Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzica
PescuitPicturaVersuri

CAMPANIE DE INFORMARE PRIVIND LANSAREA PE PIATA PRODUSELOR PETROLIERE A COMBUSTIBILULUI PENTRU PRODUCEREA ENERGIEI TERMICE “ BIOCOMB”

diverse

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
STATUSURI DE SUPARARE PT MESS
Depunerea laser pulsata
Sinteza SFF
Distributia multinomiala - Testele chi-patrat
PROIECTUL COMENIUS MULTILATERAL LANDSCAPES OF EUROPE
Decalogul
Legea tolerantei
TE IUBESC pe alte limbi
CALCULUL NUMERIC AL STRUCTURILOR
PREVEDERI REFERITOARE LA ANALIZA SI ALCATUIREA ANTISEISMICA A INSTALATIILOR SI ECHIPAMENTELOR

CAMPANIE DE INFORMARE PRIVIND LANSAREA PE PIATA PRODUSELOR PETROLIERE A COMBUSTIBILULUI PENTRU PRODUCEREA ENERGIEI TERMICE “ BIOCOMB”

ARGUMENT:
Principalul motiv il reprezinta informarea publicurilor cu privire la lansarea noului produs pe piata produselor petroliere.

De asemenea, prin aceasta campanie se doreste asigurarea unei mai bune vizibilitati a Rafinariei Steaua Romana, cresterea notorietatea produselor de o buna calitate ale acesteia.

Prin aceasta campanie de informare se doreste crearea unei bune comunicari, care sa genereze increderea publicului, sa-l sensibilizeze cu privire la acest nou produs si sa sfarseasca prin a realiza ca acesta ii satisface pe deplin necesitatile.

ISTORIC, MISIUNE, VIZIUNE, STRATEGIE:

Rafinaria Steaua Romana este una dintre cele mai vechi rafinarii din Romania, avand o traditie de 110 ani in prducerea si prelucrarea produselor petroliere.

Situata in Campina, pe Valea Prahovei, aceasta rafinarie s-a specializat de-a lungul timpului in productia de parafina, bitum, uleiuri industriale, combustibil Diesel si motorina, fiind astsfel mereu alaturi de grijile si de necesitatile consumatorilor sai.

Din dorinta de a fi alaturi de consumatorii sai si de potentiali sai consumatori, din dorinta de a stabili o buna comunicare atat interna (cu salatiatii sai), cat si externa, cu furnizorii, cu mass media, cu autoritatile locale si cu cele guvernamentale, managerii rafinariei si compartimentul de RP din cadrul acesteia au luat decizia efectuarii acestei campanii de lansare a noului produs petrolier BIOCOMB.

SPECIFICAREA TIPULUI CAMPANIEI DE RELATII PUBLICE:

Aceasta este o CAMPANIE DE INFORMARE privind lansarea produsului petrolier BIOCOMB pe piata produselor petroliere si este una intensiva.

SCOPUL CAMPANIEI:

Campania are ca scop informarea publicului despre lansarea pe piata a acestui nou produs petrolier, precum si evidentierea diferentelor dintre el si produsele concurentiale, cresterea notorietatii lui in randul consumatorilor si nu in ultimul rand, stabilirea unei bune comunicari intre rafinarie si publicurile sale, comunicarea unei imagini dinamice, de organizatie deschisa.

Se informeaza publicul despre calitatea superioara si pretul accesibil ale produsului, se incearca atragerea bunavointei publicului in incercarea de a cumpara si de a testa acest produs.

De asemenea, prin aceste relatii de buna comunicare se urmareste fidelizarea clientilor actuali, precun si atragerea de clienti din segmentele de piata concurentiale.

Se doreste consolidarea credibilitatii, actiunile specifice campaniei de RP ajutand la realizarea acestui deziderat al managerilor rafinariei.

Prin acesasta campanie se doreste consolidarea identitatii organizationale, si stimularea fortei de vanzari, actiunile acesteia putand declansa si stimula entuziasmul fortei de vanzari. Informarea despre aparitia noului produs va usura sarcina fortei de vanzare, de a vinde mai usor, mai rapid si in cantitati mai mari acest nou produs.

Va dau mai jos cateva informatii despre Rafinarie, mai multe date gasiti pe site: www.steauaromana.ro

Istoricul societatii

Rafinaria Steaua Romana S.A. este situata pe Valea Prahovei, o zona cu traditie in extragerea si rafinarea titeiului, inca din anul 1861.

Infiintarea companiei este mentionata din punct de vedere istoric in septembrie 1895, cand Steaua Romana, constituita ca o societate cu capital mixt (roman si strain), devenea o rafinarie moderna, prima in Europa ca marime, specializata in extractia, rafinarea si comercializarea petrolului, precum si in producerea unei game variate de produse petroliere derivate. Rafinaria s-a specializat in producerea de parafina, uleiuri industriale, combustibili diesel, benzina si solventi.In martie 1991, Rafinaria Steaua Romana a inceput procesul de privatizare care s-a finalizat in anul 1998. Actionarul majoritar este S.C. Omnimpex Chemicals S.R.L., cu sediul in Bucuresti.

Valorile si normele rafinariei

Rafinaria are o capacitate de operare de peste 400.000 tone de titei, precum si autonomie in producerea necesarului de curent electric si abur pentru productia zilnica.

Fiind o rafinarie performanta, pentru distilarea titeiului detine o instalatie de distilare atmosferica si in vid, o instalatie de extractie a parafinei si a uleiurilor industriale.

Ca rezultat al imbunatatirii continue a activitatii proprii si a dedicatiei pentru clienti, dar si pentru a deveni unul dintre cei mai buni operatori din sectorul petrolier, Rafinaria Steaua Romana a castigat un binemeritat prestigiu pe atat pe piata intrena, cat si pe piata externa. In anul 2007, valoarea exporturilor realizate a fost de 6,5 mil. euro, in tari precum: Bulgaria, Macedonia, Croatia, Republica Moldova, Serbia, dar si in Italia, Turcia sau Austria.

In prezent, printr-un management performant si printr-un program sustinut de restructurare si investitii, rafinaria este intr-o dezvoltare continua, realizand produse petroliere de o inalta calitate, oferind clientilor sai cele mai bune servicii.

Cultura si filozofia organizationala a rafinariei Steaua Romana se bazeaza pe viziunea si misiunea acesteia si sunt focalizate pe satisfacerea nevoilor clientilor, prin onorarea comenzilor si prin oferirea de produse si servicii de cea mai buna calitate.

Obiectivul principal actual este dezvoltarea capacitatii de a raspunde prompt la evolutia pietei, in conditiile satisfacerii cerintelor riguroase de protectie a mediului, prin aplicarea sistemului de calitate reglementat.

Viziunea rafinariei este de a deveni prima alegere a clientilor de pe piata produselor petroliere, de a fi un furnizor major de idei de progres tehnic in domeniul sau de activitate.

Misiunea acesteia este de a mentine un nivel inalt de fidelizare al clientilor prin dezvoltarea unui spirit antreprenorial viguros si oportun, prin crearea de noi produse, in parteneriat cu utilizatorii sai. De asemenea, se doreste reactie maxima la nevoile de energie, prin servicii profesionale, intr-un mod consecvent. Activitatea rafinariei se bazeaza pe obtinerea de valoare maxima pentru clienti, organizatie si investitori, cu mijloace tehnologice de prelucrare a titeiului parafinos. 

Conducerea societatii actioneaza pentru satisfacerea la nivel maxim a nevoilor clientilor sai, prin indeplinirea asteptarilor acestora privind performantele produselor si serviciilor oferite.

Un obiectiv major al organizatiei  il reprezinta grija pentru client, concretizata prin asigurarea unor produse si servicii de cea mai buna calitate. Astfel, rafinaria a implementat sistemul de management al calitatii conform SR EN ISO 9001/2001, care promoveaza adoptarea unei abordari bazate pe proces, pentru satisfacerea deplina a nevoilor clientilor sai. In anul 2004, sistemul de management al calitatii este certificat de catre SGS /UKAS, ca fiind conform cu ISO 9001/2000.

Protectia mediului a reprezentat si reprezinta pentru organizatie un obiectiv deosebit de important. Strategiile de realizare ale acestuia sunt: in primul rand diminuarea continua a impactului asupra mediului, generat de functionarea curenta a rafinariei, prin modernizarea instalatiilor si a fluxurilor tehnologice, precum si conformarea acestora cu normele europene de mediu, iar in al doilea rand, dar nu ultimul, reducerea efectelor asupra mediului, generate de poluarea istorica, prin ecologizarea celor trei bataluri de gudroane acide, realizata prin obtinerea de fonduri structurale de la Ministerul Economiei si Comertului, cat si prin importante fonduri proprii.

Punctele tari ale rafinariei sunt flexibilitatea, servicii de calitate si spirit inovator. In cadrul acesteia accentul este pus pe calitate, nu pe cantitate, iar succesul este masurat prin siguranta si profilul clientilor si actionarilor acesteia.

Relatii cu mass-media

Rafinaria incearca sa stabilesca relatii de durata atat cu clientii sai, cat si cu autoritatile locale si cu mass-media, avand un parteneriat cu acestea din urma, in ceea ce priveste promovarea imaginii rafinariei, pentru consolidarea reputatiei casstigate.

Obiective si strategii

Un alt obiectiv important al organizatiei il reprezinta imbunatatirea continua a acivitatilor, printr-un program de investitii care sa asigure cresterea competitivitatii.

Obiectivele specifice vizeaza cresterea gradului de utilizare a capacitatii de productie, diversificarea gamei de materii prime utilizate si de produse obtinute, reducerea consumurilor specifice de apa, energie si combustibil, imbunatatirea calitatii produselor, reducerea impactului negativ asupra mediului.
Strategia rafinariei are in vedere cresterea flexibilitatii in prelucrare, prin realizarea unei unitati moderne de hidrotratare a uleiurilor, prin mentinerea capacitatii de prelucrare a titeiului, prin modernizarea instalatiei de distilare si reabilitarea sectorului de distilare in vid si de deparafinare a uleiurilor.

Identitatea vizuala

Motto-ul rafinariei este metafora „Energia traditiei”. Acesta a fost creat pornind de la premisa ca are dubla semnificatie: in primul rand ca rafinaria produce energie prin produsele sale, in al doilea rand prin faptul ca ea traieste prin traditia sa in generarea de energie. Acesta este plin se semnificatie, avand un impact placut asupra clientilor, generand un sentiment de incredere, deoarece un produs cu traditie este, de regula, un produs bun. Este concis, clar si usor de retinut.

Sigla rafinariei este o creatie grafica vectoriala si reprezinta o cruce cu doua sabii incrucisate, cu o acvila in mijloc, iar in centrul acesteia este scris logo-ul: „in fide salus” care inseamna „in credinta este salvarea”. Acvila simbolizeza unitatea si evolutia si comunica putere si incredere.. Aceasta este inregistrata la Osim, ca marca inregitrata a rafinariei Steaua Romana. Aceasta sigla apare pe toate documentele din interiorul firmei sau care ies din firma, facand parte din identitatea organizationala a acesteia.

Pagina de web www.steauaromana.ro este cea care a creat cea mai mare vizibilitate a rafinariei in relatia cu clientii sai sau cu potentiali clienti, comunicand publicurilor sale valorile, viziunea si misiunea organizatiei, obiectivele si produsele sal, avand si rolul de instrument de comunicare functionala, precum si un rol reprezentativ.

Ritualuri si simboluri

As putea spune ca rafinaria Steaua Romana este cea care a intretinut si intretine buna dezvoltare a orasului Campina. Angajatii acesteia sunt mandri ca sunt campineni si ca muncesc intr-un loc plin de istorie, dar si de viitor, in acelasi timp.

Din 11 noiembrie 2005, cand rafinaria a sarbatorit 110 ani de la infiintarea sa, actionariatul impreuna cu salariatii au luat hotararea numirii Sfantului Mina – ocrotitorul pagubitilor in calendarul crestin ortodox – ca ocrotitor spiritual al rafinariei. In acest sens s-a ridicat o troita in incinta rafinariei, cu acelasi logo de pe sigla: „in credinta este salvarea”. Cu aceasta ocazie a fost oficiata o slujba religioasa pentru sfintirea troitei si a angajatilor sai, fapt ce a creat un sentiment de unitate intre conducere si angajati, preotul spunandu-le acestora ca in fata lui Dumnezeu toti oamenii sunt egali. De atunci, in fiecare an, la acesta data, se serbeaza ziua ocrotitorului lor spiritual, dupa care toti angajatii primesc o binemeritata recompensa salariala, pentru rasplatirea meritelor fiecaruia dintre ei.

Aceasta sarbatoare a facut posibila apropierea atat a angajatilor intre ei, cat si apropierea intre angajati si conducatorii lor, a creat o mai mare coeziune sufleteasca si spirituala, nu in ultimul rand a ajutat la crearea unei identitati organizationale puternice.

Climatul organizational al rafinariei este unul inovator, fiind orientat pe o continua adaptare la nevoile clientilor, fiind unul de stimulare a initiativei, dar si al responsabilitatii individuale, prin folosirea optima a resurselor umane.

Atitudinea sociala

Angajatii rafinariei incearca sa se diferentieze de cei ai altor organizatii competitive printr-un comportament performant, manifestand deschidere, bunavointa si un vocabular adecvat. Cultura organizationala influenteaza felul de a gandi, vorbi, simti imbraca si actiona a membrilor sai; daca aceasta este una pozitiva, perceptia publicurilor sale este asemenea ei.loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 860
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site