Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzicaPescuit
PicturaVersuri

Chirurgie veterinara

CURIOZITATI DIN LUMEA PLANTELOR

Animale+ Font mai mare | - Font mai micCURIOZITATI DIN LUMEA PLANTELOR

Stiati ca      feriga este un bun meteorolog, desfacandu-si larg frunzele inainte de a incepe ploaia, iar daca urmeaza o perioada secetoasa frunzele ei se strang si se rasucesc?

      eucaliptul detine recordul de inaltime printre ceilalti arbori, de 140-160 metri, dar si cresterea lor rapida este o caracteristica deosebita? Ei cresc de regula cu 7 metri in doi ani, iar dupa 80 de ani inceteaza cresterea in inaltime, dar continua cea in grosime.

      baobabul nu este renumit doar pentru grosimea trunchiului sau, ce poate atinge 30 metri in circumferinta, ci si pentru longevitate: au fost gasite exemplare care au ajuns la varsta de 5.000 de ani?

      samburele de piersica are in componentele sale, cianura, otrava utila pentru a combate viermisorii sau insectele care s-ar hrani din acel fruct sau din semintele lui? Cantitatea de otrava dintr-un fruct este total inofensiva pentru oameni.

      "nufarul Amazonului" infloreste doar noaptea? Florile sale sunt foarte grele, fiecare avand peste 100 de petale, dar frunzele ei are nervuri pline de aer, ceea ce-i permite sa sustina greutati mai mari de 35 kg.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2823
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved