Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


Lucrari in via tanara

Pomicultura

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Cafeaua
Caldura specifica a fructelor
CULTURA NUCULUI
FACTORII CARE INFLUENTEAZA CRESTEREA SI MATURAREA FRUCTELOR
CULTURA PARULUI
CULTURA CAPSUNULUI
Fermitatea structo texturala a fructelor
Portocalul
CULTURA PIERSICULUI
Culoarea fructelor

Intretinerea solului. Afanarea se face adanc, fara rasturnarea brazdei, folosind cultivatorul viticol intre randuri. Se mai executa aratura la 16 - 18 cm, toamna, precum si 3 prasile manuale intre butuci.Completarea golurilor imediat in vara anului 1 cu vite crescute in pungi de plastic, dar si in anul 2 daca este nevoie, primavara devreme, pentru a avea o vie inchegata si cu butuci de vigoare egala.
Ingrijirea musuroiului. Prin usurarea si refacerea acestuia, cu ruperea scoartei dupa fiecare ploaie si aplicarea de insecticide pentru combaterea viermilor de sarma. Prin ingrijirea musuroiului lastarii tineri pot iesi la suprafata si nu raman chirciti in pamant dupa plantare. In luna aprilie a anului 2 se face dezmusuroirea.

Copcitul vitelor consta in ingrijirea punctului de altoire prin inlaturarea lastarilor crescuti din portaltoi si a radacinilor formate din altoi. Lucrarea se executa in anul l de doua ori, la inceputul lunii iunie si in august, in ceilalti ani se efectueaza odata cu taierea in uscat de primavara si se repeta in august, daca este necesar.

Fertilizarea solului se face din anul al II-lea cu azot in primavara    si fosfor-potasiu in toamna, in doze de N - 80 kg, P2O5 - 90 kg si K2O - 70 kg la hectar.Irigarea solului se aplica in primii doi ani, mai ales in zonele secetoase.

Combaterea bolilor si daunatorilor este indreptata contra manei, fainarii, cu recomandarea de a folosi substante fungicide acuprice, care stimuleaza cresterea si nu produc arsuri pe frunze.Protejarea vitelor in timpul iernii se face:la conducerea joasa prin musuroire in primii doi ani si prin ingroparea coardelor in anul III;/la conducerea joasa pe semitulpini prin musuroirea punctului de altoire si a coardelor crescute din cepul de siguranta de la baza tulpinii incepand din anul II.

Instalarea sistemului de sustinere (spalier) are loc incepand cu anul II, acesta fiind prevazut cu stalpi din lemn, teava sau prefabricate din beton, pe care se monteaza sarme duble si portante amplasate la inaltimile specifice fiecarei forme de conducere .Spalierul se monteaza in directia randurilor de vita si serveste la sustinerea aparatului aerian al acestuia, asigurand o repartizare uniforma a coardelor si lastarilor, aerisirea si patrunderea radiatiei solare la struguri.Plivitul si legarea lastarilor se efectueaza din anul 2, cand acestia au o lungime de 8-10 cm. Se lasa numai 2 lastari la vitele slabe si 3-4 lastari la cele viguroase, destinati formarii tulpinilor. Ceilalti lastari se inlatura prin taiere.loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 603
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site