Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzicaPescuit
PicturaVersuri


Tangoul

Muzica+ Font mai mare | - Font mai micTangoul

Originar din Spania, a fost dus in Lumea Noua de colonistii spanioli si apoi intors in tara de bastina modificat de influentele negrilor si creolilor.La inceputul secolului XIX, tangoul andaluzian era un dans solo pentru o femeie si nu se asemana deloc cu Tangoul de azi, cu exceptia anumitor elemente ritmice.

Mai tarziu, tangoul andaluzian s-a dansat de una sau de doua perechi care paseau impreuna folosind castaniete. Sub aceasta forma a fost popular aproximativ 25 de ani (1850-1875). In anul 1900, tangoul a intrat in dizgratiile multor profesori de dans deoarece era considerat imoral.

Tangoul de salon si-a avut originea in clasele de jos din Buenos Aires (Argentina), in secolul XIX era popular in rau famatul "Barrio de los Ranas", cartierul cu reputatia cea mai proasta din oras. Fetele purtau fuste largi si baietii costume gaucho cu cizme inalte si pinteni, ceea ce crea un oarecare disconfort. Din cauza tinutei au fost create miscari care sunt si astazi caracteristice tangoului. Acest dans se numea "Baile con corte", ceea ce insemna "dansul cu o oprire", adoptia lui de mai marii orasului a fost realizata dupa ce a fost modificat ritmul "habanera" si apoi l-au denumit "tango".

Sub aceasta forma si denumire a fost introdus in Spania la sfarsitul secolului XIX, in Franta si in Anglia la inceputul secolului XX, unde a devenit foarte rapid popular. Tangoul de salon de la inceputul secolului XX era total diferit de cel de astazi. Profesorii de dans creau continuu noi figuri de dans si nu se incerca standardizarea sa. S-a mers atat de departe incat un reporter a spus ca s-ar putea gasi un pas nou de tango in fiecare si pentru fiecare zi a anului. Dupa primul razboi mondial tangoul a fost simplificat si standardizat, muzica "habanera" a fost inlocuita de muzica mai calma "milonga", cantata in masura de 2/4.

Dupa 1930 a avut loc o renastere a interesului pentru dansul de salon, chiar Argentina a acceptat tangoul ca un dans de societate potrivit pentru dansatorii de astazi. Tangoul este un dans indragit si in zilele noastre, cotat ca fiind foarte dificil de executat, cu o frumusete aparte, avand principala caracteristica "pasiunea", dragostea aprinsa dintre parteneri.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1128
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved