Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzicaPescuit
PicturaVersuri


Aspecte ale dansului in epoca primitiva

Muzica+ Font mai mare | - Font mai micAspecte ale dansului in epoca primitiva     Dezvoltarea omului primitiv de la conditia sa de animal la cea superioara, se datoreaza capacitatii de a controla si exprima emotiile starilor. Ele erau exprimate prin intermediul gesturilor care in ansamblu construiau o coregrafie.Ca si animalele, omul primitiv dansa pentru a-si exprima tristetea, bucuria, Victoria, infrangerea, dragostea. Fiecare activitate a sa era legata de un ritual, iar partea principala a acestuia o constituia dansul.

Nu s-a descoperit inca nici un popor pentru care dansul sa nu fie parte importanta din viata culturala tribala.

Dansurile erau adesea imitatii din viata si comportamentul animalelor si la fel ca si acestea, omul primitiv isi impodobea corpul cu diferite penaje, picturi corporale care jucau rol de mesaje. Aceste costumatii, cat si cromatica desenelor corporale faceau parte din spiritul dansului, fiecare dans fiind legat de un eveniment.

Foarte multe dansuri intalnite astazi au denumiri luate din lumea animala, repertoriul fiind exprimarea comportamentului animal. De exemplu, taranii din Bavaria, au dansuri numite "zgarietura gainii :dansul randunicii", "dansul porumbitei".

"Arta imitatiei", cum spunea celebrul maestru de balet Noverre, apare initial prin pantomima si are la origini religia care imita mersul stelelor, gesturile zeilor, etc.

Istoria universala ne pune la dispozitie documente ce atesta faptul ca inca din cele mai vechi timpuri egiptenii aveau o suita intreaga de dansuri de petreceri si dansuri ce erau practicate in cadrul unor vaste ceremonialuri religioase.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2512
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved