Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Gradinita

Parteneriatul didactic cu elevii - subiecti ai educatiei si colegii -subiecti aiului de predare - formare

didactica pedagogie+ Font mai mare | - Font mai micParteneriatul didactic cu elevii - subiecti ai educatiei si colegii -subiecti ai proiectului de predare - formare

"Notiunea de profesor si cea de elevtrebuie sa lunece una spre alta

pentru a se contopi"

Ana Blandiana

Sarcina fundamentala a familiei si a scolii la etapa ei de modernizare ramane a fi formarea constiintei si comportamentului moral, cultivarea valorilor culturale ale poporului.

In activitatea mea de pedagog tind spre formarea deprinderilor de comportare a elevilor in concordanta cu teoria morala corespunzatoare societatii in care traiesc.

Sant de parerea ca raportul dintre invatator si elevi se bazeaza pe sentimente morale, elevii sa-l respecte din tot sufletul pe dascalul sau si sa-l iubeasca.

Cunoscand psihologia copilului , avand dorul de a ma apropia sufleteste de elevi, castigandu-le iubirea , am posibilitatea de a "modela" sufletul lor cum cred ca e mai bine , caci ei ma simt aproape. Copiii au mai mult nevoie de modele, decat de critica. De aceea in activitatea mea educationala predomina relatiile libere si democratice.

Relatiile libere dezvolta la elevi spiritul de initiativa si independenta, spiritul de observatie, spiritul critic, dar si responsabil, si creativ. Relatiile democratice pornesc de la drepturile omului, de la respectul fata de om si rus din necesitatea dezvoltarii unei personalitati complexe, completive si creatoare a unui cetatean loial si demn.

Pentru a combina aceste doua tipuri de relatii, incerc sa privesc lucrurile din jur cu ochii lor, ma stradui sa pun in valoare potentialul fiecarui copil, zambind deseori - ceea ce faciliteaza comunicarea cu ei, fiind exigenta si corecta, lucrand in consideratie parerile si opiniile lor, invatandu-i sa le aprecieze si pe ale colegilor sai.

Deoarece educatia este schimbarea, ea fiind eminenta fiintei umane, tind sa transmit nu numai volumul de cunostinte, dar si orizontul de cultura prin modul de a gandi, unele traditii si obiceiuri ale neamului nostru, indrumand elevii mei spre o continua schimbare colectiva.

In ce priveste relatii cu colegii predomina relatii democratice bazate pe stima si respect reciproc, dreptul la opinii proprii si respectarea opiniei, colaborarea, caci din colaborare se naste progresul, iar din discutie - intelegerea, urmand acea regula de aur: "poarta-te cu ceilalti asa cum ti-ai dori sa se poarte si ei cu tine".Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2156
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved