana dintr-un tabel?

Raspuns: Pentru a sterge o coloana dintr-un tabel, faceti clic in coloana pe care doriti sa o stergeti si, in meniul Tabel, indicati spre Stergere si faceti clic pe Coloane.

3      Care este numarul maxim de randuri si coloane pe care aveti posibilitatea de a le crea utilizand butonul Inserare tabel?

Raspuns: Numarul maxim de randuri si coloane pe care aveti posibilitatea de a le crea depinde de dimensiunea si de rezolutia ecranului.

4      Mentionati trei moduri in care este posibil sa inserati un tabel intr-un document.

Raspuns: Aveti posibilitatea de a insera un tabel intr-un document utilizand caseta de dialog Inserare tabel sau facand clic pe butonul Inserare tabel, sau pe butonul Tabele si borduri din bara de instrumente Standard. Aveti de asemenea posibilitatea de a transforma textul existent intr-un tabel.

5      Care sunt comenzile rapide de la tastatura pe care aveti posibilitatea de a le utiliza pentru a muta punctul de inserare la prima celula din tabel?

Raspuns: Apasati Alt+Home pentru a va deplasa la prima celula din tabel si apasati Alt+Page Up pentru a va deplasa la prima celula din coloana.

Lectia 10

1      Care este diferenta dintre Examinare pagina Web si Vizualizare cu aspect pagina Web?

Raspuns: Examinare pagina Web deschide browserul Web si afiseaza documentul chiar in browserul Web, in timp ce Vizualizare cu aspect pagina Web modifica vizualizarea din Word astfel incat sa vedeti in fereastra Word cum va arata documentul intr-un browser Web (fara a fi necesar sa deschideti browserul Web).

2      Mentionati doua moduri in care este posibil sa trimiteti informatiile dintr-un document Word catre un destinatar de posta electronica.

Raspuns: Aveti posibilitatea de a trimite documentul Word ca atasare sau sub forma corpului mesajului de posta electronica.

3      Cand salvati un document ca pagina Web, in ce format sau limbaj se va realiza conversia documentului?

Raspuns: Se realizeaza conversia documentului intr-un fisier HTML (Hypertext Markup Language).

4      Pentru ce este utilizat un browser Web?

Raspuns: Este software-ul care va permite sa va conectati pentru a vizualiza pagini de Web stocate pe servere Web din intreaga lume. Un browser Web interpreteaza etichetele de formatare stocate in fisierele HTML, astfel incat paginile Web sa fie afisate corect.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 656
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site