Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzica
PescuitPicturaVersuri

UTILAJE SI INSTALATII DE PRELUCRAT MOBILA

diverse+ Font mai mare | - Font mai micUTILAJE SI INSTALATII DE PRELUCRAT MOBILA

1.Ferastrau circular

Model: GRIGGIO-SC 32Ferastraul circular are panza incizor de 120 mm, panza inclinabila intre 0-45 grade, diametrul panzei taietoare maxim 330 mm, este actionat de un motor electric de 4,5 kw, masa glisanta.

Agregatul executa croirea panourilor brute in repere, se poate taia PAL, PFL, PAF, policarbonat, diverse materiale.

2.Ferastrau circular pendula

Model:OMGA-T55 300

Ferastraul circula pendula cu sistem automat de oprire si masa rotativa pentru unghiuri de 90, 45, 30, 15 grade, atat in partea dreapta cat si in partea stanga, gradatia este afisata pe un indicator separate, panza este montata direct pe axul principal al masinii de lucru.Motorul are o putere de 1,2 Cp, diametrul maxim al panzei taietoare este de 300 mm. Masina poate fi racordata la orice sistem de exhaustare.

Masina de bordurat

Model:CASADEI INDUSTRIA - KC 80 C

Masina aplica borduri cu grosimi de pana la 3 mm. Masina aplica adeziv avand un sistem automatizat , este dotat cu vas de topire si role de aplicat adeziv pe cant, 3 role de presare a bordurii pe canturile panoului.

Masina de cant executa retezarea capetelor bordurii cu panza circulara. Frezeaza bordura panoului in partea inferioara si superioara. Avansul panoului este automat pe role la partea superioara si senila cu placute la partea inferioara. Panoul este ghidat la intrare, cu reglare de pana la 3 mm. La partea finala a prelucrarii se afla un grup de perii superioare si inferioare care lustruiesc bordura panoului prelucrat.

Grosimea maxima a unui panou ce poate fi prelucrat pe aceasta masina este de 45 mm si 10 mm este grosimea minima. Lungimea minima a panoului de bordurat este de 80 mm. Viteza de avans a panoului este de 9 m/s. Masina aplica borduri din furnir, ABS, PVC, melamina, folie, ele putand fi in fasi sau role.

4.Masina de bordurat pe rotund

Model:CASADEI INDUSTRIA - MK 2001

Este o masina mai simpla decat modelul KC 80 C, deoarece executa mai putine operatii. Masina necesita un muncitor specializat sa lucreze cu ea. Masina are suport pentru bobina de bordura, este dotata cu vas de topire pentru adeziv, are avans automatizat pentru bobina de bordura, viteza variand intre 2 si 18 m/min. Masina are un motor electric de 5 kw, iar masa de lucru a masinii are dimensiunile 940/1300 mm, ea poate fi inclinata intre 0-45 grade.Taierea la capete se face cu panza circulara cu diametru de 200 mm. Pentru panourile mari, masina de aplicat cant are role.Raza minima de curbura este de 15 mm, inaltimea bordurii aplicate este intre 10 si 80 mm, grosimea bordurii aplicate este de 0,4-3,0mm, presiunea de lucru 6/8bar.

Cu ajutorul acestui agregat se aplica bordura pe cantul panourilor care au profil rotund convex sau concave, profile rotunde cu o raza minima de 15 mm. Natura materialului din care este confectionata bordura poate sa fie folie, PVC, ABS, furnir.

5.Masina de frezat canturile curbe-drepte bordurate

Model: VITAP - RC 91

Masina e dotata cu doua motoare de 0,7 cp care pun in miscare grupul de freze ce executa miscarea de rotatie cu 12000 rot/min.

Dupa ce cantul a fost bordurat pe masina de aplicat cant pe rotund sau drept pe masina MK 2001, bordura trebuie frezata pentru a ajunge la aceasi cota cu panoul si pentru a rotunji capetele panourilor, sau terminatia bordurii la reperele cu profil rotund.

6 .Masina de gaurit si montat balamale

Model: CASATI MACCHINE - HF/A

Are un motor de 1,5 cp, adancimea maxima de gaurire este 50 mm, cursa grupului de gaurire este de 100 mm, dispune de grila gradata, lungimea ei fiind de 1000 mm, distanta maxima intre grila si axul balamalei este de 70 mm, masa de lucru a masinii este de 1000X500 mm, presiunea de exercitiu este de 6-8 bar.

Aceasta masina executa gaurile si apoi aplica balamalele, masina fiind prevazuta cu o unitate de gaurire, opritor posterior reglabil, intrerupator electric, dispozitiv de alimentare cu balamale, opritorul posterior permite culisarea panoului chiar si cu balamalele montate.

Miscarea grupului de gaurire si introducere a balamalei este comandata prin intermediul unui dispozitiv pneumatic comandat de la pedala, care permite simultan evacuarea rumegusului dupa fiecare operatie de gaurire. Viteza de avans la operatia de gaurire este reglabila in functie de regimul de lucru dorit. Batiul este predispus montarii la sistemul de exhaustare

7. Masina de frezat cu ax superior

Model: GRIGGIO - G900

Masina de frezat cu ax superior are un motor electric de 3 kw, transmisia este prin curea, frana mecanica, are dispozitiv de suflare cu aer, comanda este penumatica, dimensiunile mesei de lucru sunt 1000X850, mandrina frezei este modelul MK 2. Avansul pieselor este automat, blocarea piesei este cu vacuum, are cap flotant si bolt de copier.

Cu ajutorul acestei masini se executa diferite frezari in functie de capul frezei ce este montat in mandrina.

8.Centru de prelucrare cu CNC

Model:BUSELLATO - JET 1

Masina are cursele utile ale axelor x=2800, y=1300, z=170, grosimea maxima 120 mm, viteza reala de pozitionare a axelor x=70, y=50, z=15. Controlul numeric 'Genesis Evolution' este studiat pentru gestionarea axelor si a functiilor masinilor de gaurit si frezat.

Agegatul este cel mai complex utilaj detinut de societatea comerciala, cu ajutorul lui se executa cele mai complexe operatii.

Fig. 1 CNC Busellato-Jet1

Componenta masinii: are un grup de blocare a piesei cu vid, 5 ventuze 140x114, 5 ventuze 125x75 pentru piesele inguste, o pompa de vid 100 mc/h actionata de un motor electric de 2,2 kw. Un dispozitiv de ridicare a panourilor cu 4 bare cu actionare pneumatic automata, faciliteaza operatiile de incarcare si ridicare a panourilor de mari dimensiuni.

Unitate de gaurire multiplu cu un cap de gaurire si 6 cu panza circulara integrate pentru executia gaurilor in plan orizontal si vertical cu mandrine independente, 12 mandrine verticale independente 7 pe axa X, 5 pe axa Y interaxa 32 mm, 2 capete cu 2 mandrine in plan orizontal in axa X, un cap cu 2 mandrine pe axa Y, un grup cu panza circulara de 120 mm pe axa X, motorul de actionare are puterea de 2,2kw. Electromandrina de 7,5 kw alimentata electric prin intermediul inverterului, viteza de rotatie este de 18000 rot/min, blocajul sculei este cu arc-ceasca, deblocarea este cu piston pneumatic, are 2 senzori de apropiere aigurand strangerea corecta a sculei in mandrina.

Magazie rotativa anterioara cu 8 pozitii, grup actionat electric si gestionat in intregime de catre controlul numeric, este pozitionat pe capul de lucru, permitand schimbarea sculelor fara intreruperea ciclului de lucru. Un inverter digital multifunctional de 7,5 kw asigura controlul tuturor unitatilor masinii.

Agregatul are un kit de tele-asistenta prin modem ISDN, permitand legatura de la distanta intre calculator masinii si centru de asistenta tehnica Busellato, permitand sa se intervina direct asupra controlului numeric verificand toti parametrii masinii, a fiecarui program, precum si instalarea unor noi elemente de soft . Cumparatorul trebuie sa asigure o linie telefonica la masina pentru legarea modemului, astfel creandu-se o conexiune prin internet intre masina si Busellato, serviciul de tele-asistenta tehnica fiind gratuit.

Sistem operativ 'multitasking' pentru utilizarea controlului, chiar si cand masina lucreaza, instrumente de manipulare CAD ca prelucrarea in oglinda, rotirea, repetarea, vizualizarea grafica a celor 6 fete prelucrabile, vizualizarea 2D si 3D a piesei de prelucrat. Programarea parametrica, ce permite utilizarea formulelor matematice, trigonometrice, trigonometrice inverse si logice, cu folosirea a 300 de variabile la implementarea formulelor, programarea prelucrarilor pe fete orizontale, verticale si inclinate, precum si fete orientate in alt mod, programarea gaurilor simple, multiple, strapunse, pe fete plane si pe fete orizontale. Programarea pe 3 axe de coordonate carteziene a frezarilor liniare, circulare, ovale si eliptice, programarea taierilor cu panze circulare si a frezarilor orientate in orice directie fata de axa vertical, programarea razei sculei, cu corectarea automata, realizarea subprogramelor de catre operator cu posibilitatea de multiplicare, executarea in oglinda si rotatia acestora. Dotarea masinii cu pina la 500 de scule, vizualizarea grafica a dotarii magaziei de scule. Optimizator al parcursului sculei cu posibilitatea de alegere in prioritatea prelucrarilor inainte de miscare, vizualizarea numarului de rotatii pe minut si a curentului absorbit de catre agregate si de catre electromandrine.

Calculul timpului de executie a programelor, functia de 'Hold' asociata la covorul pe care sta operatorul, reducerea automata a vitezei de avans in functie de consumul inverterului, gesionarea automata a vitezei de lucru pentru optmizarea frezarilor.

P.C. cu sistem operativ Windows 2000 de 32 bit; procesor Intel Pentium III sau superior; memorie RAM 128 Mb; Hard disk 10 Gb; monitor color de 17' de inalta rezolutie; CD ROM 52X; 2 porturi seriale si unul paralel pentru legarea la periferice externe (cititor coduri de bare, modem, imprimanta); 2 porturi USB; placa de retea; tastatura si mouse.

9.Masina de gaurit multiplu

Model: VITAP - FORMA

Este o masina semiautomata de gaurit multiplu dotata cu un grup orizontal de gaurire cu 21 mandrine, cu motor de 1,5 CP, reglabil pe inaltime printr-o manivela, cu citirea adancimii de gaurire pe indicator numeric digital, are doua grupuri verticale de gaurire cu cate 21 mandrine, cu motoare independente de 2,5 cp fiecare, cu comanda pe fiecare grup.

Distanta maxima dintre grupurile verticale de gaurire 850 mm, distanta minima dintre grupurile verticale de gaurire 150 mm, adancimea maxima de gaurire 70 mm. Pe grupurile verticale sunt montate capete de gaurire care se pot roti de la 0 la 90 si care pot fi blocate sub orice unghi. Viteza de avans si viteza de gaurire se regleaza de la tabloul electric al masnii. Puncte de referinta pentru opritoare la gaurire cu reglare micrometrica (stanga - dreapta), rigla de 3000 mm cu 4 opritoare pneumatice reglabile, doua presoare pneumatice superioare rotative, puncte de referinta pentru gaurirea orizontala, doi suporti reglabili pentru sustinerea panoului (planul de lucru), un opritor de referinta pe planul de lucru. Posibilitatea de excludere a fiecarui grup de gaurire, de la tabloul electic. Dispozitivele de prindere rapida a burghielor cu coada cilindrica, cu diametrul de 10 mm.

10.Compresor

Model:CECCATO

Toate utilajele penumatice din hala de productie sunt racordate la electro-compresorul rotativ cu rezervor orizontal. Compresorul are sistem de cu uscator de aer, este un model silentios. Sistemul are si doua rezervoare verticale pentru ca necesarul de aer comprimat sa fie asigurat in orice moment.

11.Sistem de exhaustare

Model: ALFARIMINI - MULTI ALFA

Sistemul local de exhaustare are principalul rol de retentie a aschiilor si a prafului ce rezulta din procesul tehnologic de prelucrare. Cu ajutorul acestui sistem se mentine curatenia in hala de productie, astfel ca mediu de lucru este unul curat ce protejeaza muncitorii.

Aschiile si praful sunt retinute in saci filtranti speciali, suprafata filtranta este de 2,2 m3/sac, sistemul este compus din 5 saci filtanti, cu diametrul de 450 mm, capacitatea de aspiratie este de 8000 m3/h, diamentrul gurii de aspiratie este de 250 mm, greutatea fiecarui element filtrant este de 13 kg.

Dimensiunile sistemului de exhaustare este 820x650x630 mm, grupul de filtrare si elementele de filtrare sunt sustinute de patru picioare, dimensiunile elementelor filtrante sunt 720x570x420 mm. Grupul de filtrare este actionat de un motor electric de 3 kw, motor trifazic. Nivelul de zgomot al instalatiei este de 72,8 db(A).Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1777
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved