Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


LUCRARI DE CONSTRUCTII LA TERASE

Constructii

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
ZUGRAVELI SI VOPSITORII
INSTALATII DE BALAST - SANTINA
CAIET DE SARCINI PENTRU GEAMURI TERMOPAN
BETOANE
Metale folosite in constructii
CAIET DE SARCINI PLACARI CU PIATRA, MOZAIC PREFABRICAT SI PLACARI CERAMICE
ARMATURI
INSTRUCTIUNI DE A UTILIZARE SCARILOR
Proiectarea acoperisului de tip sarpanta din lemn
VERIFICAREA TERMOENERGETICA A ELEMENTELOR DE CONSTRUCTIE

LUCRARI DE CONSTRUCTII LA TERASE

(Beton de panta; BCA termoizolant; sape de mortar, dale de beton)
GENERALITATI

Prezentul capitol cuprinde specificatiile tehnice privind realizare lucrarilor de constructii aferente terasei cladirii.

STANDARDE DE REFERINTA

STAS 2472/86 - Receptoare de colectarea apelor.

STAS 1667/76 - Agregate naturale grele pentru betoane si mortare.

STAS 491/70 - Benzi de plumb 1, 2, 3 mm grosime.

STAS 2028/80 - Tabla zincata.

N.I. producator - Dale de beton 25 x 25 cm sau 30 x 30 cm de 4 cm gros.

STAS 1030/85 - Mortare obisnuite de ciment.

STAS 457/86 - Caramizi presate pline.

Normativ C 112/86 - Proiectarea si executarea hidroizolatiilor cu materiale bituminoase la constructii.

SR 1500/96 - Ciment Pa 35.

SR 7055/96 - Ciment Portland alb.

STAS L 17 grupa - Oxizi, pigmenti, pamanturi colorate.

STAS 601/1-84 - Corpuri abrazive.

MATERIALE SI PRODUSE

Dale de beton B 300 25 x 25 cm sau 30 x 30 cm si 4 cm gros. N.I. producator de prefabricate.

Agregate naturale grele pentru betoane si mortare cu lianti minerali STAS 1667/67.

Ciment Pa 35 conform SR 1500/96.

Ciment alb conform SR 7055/96.

Caramizi presate pline conform STAS 457/86.

Tabla zincata de 0,5 mm conform STAS 2028/80.

Coloranti conform STAS - grupa L 17.

Piatra de frecat conform STAS 601/1-84.

Tabla de plumb 1-3 mm grosime conform STAS 491-70.

Caramizi pline presate conform STAS 457/86.

LIVRARE, DEPOZITARE, MANIPULARE SI TRANSPORT- Betonul de panta de marca B 75 se va executa incepand de la parapet spre gurile de scurgere, cu grosimea, pantele (%) si doliile prevazute in proiect.

- Betonul se va ridica mecanizat pe terasa si se va turna imediat, astfel incat impreuna cu durata transportului, timpul cumulat sa se inscrie in durata prevazuta in Normativul C 140/86.

- Suprafata betonului de panta se va driscui in panta pana la 30-40 cm de gura de scurgere, in jurul acesteia realizandu-se din mortar de ciment M 100, o palnie care sa permita racordarea straturilor de hidroizolatie si gulerului de plumb in vederea montarii receptoarelor gurilor de scurgere conform STAS 2742/86.

- Gulerul de plumb (include stratul suplimentar din panza) va fi prevazut cu un stut ce se introduce in mufa conductei de scurgere. Gurile de scurgere vor avea parafrunzar realizat din plasa de sarma galvanizata.

- Izolatia termica se va realiza din placi de b.c.a. pentru termoizolatie (GBN35), iar montarea acestora se va face conform Normativ C 112/86 art.3.18.1.

Placile termoizolatoare se aseaza alaturat, cu rosturi cat mai stranse. In cazul unor defectiuni ale placilor datorita carora raman intre unele rosturi mai mari de 5 mm, acestea se vor umple obligatoriu cu bucati (nisip) de b.c.a.

Decalarea pe verticala intre placi de b.c.a. se realizeaza o sapa de nivelare de 20-30 mm grosime din mortar de ciment M 100 T, avand fata vazuta bine driscuita, plana.

- Protectia hidroizolatiei elementelor verticale se va realiza cu mortar de ciment M 100 T, de cca 30 mm grosime, armat cu rabit montat pe o retea de otel-beton f 6 mm la 25 cm. La terase circulabile protectia hidroizolatiei f 6 mm la 25 cm. La terase circulabile protectia hidroizolatiei va avea cca 50 cm inaltime.

Izolatia hidrofuga si masurile de protectie aplicate la strapungeri (tevi, ventilatii, deflectoare), se vor executa conform prevederilor Normativului C 112/86 art.3.23-3.23.3.

La rosturile de dilatatie se va umple bucla de panza cu vata minerala pe minim 20 cm adancime iar rostul astfel alcatuit se va proteja cu o fasie de tabla cu bucla deasupra rostului compensator si prinsa bine in cuie de dibluri, peste care se monteaza o copertina de tabla zincata de 0,5 mm grosime cu o bucla de dilatatie montata in sus.

Copertina va avea in ambele parti intoarceri dublate de tabla pentru scurgerea apelor meteorice iar prinderea se face cu 2 platbande metalice cu sectiunea de 30 x 2 mm prinse la capete in intoarcerile copertinei, iar celelalte capete prinse in diblurile de lemn.

- La terase necirculabile protectia grea se va realiza din pietris de granulatie 7-15 mm, executat in grosime uniforma de 40 mm.

- Protectia grea la terasele circulabile, se va executa din dale de beton B 300 de 25 x 25 cm sau 30 x 30 cm si 4 cm grosime, asezate pe un strat de nisip de cca 2 cm. Aceasta protectie va avea rosturi de 2 cm, la 20-30 cm de atice si la 4-6 m in camp, care se vor umple cu nisip.

Toate elementele de constructii de pe terase: parapeti, guri de ventilatie, conducte de aerisire, cosuri, cornise, brauri, vor fi prevazute cu elemente de protectie din tabla zincata de 0,5 mm (copertine, glafuri, pazii) atat pentru protejarea si racordarea lor la terasa cat si pentru evitarea patrunderii apelor in peretii si in spatiile cladirii.

Montajul acestora se va face in aceleasi conditii ca si copertina de tabla de la rosturi.

- Elementele ventilate vor avea dispuse pe verticala gratare de protectie din cornier si plasa de sarma galvanizata.

- Dimensiunile si modul de dispunere a tuturor elementelor de protectie se vor realiza pe baza proiectelor tehnice.

- Protectia hidroizolatiilor subterane (la peretii subsolului) se va realiza din zidarie de caramida plina presata de 12,5 mm grosime, iar la cca 5 m se vor executa rosturi verticale.

In cazul inaltimilor mai mari de 3,00 se vor prevedea nervuri de beton armat, ale caror detalii de executie (marca de beton, sectiuni, dispunere, armaturi etc.) vor fi prevazute in piesele desenate.

VERIFICAREA CALITATII LUCRARILOR

Pentru lucrarile de constructii ale teraselor (beton de panta, b.c.a., sape de protectie) care sunt lucrari ascunse, calitatea lor cat si a celor vizibile se vor verifica de catre investitor, pe masura executiei lor, incheindu-se procese verbale din care sa rezulte:

calitatea marcilor de betoane si mortare utilizate;

pozitionarea si ancorarea in beton a pieselor metalice de strapungere si armarea protectiei izolatiei verticale, strangerea flanselor si platbandelor aferente strapungerilor;

se vor verifica copertinele, rosturile, paziile din tabla zincata sa fie ancorate si lipite sau falturi corect executate care sa asigure etansarea si protectia hidroizolatiei;

gurile de scurgere daca au gratare montate si functioneaza normal la turnarea apei in punctele cele mai inalte ale cladirii.loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 879
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site