Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzica
PescuitPicturaVersuri

CODUL DEONTOLOGIC SI AL ONOAREI IN CADRUL COMPANIEI EUROBROKERS

diverse+ Font mai mare | - Font mai micCODUL DEONTOLOGIC SI AL ONOAREIIN CADRUL COMPANIEI

EUROBROKERS

A. PREAMBUL

Codul Deontologic este legat de o profesie.

In momentul de fata, in prevederile codului legislativ nu exista profesia de Broker, ci doar activitatea de Brokeraj. Conform Legii 32 Art.35 (e), Brokerul este acea persoana juridica care desfasoara activitatea de brokeraj. Prin initiativa legislativa se poate contura profesia de Broker si elabora un cod deontologic al acestei profesii. *Activitatea de asigurari si brokerajul in asigurari este in mod fundamental o activitate ce atinge interesul public si devine un reper important al evolutiei comportamentului social al omului si e o expresie a nivelului de civilizatie. *In plan individual, nevoia de asigurare este expresia cresterii si maturizarii constiintei de sine, indiferent de masura in care pe scara motivationala nevoile sunt satisfacute. Este o dovada elocventa a respectului de sine si masura precisa a demnitatii omului. *Asigurarea si brokerajul in asigurari se afla in serviciul dezvoltarii umane cu profunde implicatii sociale, economice si culturale, fiind intr-un cuvant un descriptor al calitatii vietii. *Brokerul devine astfel un real ferment al structurarii si al restructurarii relatiilor umane, care favorizeaza intarirea respectului de sine, prin redimensionarea importantei familiei, a componentilor acesteia, a fiecarui individ in parte. *Iata de ce Brokerul in asigurari devine acel "ferment" de permanenta restructurare a prioritatilor individuale, familiale, grupuri de prieteni, colegi. *Se poate sa nu fie nimic din toate cele scrise mai sus. In aceasta perspectiva, domeniul nostru de clarificare si precizare a unor anume reguli, principii, credem ca devine util pentru conturarea unui "comportament sensibil" la ceea ce se cheama Drept si Just in rezolvarea diferendelor evidentiate mai sus, dar si in precizarea normelor, regulilor, principiilor sau procedurilor. Cu siguranta vor fi situatii, momente in care Brokerul va trebui Disciplinat. De ce? Pentru ca a incalcat o norma, o regula, un principiu, sau nu a respectat o obligatie. Desigur, aceasta se poate intampla

din neglijenta

din rea credinta

din necunoastere

Pentru a regla disciplina in avantajul organizatiei, al membrilor acesteia, se impune a realiza: a) Comunicarea regulilor, normelor si procedurilor, ceea ce realizam prin editarea Codului Deontologic al Onoarei si Obligatiilor in EUROBROKERS. b) Stipularea unor elemente de sanctionare progresiva. c) Apelul la momentul Drept si Just in care vinovatul isi prezinta varianta si solicita revizuirea sanctiunii. In toate cele evidentiate in Codul nostru, vom incerca sa salvam norma, regula, obligatia si nicidecum sa satisfacem dorinte personale, capricii, precum si sa pastram demnitatea si libertatea Brokerului, si in mod expres ONOAREA ca suprem bun al "comportamentului sensibil" si tipic in EUROBROKERS, ca masura a respectului de sine.

B. CODUL ONOAREI

CAPITOLUL I

Principii generale

Art.1. Codul Deontologic si al Onoarei va deveni CUTUMA a companiei si obligatie pentru toti membrii. Art.2. Ansamblul normelor, regulilor, procedurilor este astfel gandit incat sa fie eliminate problemele ce diminueaza eficacitatea organizatiei. Art.3. Ansamblul normelor, regulilor, procedurilor este astfel elaborat incat sa fie depasite cauzele principale ale diverselor probleme cum ar fi: 1. Judecata umana, prin subiectivitatea si individualitatea ce insotesc procesul judecatii umane. Diferentele individuale dintre oameni influenteaza atitudinile lor, valorile spre care aspira, perceptiile, comportamentul si judecata. Inteligenta, stilul cognitiv, nivelul de educatie, varsta, sexul si respectul de sine sunt unele dintre caracteristicile considerate a influenta modul in care ii judecam pe altii. Totalitatea asteptarilor pe care le avem fata de ceilalti iarasi influenteaza judecatile pe care le emitem si care pot fi la randul lor influentate. Tot aici luam in calcul ansamblul prejudecatilor, tendintelor personale ca si experienta de viata care, in cele din urma, arata "perceptia" realista sau deformata a realitatilor. 2. Evaluatorii care pot avea informatii eronate sau inadecvate despre brokeri in raport de distanta, rolul jucat, propriile sarcini, pozitia in structura si care pot deforma starea de Drept si Just. 3. Claritatea principiilor, normelor, procedurilor, astfel incat sa se elimine capriciile personale, ambitia, narcisismul, intoleranta. 4. Politica organizatiei care in EUROBROKERS este enuntata in cele 7 reguli de baza. 5. Cerintele legale si legislatia in domeniu, care au scopul eliminarii discriminarii.

CAPITOLUL II

Independenta si responsabilitatea Brokerului

Art.4. Libertatea si independenta in EUROBROKERS constituie regula de baza. Aceasta inseamna ca nimic nu-i poate stirbi in vreun fel: programul, metodele, ritmul si anvergura preocuparilor, pe o unitate de timp si spatiu. Sunt atribute exclusive ale persoanei; de aceea, indiferent de nivelul in cariera, orice presiune trebuie denuntata.  Art.5. Libertatea si independenta brokerului nu trebuie sa prejudicieze relatia cu echipa, relatia cu colegii si mai ales relatia cu clientul ( in conformitate cu litera si spiritul Cap. XII ). Art.6. In deplina libertate, brokerul poarta raspunderea faptelor sale in fata EUROBROKERS, in fata echipei proprii, in fata clientului. Art.7. In deplina libertate, brokerul este exonerat de raspundere in fata asiguratorului pentru vicii de realizare a contractului de asigurare, dar numai o data. Persistenta in eroare, in superficialitate sau neglijenta il pot elimina din EUROBROKERS si la sesizarea clientului sau a asiguratorului. Art.8.Brokerul poarta in intregime raspunderea pierderii clientului pentru eroare in evaluarea necesitatilor, alegerea tipului de serviciu potrivit. Art.9.Brokerul poarta direct raspunderea pentru neacordarea de asistenta in cazul in care clientul are nevoie ( daune, situatii conflictuale , alegerea celor mai bune cotatii ). Art.10.Brokerul poarta in intregime raspunderea in comportamentul sau in raport cu Codul Deontologic si al Onoarei si nu este exonerat de aceasta pentru nici un motiv legat de necunoastere, neintelegere. Art.11.Brokerul este direct raspunzator de respectarea prevederilor contractuale prevazute in Contractul de Comision semnat de catre acesta.  Art.12.Brokerul poate desfasura doar activitati care nu aduc prejudicii morale sau materiale companiei EUROBROKERS.

CAPITOLUL IV

Ofensa Art.22. In EUROBROKERS opiniile, parerile negative se exprima liber si independent, dar totdeauna de fata cu persoana legata de aceste pareri. In caz contrar este o ofensa. Art.23. In EUROBROKERS ideile, opiniile, comentariile negative fata de traineri, lectori, cursuri, seminarii se exprima liber si neingradit, dar totdeauna de fata cu trainerii, lectorii, vizati. In caz contrar este o ofensa. Art.24. In EUROBROKERS initierea sau derularea unui program contrar celor aprobate de executiv (de catre orice broker) se realizeaza doar dupa consultarea executivului. In caz contrar este o ofensa. Art.25. In EUROBROKERS se poate ridiculiza un cuvant, un gest, o fapta, dar cu vinovatul de fata. In caz contrar este o ofensa. Art.26. In EUROBROKERS echipele personale si ierarhice sunt stabile si apartin celor care le-au creat. Tentativa de preluare a unei echipe este o ofensa! Art.27. Folosirea unui limbaj trivial si a unui comportament indecent si jignitor constituie o ofensa.  Art.28. Ofensa este atingerea in orice mod, cu orice intensitate, pe oricata durata a demnitatii unui membru EUROBROKERS. Ofensa produce cel mai mare disconfort, cea mai mare dezonoare.

CAPITOLUL V

Flexibilitatea si Intelepciunea Art.29. Brokerul este persoana care penduleaza intre intransigenta cu propria persoana si tendinta de concesivitate fata de sine si ceilalti. Art.30. In EUROBROKERS se stimuleaza reactiile pozitive la schimbarile in stereotipuri de lucru, de exprimare, in modul de preluare a sarcinilor, a obiectivelor, a telurilor. Art.31. In EUROBROKERS se accepta si se stimuleaza critica constructiva si o atitudine pozitiva, in preluarea criticii de catre cei vizati. Art.32.In EUROBROKERS nimeni nu detine monopolul cunoasterii, al informatiei, al comportamentului sensibil si al onorabilitatii. Art.33. In EUROBROKERS se admit scuzele, se accepta scuzele, se favorizeaza aparitia scuzelor. Art.34. Brokerul ofensat poate pretinde scuze, poate sa se planga Consiliului de Onoare, poate participa la apel, dar poate veni in intampinarea ofensatorului, dand masura intelepciunii si maturitatii lui.

CAPITOLUL VI

Loialitate Art.35. Brokerul isi va declina in orice imprejurare si in orice conditii apartenenta proprie si se va recomanda ca fiind broker in cadrul EUROBROKERS. Art.36. Brokerul va prezenta EUROBROKERS intr-o lumina pozitiva, indiferent de schimburile sale de opinii, de parerea critica pe care o are fata de o problematica, persoana, colectiv si va evidentia efortul de eliminare a problemelor, a disfunctionalitatilor. Art.37. Brokerul nu va putea prezenta niciodata, nicaieri, in fata nimanui propriile indoieli, opinii, pareri, nemultumiri ca fiind ale EUROBROKERS. Art.38. Fata de o decizie a conducerii EUROBROKERS, brokerul isi poate manifesta rezerva, reticenta, nemultumirea in sine sau in dezbatere, dar o executa si militeaza in cele din urma pentru aceasta. Art.39. Prin comentariile sale nu va incita la formarea unei coalitii de opozitie la orientarile echipei proprii, altor echipe, echipei manageriale.

CAPITOLUL VII

Imagine si tinuta

Art.40. Cu ocazia cursurilor si seminariilor, programelor diverse de formare, Brokerul va demonstra competenta, orientare, completitudine, comportament sensibil, diversificat. Art.41. Brokerul poate face tot ce-i permite conditia fizica, respectiv sa fie vigilent, sa se distreze inepuizabil, sa fie cuceritor si copilaros, sa mentina un ritm ridicat de lucru. Art.42. Brokerul isi consolideaza imaginea prin carisma, insistenta, diversitate. Art.43. Brokerul trebuie sa fie obligatoriu la programul anuntat. Acest articol este prevalent fata de Art.38, 39, 40. Aceasta este imaginea lui si aceasta se evalueaza.  Art.44. Tinuta este ARMONIA si SINTEZA EULUI astfel incat ceilalti sa te cunoasca asa cum esti, fara formalism si prejudecati. Vestimentatia este adecvarea eului la cerintele momentului si ale situatiei. Brokerul va avea tinuta ce-l reprezinta si caracterizeaza in raport de programul pe care-l desfasoara. Art.45. Brokerul va dovedi consecventa in mentinerea imaginii proprii, rezistand tentatiei de a "poza".

CAPITOLUL VIII

Empatie Art.46. Brokerul este o persoana agreabila, care iradiaza simpatie, transfera sentimente de siguranta, incredere.  Art.47. Brokerul transfera involuntar idei, sentimente, atitudini pozitive, colegilor, clientilor, propriilor echipe. Art.48. Brokerul va expune clar, cursiv, logic si precis modul de a gandi. Art.49. Brokerul isi adapteaza discursul dupa cel al interlocutorului sau. Art.50. Brokerul realizeaza in principal un proces de comunicare in care va invata sa asculte. Art.51. Brokerul va elimina stinghereala din relatiile cu clientii, transmitand din startul intalnirii o atitudine pozitiva. Art.52. Brokerul poate transfera fizic un client, un coleg, daca va constata ca e incomod in relatiile cu acesta, nu se simpatizeaza sau au avut anterior relatii intamplatoare dar negative. Art.53. Brokerul manifesta intelegere fata de diversi clienti, evitand sa se implice emotional.

CAPITOLUL IX

Principii de bun simt Art.54. Actioneaza principiile legate de dictonul "ce tie nu-ti place, altuia nu-i face".

Onestitatea, obiectivitatea fata de clienti si colegi.

Bunele intentii etalate si aplicate.

Nu critica ceea ce tu nu poti face.

Nu te lauda cu meritele si ideile altora.

Recunoaste cinstit cand nu cunosti ceva si solicita informatii.

Nu promite ceea ce nu iti apartine, iti depaseste competenta sau nu poti realiza.

Nu te angaja in proiecte la intamplare.

Fixeaza scopuri pe care le poti atinge.

Nu tot ce realizezi tu este extraordinar si ceea ce fac altii este de neadmis.

Apeleaza la ajutor de indata ce ai nevoie, nu te inchide, nu te ambitiona sa reinventezi roata.

C. CODUL OBLIGATIILOR

CAPITOLUL XII

Relatiile cu echipa, cu propria ierarhie, relatiile cu colegii in EUROBROKERS.

Art.65. In EUROBROKERS se deruleaza relatii de munca si relatii interpersonale. Art.66. In EUROBROKERS relatiile de munca sunt:

relatii de coordonare

relatii de subordonare

relatii de colaborare

relatii de stimulare si promovare

Art.67. Relatiile de coordonare Relatiile de coordonare sunt relatii ierarhice si determina in principal transmiterea autoritatii de sus in jos atat in plan administrativ cat si in plan profesional. Relatiile de coordonare obliga brokerii la:

neincalcarea teritoriului de autoritate;

nestirbirea autoritatii directe prin apel la autoritatea de nivel indirect.

Astfel, in plan administrativ :

Hotararile Consiliului de Administratie devin obligatorii fara intermediere si fara diferentiere in sensul ca toti membrii EUROBROKERS se supun in mod egal si nediscriminatoriu acestora (presedinte C.A., director executiv, coordonator directie, sef de reprezentanta, broker principal, broker reprezentant, secretara, etc.);

nerespectarea, ocolirea, sfidarea, rastalmacirea Hotararilor Consiliului de Administratie se sanctioneaza;

Hotararile Reprezentantelor avizate de Consiliul de Administratie devin la randul lor obligatorii pentru echipele circumscrise acelor reprezentante.

In plan profesional

Hotararile privind propunerile de formare profesionala, seminarii, cursuri de initiere dupa ce sunt raspandite in detaliu in limitele de interes programate ( reprezentante locale, zonale, centrale ) devin obligatorii si nerespectarea lor este sanctionabila conform Cap. 14;

strategiile, planificarile coordonatorilor de echipa hotarate de comun acord cu brokerii se respecta de ambele parti, neglijarea aplicarilor de catre una din parti devenind sanctionabila conform Art. XIV;

acordarea sprijinului direct si implicarea in munca celor pe care ii coordoneaza constituie obligatie.

Art.68. Relatii de subordonare

Relatiile de subordonare sunt relatii ierarhice care asigura raspandirea disciplinei si a informatiilor ca si delimitarea influentei de putere in plan vertical, in sensul ca orice nivel este subordonat altui nivel. Relatiile de subordonare obliga participantii la :

neincalcarea teritoriului de autoritate

nestirbirea autoritatii directe prin apel la autoritatea de nivel indirect;

realizarea documentelor necesare activitatii operative, financiare, de formare, respectiv la informarea in plan vertical si orizontal a oricaror noi informatii, evenimente, documente in masura a afecta interesele de moment si de perspectiva ale EUROBROKERS. Nerespectarea acestui Art. duce la sanctiuni conform Cap. 14.

Nota: Relatiile de coordonare si subordonare devin elemente de legatura fundamentala in structura autoritatii de drept in EUROBROKERS, prin :

instituirea unui limbaj verbal si nonverbal decent, constructiv, nonagresiv obligatoriu pentru toti membrii EUROBROKERS;

instituirea sistemului fairplay si nonnegociabil de promovare in echipa;

instituirea respectului neconditionat intre participantii de toate nivelurile si pozitiile individuale ale acestora si eliminarea arogantei de putere, abuzului de putere, permisivitatii exagerate a sistemului;

instituirea consecventei decizionale si actualizarea permanenta a hotararilor;

instituirea solvabilitatii directe a service-ului intre brokeri si eliminarea pe cat posibil a ajutorului peste rand, sau la un nivel superior coordonatorului direct (ajutorul se poate cere oricarui nivel, dar numai prin coordonatorul direct care, daca nu poate, la randul lui cere ajutor coordonatorului care - iarasi in cazul in care nu poate - cere ajutor la nivelul superior etc.). Toate acestea trebuie sa duca la eliminarea scurtcircuitarii ajutorului prin coordonatorul direct.

*Situatiile de exceptie sunt de competenta Consiliului de Onoare din cadrul EUROBROKERS.

Relatii de colaborare

Art.69. Relatiile de colaborare sunt relatii profesionale dar neierarhice si favorizeaza instalarea armoniei de lucru esentiala in EUROBROKERS si care se realizeaza in echipa sau in afara ei.

Armonia : Starea de incredere deplina intre brokeri care se sustin, se completeaza - prin comportament transparent, pozitiv, constructiv - eliminand cearta, critica, barfa si inlocuind-o cu diversitatea de opinii, comentariile directe, sincera comunicare fara aroganta si venin, si in care susceptibilitatea brokerului a fost eliminata si inlocuita cu amabilitatea joviala. Armonia de lucru in EUROBROKERS se instaleaza atunci cand dispare OFENSA. Aceasta se realizeaza pe baza unui program comun de pregatire si prin alocarea timpului necesar.

Relatii de promovare si stimulare

Art.70. Relatiile de promovare sunt relatii ierarhice care statueaza atitudinea pozitiva a conducerii EUROBROKERS fata de munca brokerilor.  Art.71. Relatiile de promovare statueaza munca de evaluare si apreciere principiala si consecventa a conducerii EUROBROKERS, determinand eliminarea secventiala a exceptiei de la regula, a generozitatii necontrolate si care se regaseste strict motivata in atributiile brokerilor de pe fiecare treapta. Art.72. Relatiile de stimulare sunt relatii profesionale emotionale prin care EUROBROKERS comunica membrilor sai nivelul de multumire, satisfactie, surpriza fata de rezultatele individuale sau de grup din companie. Art.73. Relatiile de stimulare sunt singurele relatii imprevizibile, cu adevarat surprinzatoare care genereaza sinergia adhoc a grupului si, prin repetare, a companiei. Este prerogativa absoluta a conducerii companiei si a coordonatorului direct cu acceptul conducerii companiei.

Relatiile interpersonale

a) Relatiile de prietenie

Art.74. Relatiile de prietenie in EUROBROKERS sunt relatii interpersonale dorite, cautate atat declarativ cat si in continut si care totdeauna incep cu salutul specific companiei. Art.75. Relatiile de prietenie nu vor tine cont de nivelele ierarhice, de componenta structurilor, de coordonatorii directi sau indirecti, dar nici nu vor favoriza nerespectarea altor tipuri de relatii, nu vor genera bunul plac sau favoritisme si - mai ales - nu vor determina parasirea regulilor MLM. Art.76. Relatiile de prietenie pot exista intre brokeri, dar si intre colegi, adica intre membrii unei echipe, precum si intre colegi din alte echipe si nu vor degenera.

b) Relatiile de interes

Art.77. Relatiile de interes sunt relatiile interpersonale din echipa (echipa inseamna numarul total de Brokeri directi din echipa personala) prin care brokerul se obliga sa acorde sprijin total si neconditionat echipei sale pentru coordonare, instruire, formare si pregatire profesionala pe baza unui program comun dinainte stabilit. Aceleasi relatii se vor derula si in ierarhia proprie (care este echipa de tip MLM din care face parte un BROKER in sens ascendent, incepand cu coordonatorul sau direct si indirect). Art.78. Relatiile de interes se pot derula si intre colegii din EUROBROKERS in limita timpului disponibil, conform regulilor de comisionare.

Precizari principiale

Relatiile de munca si relatiile interpersonale constituie o problema de comunicare. Comunicarea realizeaza procesual un transfer reciproc de sentimente, atitudini, comportamente, convingeri si informatii. Comunicarea este cu atat mai utila cu cat partenerii sunt mai bine pregatiti sa asculte si sa transmita, sustinuti de principii si reguli comune. Oamenii sunt in mod inevitabil fiinte sociabile incarcate emotional si centrati logic pe un anume limbaj. Orice am face, cu greu putem evita reactiile emotionale de:

atractie sau

respingere instinctuala.

Foarte important in efortul nostru este sa nu uitati ca: "Oamenilor, colegilor, brokerilor, coordonatorilor, prietenilor, nu le pasa cate stii, ce stii, pana ce nu afla cat de mult tii la ei." Nimic, nici talentul, nici umorul, nici educatia nu-i va impresiona niciodata pe ceilalti mai mult decat felul sincer in care iti manifestezi afectiunea. Vom face cateva recomandari pe care le vom urmari cum devin practici curente la toti brokerii din EUROBROKERS. Toate aceste recomandari sunt strans legate de principiile de bun simt care actioneaza in cadrul EUROBROKERS, notate in Cap IV.

Art.79.In cadrul EUROBROKERS se cultiva atitudinea de respect fata de coordonatori si fata de brokeri, colegi, clienti.  Art.80. In cadrul EUROBROKERS se cultiva atitudinea de prietenie. Art.81. In cadrul EUROBROKERS se cultiva un comportament pozitiv si constructiv. Art.82.In cadrul EUROBROKERS se cultiva un comportament politicos, decent in limbaj si tinuta, cu responsabilitati asumate conform anexei de la ROF. Art.83.In cadrul EUROBROKERS se cultiva un comportament bazat pe entuziasm, bune intentii, clarviziune si munca sustinuta. Art.84. In cadrul EUROBROKERS se stimuleaza convingerea ca e bine sa fii primul care oferi, fara a astepta ceva in schimb sau fara a forta asa ceva. Art.85. Altruismul sa fie un MODUS VIVENDI pentru brokeri si nu o strategie de limbaj. Art.86. In cadrul EUROBROKERS se cultiva convingerea ca e bine sa fii primul care intinde mana celuilalt fara sa te simti frustrat, sau umilit, sa vrei sincer sa faci o bucurie celuilalt.

CAPITOLUL XIV

Sanctiuni

Art.1. Pentru abateri la capitolele 5, 7, 9, vinovatul este avertizat verbal sau in scris; sanctiunea va fi adusa la cunostinta de catre coordonator sau direct. Art.2. Pentru abateri la Cap. 2, (6, 7, 9, 12) Cap. 3 (Art.18.) Cap. 4, 6, 10, 11, 12 (Art.67, 68, 77, 79, 81, 82) Cap. 13 Art.91, se va practica emiterea unui avertisment. La repetare se va practica o prelucrare in fata Consiliului de Onoare. Art.3. Consiliul de Onoare poate decide rezilierea Contractului de Comision si fara avertisment in situatiile in care brokerul a comis o fapta deosebit de grava.

CAPITOLUL XV

Evaluatorii

Definitii:

Evaluatorul este o persoana sau un grup de persoane investite de catre EUROBROKERS cu autoritatea de a analiza si decide daca o fapta incriminata de un acuzator este - sau nu - sanctionabila. Evaluatorul hotaraste sanctiunea, o aplica prin Comitetul Director si comunica totodata hotararea pe cale ierarhica pana la Conducerea Executiva. Acuzatorul este orice persoana de pe orice nivel care se simte ofensata. Acuzatorul poate fi orice organ administrativ sau Consiliul de Onoare.

Consiliul de Onoare este grupul de persoane care actioneaza in EUROBROKERS in calitate de evaluator investit cu maxima autoritate morala si administrativa in a analiza si decide asupra unor fapte, comportamente, atitudini, limbaj si tinuta, ale brokerilor din orice nivel de cariera si a dispune cele mai severe sanctiuni. Consiliul de Onoare este autoritatea profesionala suprema care decide in relatiile de promovare in cazurile exceptionale ca si in rezolvarea cererilor de plecare din EUROBROKERS sau din echipa.

* Pentru primul nivel

indrumatorul direct

acuzatorul

coordonatori de directie

* Pentru nivelul doi

indrumatorul direct

acuzatorul

coordonatori de directie

* Pentru nivelul trei; patru; cinci; sase; sapte

Consiliul de Onoare.

CAPITOLUL XVI

Consiliul de Onoare

Presedintele C.A. Vicepresedintele C.A. Coordonatori de directii Sefi de Reprezentanta

Art.1. In culpa pot fi la un moment dat si membri ai Consiliului de Onoare. Se va institui Consiliul de Onoare de Sesiune format din Actionariatul Companiei si Comitetul Director. Acesta functioneaza numai daca sunt prezenti 2/3 din numarul de membri. Art.2. Stabilirea sanctiunii si decizia aplicarii acesteia se realizeaza prin vot secret cu majoritate simpla. Art.3. Presedintele Consiliului de Administratie are drept de veto asupra hotararii Consiliului de Onoare sau Consiliului de Onoare de Sesiune. In acest caz, hotararea se blocheaza si se va relua evaluarea faptelor, atitudinilor, comportamentelor faptelor incriminate in perspectiva noilor aspecte sustinute de presedinte. Se adopta o noua hotarare.

CAPITOLUL XVII

Procesul de apel

Art.1. Se va derula la cel mult o luna de la decizia evaluatorului. Art.2. Va avea in sesiune de sedinta doar Consiliul de Onoare. Art.3. Consiliul de Onoare va audia vinovatul si va decide soarta acestuia.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2343
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved