Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Vizualizarea documentelor in Word

word

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Scrisori de afaceri si particulare
Formatarea paginilor si textului
Crearea unui document nou
Procesorul de texte Microsoft Word
Crearea unei liste numerotate sau marcate cu simboluri de evidentiere
GRAFICE
Fonturi, chenare si umbre
Afisarea documentelor Word
ARANJAREA TEXTULUI RELATIV LA IMAGINI
Operare si utilizare


Vizualizarea documentelor in Word

1.Modul de vizualizareReading Layout
Acest mod de vizualizare ofera o cale simpla si eficienta de a citi sau revizui un text, afisand toate paginile documentului in partea stanga a ecranului avand posibilitate de a vedea paginile in format mare.

1.Deschideti un document in Word> 2. View / Reading layout > 3. Thumbnails din bara de unelte pentru a sterge sau adauga paginile intregului document in partea stanga a ferestei.. 4.Paginile cu cifre apar in coltul din partea stanga a ecranului . Acum puteti da clic pe oricare si in fereastra principala si veti vizualiza acea pagina.

2.Vizualizarea Document Map.

Modul de vizualizare Document Map va ofera posibilitatea de a vedea continutul si structura unui text in acelasi timp.Puteti vizualiza continutul dand clic pe titlurile din partea stanga a ferestrei, ajungand imediat la locatia dorita.

1.Dati clic pe View > Document Map. 2.Document Map este un mod de vizualizare ce contine o fereastra cu titluri in partea stanga a paginii si una principala in care aveti acces la continutul documentului. 3.Dati clic in lista din Document Map pentru a sterge sau adauga titluri.

3.Modul de vizualizare Full Screen.

Acest mod schimba felul in care lucrati cu documentele voasre .In situatia de fata, tot ceea ce veti vedea pe ecran sant fundalul si textul pe care il redactati, fara nici o bara de instrumente sau alte optiuni disponibile cu exceptia butonului Close Full Screen care va intoarce la modul clasic de vizualizare . Bara de unelte Full Screen poate fi modificata si ea daca doriti.

1.Deschideti un document in Word. 2.Dati clic pe View > Full Screen. 3.In modul de vizualizare Full Screen veti vedea un singur buton cu ajutorul caruia puteti adauga sau sterge butoane si inchide aceasta optiune.

4.Comparati documentele

Modul comparative de vizualizare este cel care va ajuta mult cand doriti sa comparati doua texte.Aceasta optiune este foarte utila atunci cand doriti sa comparati doua versiuni ale unui document.

1.Deschideti doua documente Word in ferestre distincte 2. Dati clic pe Window > Compare Side By Side. 3. Documentele sunt afisate in parallel, facand astfel mai usoara operatia de comparare a lor.

5.Ajustari in listele mumerotate

Implicit, Word foloseste cifrele arabe pentru numerotarea paragrafelor sau a ideilor. Acest gen de formatare este destul de plictisitor. Puteti modifica aceste cifre daca doriti sa folositi, de exemplu, si cifre romane. De fapt, aveti disponibila o serie de scheme de numerotare din care puteti allege.Iata cum faceti asta :

1.Selectati paragrafele care doriti sa le numerotati.

2. Dati clic pe Format > Bullets and Numering.

3. Dati clic pe registrul Numering si selectati una dintre cele opt formate preseate de numerotare.

4. Clic pe butonul Customize. Se va deschide caseta de dialog Customize Number List.

5. Accesati lista derulata Number Style si alegeti de aici un format pentru cifre.

6. In caseta Number Format adaugati un text care doriti sa il aveti in dreptul cifrei .

7. Alegeti un numar de la care sa inceapa numerotarea pentru lista voastra din campul Start At.

6.Tiparirea unui text ascuns

Exista momente in care aveti si text ascuns Intr-un document si doriti ca si acesta sa fie tiparit. Word va permite sa faceti asta fara a afisa textul pe ecranul calculatorului. Pentru asta urmati pasii de mai jos:

1. Dati clic pe Tools > Options, se deschide o caseta de dialog cu denumirea Options.

2. Selectati registru Print.

3. Bifati optiunea Hidden Test.

4. Clic pe OK. Acum , Word va tipari tot textul ascuns pe care il aveti in document, Fara a-l afisa pe ecran.

7.Centrarea textului in celulele unui tabel

De multe ori este necesar sa centrati imformatia in celulele unui tabel, iar pentru aceasta exista doua alternative: centrarea verticala si cea orizontala. Pentru centrarea orizontala, trebuie sa pozitionati cursorul de insertie pe text sis a dati clic pe butonul Center. Centrarea verticala este la fel de usoara:

 1. Dati clic dreapta pe celula care contine imformatia respective si se va deschide un meniu pentru celula respective.
 2. Alegeti optiunea Cell Alignment.
 3. Selectati optiunea Center Vertically.
 4. Continutul acelei celule va fi acum centrat vertical.

8.Rezumat pentu document.

Word va poate ajuta sa faceti rezumatul unui document. El face asta automat daca specificati felu in care doritisa fie executata comanda. Urmati acesti pasi simplii pentru a genera rezumatul unui document: 1. Dati clic pe Tools> Autosumarize.
 2. Din optiunile disponibile, selectati tipul de sumar pe care doriti sa il genereze aplicatia.
 3. Selectati nivelul de detalii care urmeaza sa fie incluse im sumar, in caseta Percent of original.
 4. Daca nu doriti ca sumarul sa inlocuiasca comentariile voastre si cuvintele cheie, dezactivati optiunea Update document statistics.
 5. Nu uitati ca sumarul oferit este in format brut si trebuie revizuit si aranjat ulterior, pentru a va asigura ca el contine toate imformatiile importante, extrase din continutul documentului respective.

9.Salvati toate documentele deschise

Atunci cind aveti o sesiunne lunga de editare, Word ofera ocale foarte simpla de a salva toate documentele deschise, doar dintr-o singura comanda: tineti apasata tasata Shift si dati clic pe meniul File. Veti vedea aici o optiune denumita Save all. Dati clic pe ea si va trebui sa comfirmati salvarea tuturor documentelor.

10.Optiuni de tiparire.

Optiunea Background printing este o functie utila prin care Word tipareste automat in fundalul documentului la care lucrati, fara ca voi sa fiti nevoiti sa asteptati terminare imprimarii. In timpul acestui process, puteti sa folositi aplicatia si sa lucrati in document. Aceasta optiune este, de obicei, activate implicit in Word, dar daca ea este dezactivata sau inutilizabila iata cum o puteti activa:

Dati clic pe Tools > options.

Se va deschide aici o caseta de dialog cu denumirea Option. Selactati registru Print.

Activati optiunea Background printing bifand caseta din dreptul ei, daca nu este deja activata.

Clic pe OK .

Creati o schita a hard diskului

Doriti sa realizati o harta care sa le furnizeze celorlalti o cale usoara de acces la directoarele de pe hard disk. Inainte de a trece la treaba , ginditi-va la structura. Ce directoare doriti sa includeti in harta ? Va sugeram sa faceti o schita de mina pentru a stabili modul in care trebuie sa arate directoarele organizate pe hard disk. De asemenea, activati unealta de desen din Excel.

 1. Bifait optiunea Drawing din meniul View > Toolbars.
 2. Se va afisa astfel bara de unelte penru desen in partea de jos a ecranului.
 3. Din bara de unelte pentru desen, dati clic pe AutoShapes > Basic Shapes si apoi pe forma Can.
 4. Cursorul mouse-ului se va schimba intr-o cruce mica.
 5. Indreptati cursorul in partea de sus a foii de lucru, apasati butonul din stinga al mouse-ului si trageti de cursor in dreapta jos.Veti observa ca tocmai ati desenat un cilindru.
 6. Dati clic pe unealta Text Box de pe bara de unelte pentru desen.
 7. Dati clic pe cilindru si scrieti textul urmator: Hard disk( C ).
 8. Din bara de unelte pentru desen dati clic pe AutoShapes > Basic Shapes si apoi pe forma Rounded Rectangle.
 9. Cursorul mouse-ului se va schimba intr-o cruce mica.
 10. Dati clic sub cilindru si desenati un dreptunghi.
 11. Clic pe unealta Text Box de pe bara de unelte pentru desen si apoi pe dreptunghiul desenat anterior.
 12. Scrieti aici Documente
 13. Repetati aceiasi pasi si creait mai mulate dreptunghiuri penru toate directoarele care urmeaza sa fie incluse in harta.

Un computer mai rapid

1. Accesati meniul Start . 2. Dati clic dreapta pe meniul My computer si alegeti optiunea Properties. In registrulAdvanced dati clic pe butonul Settings. 4. Selectati optiunea Adjust for best performance si apoi Ok .

Tastatura in limba romana

1. Navigati in meniul Start si selectati optiunea Control Panel. 2. Dati clic pe simbolul Regional and Language Setings (daca el nu apare in fereastra Conrol Panel,dati clic pe link-ul Switch to Clasic View , situat in partea stinga ,de sus a ecranului , pentru a schimba modul de vizualizare ).3. In registrul Languages dati clic pe butonul Details . 4. Clic pe Add… si, in meniul derulant cu denumirea Input language, selectati optiunea Romanian. 5. In meniul afferent butonului Language Bar, bifatioptiunea Shou the Language bar on on desktop. Clic OK. 6. Din Key Settings , va puteti allege combinatii de taste pe care sa le utilizati pentru a trece de la o limba la alta. OK.Atunci cind veti avea selectata limba Romana, tastele [ ] ; ‘ vor corespunde cu a i s t a .

Grafic rapid

1. Selectati tabelul cu datele care urmeaza sa fie inserate in grafic. 2. Apasati tasta ( F 11 ) si gata ! Dati clic pe registrul Sheet 1 pentru a verifica datele.

Efecte de text in Photoshop

Cu putina imaginatie si cu ajutorul aplicatiei Abode Photoshop, se pot realiza multe efecte speciale, precum cele de textpe care le folositi pentru logo-uri,carti de vizita si invitatii

Textul de tip „Razboiul stelelor”

Iata un mic truc pentru realizarea efectului: 1.Deschideti o pagina noua in Photoshop.Selectati unealta Horizontal Type Tool din bara cu unelte si scrieti textul dorit

2.Modificati culoarea textului cu onuanta mai deschisa, folosind culoarea pe care o doriti. Schimbarea culorii textului. Daca doriti sa schimbati fontul acum este momentul. 3.Selectati stratul de fundal.Asigurati-va ca ati setat culoarea primplanului Black si apoi navigati la Edit/Fill, iardin meniul Use alegeti optiunea Backgound color. 4 .Selectati stratul cu textul din fereastra de straturi si navigati in meniul Layer/Rasterize/Layer. 5. Navigati la Edit/ Transform/ Perspective. Veti vedea ca a aparut un chenar in jurul textului. 6. Selectati nodul din partea stinga sus si trageti de el usor spre dreapta . Observati ca celalalt miner de sus se muta automat in acelasi mod, oferindu-va un efect ascutit. Apasati Enter cind sunteti multumit de forma textului. 7. Selectati stratul de fundal . Dati clic pe Brush Tool din meniul Tools. Pastrati dimensiunea pensulei la 1 pixeli in optiunile din meniu. Ea poate fi schimbata in functie de preferinte. 8. folosind culoarea alba pentru primplan, incepeti sa dati clic pe toata imaginea pentru a aplica imaginii un efect „stralucitor”.

Sfaturi

(Straturile (Layers ) sunt ca si acele foi subtiri si transparente folosite penru a ascunde sau afisa ceea ce se afla dedesupt. Artistii 2 D folosesc aceasta tehnica pentru animatie. Fiecare strat poate fi modificat fara ca celelalte sa fie afectate, fapt foarte convenabil pentru editarea imaginilor si retusarea erorilor fara a afecta intreaga imagine. In Photoshop, straturile sunt afisate in fereastra Layers. Caprecautie asigurati-va ca lucrati intitdeauna pe stratul corect. Daca nu , rezultatul s-ar putea sa nu fie cel scontat .

Schimbarea culorii textului :

losind unealta Horizontal Text Tool, selectati textul si dati clic pe fereastra Foreground Color Selection. Din fereastra Color Picker selectati orice culoare doriti.

Efectul de transparenta

Acest efect este o cale buna de a va aplica logo-ul sau semnatura pe o fotografie. Puteti folosi aceasta tehnica pentru a da copyright ( drept de autor ) imaginilor, astfel incit le sa nu fie furate sau folosite ilegal de alta persoane. Puteti chiar tipari pozele aplicand acest efect pe o pagina alba sau cu antet.

1. Deschideti fotografia pe care dotiti sa o persinalizati, in Photoshop. 2. Selecteti culoarea alba in primplan. 3. Folosind unealta Horizontal Type Tool din meniul Tool, scrieti textul caruia doriti sa ii aplicati efectul de transparenta. Este de preferat sa folositi un font ingrosat, astfel incat aceasta semnatura sa iasa in evidenta. 4. Dati clic dreapta pe stratul cu textul si selectati meniul Blending Options. 5. In acest meniu setati optiunea Blend Mode pe Overlay si valoarea Opacity la 25 %. 6. Alegeti stilul Bevel and Emboss. 7. Din sectiunea Structure, setati optiunea Style pe Pillow Embos sischimbati valoarea Depth la 111 %. 8. In sectiunea Shanding schimbati valoarea optiuni Angle la 120% si valoarea optiunii Altitude la 30`,iar apoi apasati pe OK.

Imagini in text

Adaugarea imaginilor sau fundalurilor de text intr-un antet va oferi un aspect deosebit. De exemplu, daca aplicati un fundal cu zapada unei felicitari pe care scrie „Craciun Fericit”, ea va capata suflul sarbatorilor de iarna.

1. Deschideti in Photoshop imaginea pe care doriti sa o folositi pentru text . 2. Navigati la Edit /Define Pattern si denumiti imaginea. 3. Folositi Horizontal Type Tool din meniul Tool, scrieti textul dorit pe fotografie. Este de preferat sa folositi font ingrosat pentru o claritate mai buna a textului. 4. Navigati la Layer / Layer Style / Pattern Overlay pentru a deschide fereastra Layer Style. Dati clic pe fereastra Pattern si selectati de aici modelul de fundal.

Adaugarea unui efect de oglindire


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 834
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site