Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AstronomieBiofizicaBiologieBotanicaCartiChimieCopii
Educatie civicaFabule ghicitoriFizicaGramaticaJocLiteratura romanaLogica
MatematicaPoeziiPsihologie psihiatrieSociologie


Bureteii de mare

Botanica

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Putrezirea coletului
CENUSARUL
Recoltarea, conditionarea, metode pastrare a plantelor floricole si pregatirea plantelor floricole in vederea valorificarii (flori taiate si ghivece)
Tisa
Tulchina (Daphno cneorum)
Murraya - Arbust exotic cu flori parfumate pentru interior
Genul Sophora L
Lemnul-canesc
Sangerul
Ce sunt plantele?


Bureteii de mare
Buretii de mare, cele mai primitive organisme animale pluricelulare, ar putea revolutiona domeniul energiei, dupa ce s-a descoperit ca acestia produc lumina.

O echipa de cercetatori germani a publicat in Journal of Experimental Marine Biology and Ecology un studiu, citat de BBC, in care se arata ca buretii de mare sunt capabili sa produca lumina in interiorul corpului lor si sa o transmita in afara.

In vreme ce majoritatea organismelor permit doar trecerea luminii prin jurul corpului, cu ajutorul celulelor nervoase, se pare ca buretii de mare sunt singurele care o si pot transmite folosind un mecanism asemanator cu cel al fibrei optice.

Doua din cele trei specii principale de bureti de mare au scheletul constituit din spicule si bastonase silicioase sau calcaroase, adica ceva ce seamana cu niste cilindre de sticla, care permit trecerea luminii. Lumina care ajunge la buretii de mare se reflecta in fiecare spicula in acelasi fel in care lumina circula prin fibrele optice folosite pentru transferul de date.

Echipa de cercetatori din Germania a descoperit acest lucru dupa ce a efectuat numeroase teste pe bureti de mare culesi din apele croate. In conditii de intuneric, cercetatorii au introdus in interiorul fiecarui burete o hartie fotosensibila, dupa care au expus buretii la lumina. In momentul in care au verificat bucatile de hartie au descoperit ca pe acestea existau niste pete care corespundeau cu punctele in care lumina ar fi iesit din spicule.
Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 637
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site