Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzicaPescuit
PicturaVersuri

Chirurgie veterinara

PLANTELE SI ANIMALELE DIN DESERT CU POZE

Animale+ Font mai mare | - Font mai micPLANTELE SI ANIMALELE DIN DESERTSahara este acoperita cu tipuri variate de vegetatie care cuprinde iarba, arbusti si copaci in regiunile mai inalte, sunt plante ce se gasesc in depresiunile saline. Dar sunt specii care pot rezista precipiatiilor reduse si caldurii excesive.
In dealurile Saharei se pot gasi specii de maslin si chiparos la un loc cu acacia, palmieri de turta dulce, cimbru,curmali si alti arbusti. Cele mai intalnite tipuri de iarba gasite in campii cuprind Eragrostis, Panicum si Aristida.

Unele plante din desert au radacini luingi, pentru a ajunge la apa din adancime. Altele profita de scurtele perioade ploioase, facandu- si depozite de apa in corupl lor in momentele can apa este din belsug in jur.

In general plantele pierd multa apa prin frunze, dar plantele de desert sunt nevoite sa retina apa. Unele au frunze speciale "acumulatoare de apa"

ALTE PLANTE :

Tufele mesquito au radacini care cresc pna la 30 m adncime pentru a ajunge la apa din subteran

Tumboa africana inmagazineaza apa in imensa radacina subterana

Cactusul are o tulpina suculenta,care retine multa apa in urma ploilor. Majoritatea plantelor isi prepara hrana in tulpinile lor verzi

Ocotillo nu poate retine apa, dar isi prepara hrana atat cin frunze cat si in tulpinile verzi. De indata ce apa de de ploaie se usuca, cad vrunzele pentru a economisi apa.

Fauna

Fauna este foarte saraca: scorpioni, soparle, vulpi de desert, serpi,camile. Spre margini patrund uneori animale de savana.

Deserturile sunt regiuni caracterizate prin existenta unor soluri degradate, adesea destructurate iar vegetatia este cvasiinexistenta. Natural, deserturile se formeaza in zonele aride (in astfel de zone, secetele pot dura mai multe zeci de ani, cum este cazul in Atacama sau Chile) si/sau in conditii climatice extreme (+60 in Sahara, Libia si -89 in Vostok in Antarctica). Degradarea solurilor este adesea amplificata de puternica eroziune cauzata de vant si de diferentele mari de temperatura din timpul zilei si din timpul noptii.

Soparla de desert

Scorpion

Vulpea de desert      sarpe de desert

camilaPolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 60774
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved