Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzicaPescuit
PicturaVersuri


Dansul in cultura unor popoare

Muzica+ Font mai mare | - Font mai micDansul in cultura unor popoare

Nu exista civilizatie antica care sa nu fi practicat dansul. Egiptenii, asirienii, evreii, hindusii, grecii, romanii, toti au dansat, dar cei care au cultivat dansul pentru valoarea sa estetica au fost grecii. Pentru acestia, dansul nu a guvernat doar miscarea, au controlat si modul de exprimare disciplinata a corpului in atitudini diferite. "Ditirambul" era cautat si dansat pe un ritm de flaut, de catre un cor dispus in forma de cerc si care cuprindea 50 de personaje incoronate de flori.Dansul este o radacina a teatrului antic in care personajele nu foloseau la inceput limbajul verbal, exprimarea era realizata prin gesturi sugestive si mimica faciala.

Apare pantomima, arta neapreciata de vechii greci.

Dansurile primitive aveau caracteristica de a fi dansate de mebrii de acelasi sex fara sa existe contact corporal intre ei.

Dansul social implica contactul intre parteneri, plecand de la o simpla strangere de mana pana la imbratisarea intima. Acesta include in esenta sa cuplul cu toate formele de dans pentru placere si recreere, nefiind competitiv.

Dansurile sociale timpurii sunt dansurile populare din Europa.

Spre exemplu, dansurile "bosso" (1350-1550) si "pavanele" (1450-1650) au fost dansuri oficiale cu pasi alunecati pe care nobilii si aristocratii acelor vremuri le-au adoptat.

Dansul "round" (in jur) , era popular in Europa prin secolul al XIV-lea si era dansat tinandu-se de maini intr-un sir lung in cerc deschis sau inchis.Cateodata datorita numarului mare de participanti acesta se incepea in sala de dans si se continua afara cu noi si noi cupluri care intrau in joc.

Din secolul al XVI-lea si pana in secolul al XVII-lea, dansurile populare din Anglia cum era "contradansul" au fost dansate la curte si au ramas populare pana in anul 1890.

In secolul al XVII-lea, in Franta, maestrul de dans pe nume Beauchamps, renumit in aceea vreme, a dezvoltat "menuetul", denumire data deoarece continea in coregrafie pasi mici (menu).

Un alt dans de origine franceza denumit "cotillion", a devenit popular in Anglia in secolul al XVIII-lea, "cotte" fiind juponul scurt pe care-l purtau femeile.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1190
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved