Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


CAIET DE SRCINI – LUCRARI DE TAMPLARIE DIN PVC/AL PENTRU USI SI FERESTRE

Constructii

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Amortizarea si defazarea oscilatiilor de temperatura
MATERIALE CERAMICE
COMPORTAREA STRUCTURILOR METALICE MULTIETAJATE CU GRINZI COMPOZITE
Optimizarea sectiunii si a tipurilor de reazeme pentru grinda dreapta
TEHNOLOGIA DE MONTAJ A ELEMENTELOR HALEI
Lansarea unei afaceri
CAIET DE SARCINI – LUCRARI DE TAMPLARIE
Transmisia caldurii prin convectie
LUCRARE DE DIPLOMA - LUCRARI EDILITARE
Steel Connection Design

CAIET DE SRCINI – LUCRARI DE TAMPLARIE DIN PVC/AL PENTRU USI SI FERESTRE

GENERALITATI

Prezentul caiet de sarcini cuprinde specificatii tehnice privind lucrarile de montaj la tamplaria din PVC/Aluminiu ce va fi livrata pe santier de catre producator.
Caietul de sarcini nu are caracter limitativ, insa orice modificari sau completari se vor putea face numai cu avizul Proiectantului* si/sau Consultantului.

La executarea lucrarilor se vor utiliza numai materiale consemnate in proiect. Orice propunere de inlocuire trebuie motivata de contractant si aprobata de catre Proiectant* si Consultant/Investitor.

Contractorul va inainta spre aprobare dimensiunile tipului de gol (in masura in care acesta nu este impus de planuri si/sau desene ulterioare), tabelele de calcul si desene detaliate la scara.

Productia poate incepe numai dupa verificarea pe teren si aprobarea acestora.

Tamplaria nu trebuie sa produca zgomot sau vibratii audibile ca urmare a vantului, curentilor de aer sau traficului auto.

STANDARDE SI NORMATIVE DE REFERINTA.

O.U. nr.174/2002

Privind instituirea masurilor speciale pentru reabilitarea termica a cladirilor de locuit multietajate

C 107/1-94

“Normativ privind calculul coeficientilor globali de izolare termica la cladirile de locuit”

RAL GZ 716/1

“Asigurarea calitatii ferestrelor din PVC”

ALPROM-1995

MATERIALE SI ECHIPAMENTE UTILIZATE. CONTROLUL CALITATII. LIVRARE, MANIPULARE, DEPOZITARE

Materiale utilizate la realizarea tamplariei PVC pentru usi si ferestre:

Profile PVC albe - sistem tricameral cu un coeficient de transfer termic K = 1,6 W/m2K.

Inatimea minima a profilelor va fi 60 mm iar grosimea peretilor principali va fi de 3,0 mm ( 0,2 mm).

Suprafetele exterioare vizibile ale profilului vor prezenta culoare uniforma, fara intreruperi si fara impuritati mecanice.

Profile de rigidizare - din otel zincat cu grosimea de min.1,5 mm si modul de elasticitate 250 KN/cm.

Feroneria - fabricata din otel inoxidabil sau aluminiu AlMgSi conform cu cerintele RAL RG 607/3 “Asigurarea calitatii feroneriei batante si oscilobatante”.

Feroneria va fi montata pe profile si verificata/ajustata. Feroneria va fi de buna calitate, toate incuietorile vor fi livrate cu trei chei.

Geam termoizolator va fi de doua tipuri in functie de locatia unde se va monta:

Parter si etajul 1: geam termoizolator realizat din doua foi de sticla una laminata cu grosimea de 6,38 mm la exterior si una “float” cu grosimea de 4 mm la interior, distantate printr-o bagheta de 16 mm dublu sigilate. Spatiul creat intre cele doua foi de geam este umplut cu argon.

Geamul laminat de exterior, categ. I , va fi alcatuit din realizat din doua foi de sticla “float” fiecare cu grosimea de 3 mm, separate de o folie de trnslucenta de polivinil butiral (PVB) in grosime de, 38 mm.

Geamul interior va fi tratat astfel incat sa fie “Low-E” (low emission) – pierderi joase de energie.

Etaje superioare: la fel ca mai sus cu exceptia foiii de sticla exterioara ca va fi realizata din sticla “float” cu grosimea de 6 mm.

Geamul nu va prezenta zgarieturi, va fi curat si corect sigilat. Furnizorul de geam va poseda Certificat de la producatorul de sticla cu depunere Low-E ca dispune de dotarea necesara procesarii acestui tip de geam.

Usile de acces cu functiune de evacuare in caz de incendiu vor fi prevazute cu dispozitive anti panica la interior si vor fi obligatoriu cu deschidere catre exterior.

Toate usile exterioare vor fi echipate cu dispozitive de auto-inchidere.

Materiale utilizate la realizarea tamplariei din AL:

Tocurile/profilele de aluminiu sunt modelate din aliaj AlMgSi 0.5 in conformitate cu DIN 1725. Acest aliaj este recomandat pentru contururi cu rezistenta mecanica ridicata. Caracteristicile mecanice se bazeaza pe norma DIN 17615. Fiecare element este alcatuit din 2 contururi inchise extrudate care, dupa tratamentul de suprafata, sunt lipite mecanic cu ajutorul a 2 benzi de fibra de sticla poliamidica armata. Se obtine astfel o cavitate cu aer stagnant. Benzile poliamidice sunt acide si rezistente la caldura (220°C). Tratarea de suprafata se face in urma izolarii.

Baghete de ancorare pentru geamuri sunt facute din aliaj AlMgSi 0.5. Ele pot fi prinse pe toata lungimea conturului fara cleme. Geamurile se fixeaza cu banda de cauciuc satinat.Balamalele sunt din aliaj AlMgSi; varianta standard - anodica si contin pivoti inoxidabili 18/8 fixati intr-un tub din nailon pentru a preveni galvanizarea cu aluminiul. Balamalele pentru toate elementele care se deschid pot fi atasate, fiind mult mai eficient si rapid de utilizat evitandu-se perforarea pentru gauri.

Inchizatorile sunt din AlMgSi, aliaj inoxidabil care nu permite coroziunea sau aliajul de aluminiu turnat GALMg3. Inchizatorile pentru partile care se deschid vor fi atasate si reglate.

In vederea asigurarii unei bune etansari, toate contururile se prevad cu un canal inferior de scurgere (diferenta de inaltime intre marginea geamului si banda poliamidica este de cel putin 8.5 mm). Contururile de extindere sau pentru lambriuri pot fi usor prinse sau strecurate in profilele de aluminiu.

Controlul calitatii, livrare, manipulare, depozitare

Tamplaria asamblata (partial), cat si geamul termoizolator, se vor livra in situ insotite de certificat de calitate si declaratie de conformitate emise de producatorul respectiv.

Manipularea tamplariei cat si a geamului termoizolator se va executa manual, cu atentie. In cazul suprafetelor vitrate foarte mari, ce implica o greutate sporita, se vor utiliza dispozitive speciale adaptate pentru ridicarea/deplasarea cu mijloace mecanizate.

Tamplaria/geamul termoizolator trebuie depozitate in spatii protejate impotriva intemperiilor. Se vor aseza pe suporturi orizontale sau verticale; pentru geamul termoizolator se vor utiliza numai suporturi oblice/verticale. Depozitarea se va face astfel incat tamplaria / geamul sa nu sufere deformari care ar putea sa strice sau sa impiedice utilizarea.

Pe timpul depozitarii se va evita deteriorarea suprafetelor. Materialele utilizate pentru suporturi nu trebuie sa deterioreze tamplaria/geamul in nici un fel.

EXECUTIA LUCRARILOR, MONTAREA, INSTALAREA SI ASAMBLAREA

Executia tamplariei din PVC pentru usi si ferestre

Debitarea tocurilor si a cercevelelor se va face cu masina speciala de debitat PVC.

Armarea profilelor - profilele de rigidizare se fixeaza in camera profilului cu suruburi autoperforante la 40 cm.

Sudarea profielor PVC - termosudare cu masini speciale de sudura. Cordonul de sudura nu va prezenta pori sau culoare gri-galbuie.

Montarea garniturilor - imbinare “cap la cap” cu evitarea intinderii sau lipirii.

Montarea feroneriei - cu suruburi protejate anticoroziv.

Montajul tamplariei in situ se va face perfect vertical, cu axele deschiderilor si la distanta necesara fata de structura de baza avand in vedere ancorarea prevazuta. Fixarea trebuie astfel facuta incat sa asigure stabilitatea, sa permita dilatarea tamplariei.

Imbinarile trebuie sa fie suficiente ca numar si rezistenta pentru a rezista presiunii vantului, aerului si a greutatii partilor mobile. Fixarea se face direct in perete cu ajutorul diblurilor si a suruburilor. Distanta dintre punctele de fixare nu va depasi 70 mm. Daca tamplaria este fixata cu elemente metalice, aceste elemente trebuie tratate anticoroziv.

Nu este permisa prezenta mortarului sau a corpurilor dure intre toc si zidarie. Rostuirea intre tamplarie si structura de baza trebuie executata cu un chit adecvat, dupa asezarea unui strat de baza din spuma sintetica (poliuretanica). Suprafata care se va umple cu spuma, trebuie sa fie curata, uscata si fara praf sau grasimi. In cazul in care imediat dupa asezarea tamplariei se observa deteriorarea stratului de suprafata protector, permanent sau temporar, Contractorul va lua masurile adecvate pentru remedierea situatiei. Dupa instalare, tamplaria trebuie curatita.

Montarea geamurilor - conform instructiunilor interne ale firmei furnizoare.

Executia tamplariei din Aluminiu pentru usi si ferestre

Debitarea tocurilor si a cercevelelor se va face cu masina speciala de debitat aluminiu.

Asamblarea se efectueaza prin presarea la rece a elementelor de aluminiu taiate diagonal in canelura unghiurilor de aluminiu (AlMgSi 0.5), presand astfel capetele taiate unul de altul. Inainte de a fi presate in unghiuri, capetele sunt invelite in clei sau silicon (tipul neacetic pentru contururi cu email uscat) pentru a preveni patrunderea apei. In cazul in care apa este evacuata prin camera de presiune de colt, colturile sunt si ele etansate cu epoxi, poliuretan sau silicon neacetic.   

Montarea garniturilor - imbinare “cap la cap” cu evitarea intinderii sau lipirii.

Montarea feroneriei - cu suruburi protejate anticoroziv.Montajul tamplariei in situ se va face perfect vertical, cu axele deschiderilor si la distanta necesara fata de structura de baza avand in vedere ancorarea prevazuta. Fixarea trebuie astfel facuta incat sa asigure stabilitatea, sa permita dilatarea tamplariei.

Imbinarile trebuie sa fie suficiente ca numar si rezistenta pentru a rezista presiunii vantului, aerului si a greutatii partilor mobile. Fixarea se face direct in perete cu ajutorul diblurilor si a suruburilor. Distanta dintre punctele de fixare nu va depasi 70 mm. Daca tamplaria este fixata cu elemente metalice, aceste elemente trebuie tratate anticoroziv.

Nu este permisa prezenta mortarului sau a corpurilor dure intre toc si zidarie. Rostuirea intre tamplarie si structura de baza trebuie executata cu un chit adecvat, dupa asezarea unui strat de baza din spuma sintetica (poliuretanica). Suprafata care se va umple cu spuma, trebuie sa fie curata, uscata si fara praf sau grasimi. In cazul in care imediat dupa asezarea tamplariei se observa deteriorarea stratului de suprafata protector, permanent sau temporar, Contractorul va lua masurile adecvate pentru remedierea situatiei. Dupa instalare, tamplaria trebuie curatita.

Montarea geamurilor - conform instructiunilor interne ale firmei furnizoare.

Punerea in opera

Principalele faze de realizare:

a)     executarea releveului golurilor de fatada de catre executantul tamplariei;

b)     montarea tamplariei cu geam termoizolator;

c)      realizarea termoizolarii cu placi polistiren expandat a zonelor glafurilor golurilor conform detalii proiect;

d)     executarea (repararea) finisajelor interior si exterior ale cladirii.

ASIGURAREA CALITATII, ABATERI ADMISE

Verificarea va consta din:

Dupa ce structura de baza a fost terminata:

Contractorul trebuie sa se asigure, inainte de fabricarea tamplariei, dimensiunile rezultate fizic (in urma executiei) corespund cu cele stabilite in planuri verificarea la receptia materialelor;

Verificarea pe parcursul executiei:

verificarea la finalul executiei - va consta din verificarea aspectului, a pozitionarii corecte a garniturilor si baghetelor, a montarii feroneriei, a montarii geamului, a functionalitatii ferestrelor;

Manerele usilor vor fi instalate in asa fel sa previna vatamari. Manerele verticale tip bara vor amplasate la distanta suficienta fata de rostul dintre cele doua foi de usa pentru a preveni vatamarea (>8cm).

Verificarea dupa montaj:

se vor verifica fixarea corecta a tocurilor, izolarea corecta a golului dintre toc si perete cu spuma poliuretanica, etansarea cu silicon.

Atunci cand furnizorul pentru tamplarie, avand in vedere toleranta admisa, va observa ca structura de baza nu este perfect verticala, va atentiona proiectantul care, in urma consultarii Contractorului, va indica masurile ce trebuie luate.

Abateri admise:

Deformatia maxima:

o     in directia orizontala cu geam simplu: 1/300; cu geam dublu: 1/500.

o     in directie verticala: (pentru piesele in cruce care sustin elementele de etansare) deformatia este limitata astfel incat: sa nu impiedice intretinerea sectiunilor care se deschid.

o     sa nu intervina in elementele de etansare pe care se sprijina, eventual, piesele transversale.

Limite de toleranta la tamplaria instalata:

o     Pe verticala: ferestre: 2 mm/m

o     Cadru usi: 1 mm/m

o     Usi, obloane: max. 3 mm in directia inchideriiloading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1327
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site