Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


Ecosistemul forestier si biocenozele vegetale

Silvicultura+ Font mai mare | - Font mai micEcosistemul forestier si biocenozele vegetale

Factorii de mediu

Toate organismele din natura se afla sub permanenta influenta a mediului inconjurator si, la randul lor, ele exercita o continua influenta asupra acestuia.Zonarea speciilor lemnoase

Padurile au jucat, de-a lungul timpului un rol esential in viata planetei noastre precum si in evolutia si dezvoltarea societatii omenesti, prin produsele si influentele lor binefacatoare. Padurea a constituit dintotdeauna o sursa permanenta si de neinlocuit de produse lemnoase si nelemnoase. Ea a exercitat concomitent o puternica influenta in conservarea mediului fizicogeografic si biogeografic ca si asupra evolutiei civilizatiei umane.

Padurile indeplinesc in acelasi timp, importante functii de productie si protectie. Conceptul despre rolul polivalent al padurilor s-a afirmat inca la inceputul secolului, la primul Congres International de Silvicultura(Paris -Sorbona, 1900) si a fost recunoscut de cel de-al V-lea Congres Forestier Mondial desfasurat la Seattle, in 1960, care a avut ca tema generala ,,Folosintele multiple ale terenurilor forestiere".

In tara noastra, odata cu nationalizarea padurilor, a devenit posibila reglementarea prin lege a functiilor acestora, atat pentru evitarea unor greseli, cat si pentru a se orienta mai judicios gospodarirea acestora in conformitate cu sarcinile padurilor in fiecare zona geografica. Reducerea suprafetelor paduroase, concomitent cu cresterea accentuata a si continua a nevoilor de resurse si servicii oferite de acestea, a generat nevoia introducerii unor reglementari si restrictii privind utilizarea, apoi gospodarirea resurselor forestiere printr-o legislatie adecvata.

Primele reglementari postbelice precise privind zonarea functionala a padurilor din Romania s-au realizat prin H.C.M. 114/1954, iar ulterior prin Codul silvic din 1962. Actualmente, potrivit prevederilor Legii 2/1987 si ale ,,Normelor tehnice pentru amenajarea padurilor" (1986), padurile tarii se impart in doua grupe: paduri de protectie si paduri de productie si protectie.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2034
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved