Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AstronomieBiofizicaBiologieBotanicaCartiChimieCopii
Educatie civicaFabule ghicitoriFizicaGramaticaJocLiteratura romanaLogica
MatematicaPoeziiPsihologie psihiatrieSociologie


Tehnologia de obtinere a polistirenului rezistent la soc

Chimie

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Echilibru chimic. Principiul lui Le Chatelier
TERMODINAMICA CHIMICA - APLICATII NUMERICE REZOLVATE
METANUL
Vitaminele
Pigment Rosu
Plastic - Masele plastice
Legea barometrica a lui Laplace
DETERGENTI
Aurul si Argintul
ANALIZA CHIMICA CALITATIVA SI CANTITATIVA


Tehnologia de obtinere a polistirenului rezistent la soc
Defectul principal al polistirenului de uz general este rezistenta scazuta la soc,adica la lovire.Ddin aceasta cauza atunci cand este nevoie,polimerul se prelucreaza in mod special in scopul imbunatatirii acestei cacracteristici mecanice.

Metoda principala de imbunatatire a rezistentei la soc consta in amestecarea polistirenului cu cauciuc.Cel mai adesea se foloseste cauciucul sintetic polibutadienic sau butadiene-stirenic.La acesta se adauga antioxidanti(pentru stabilizarea cauciucului impotriva imbatranirii prin oxidare),plastifianti si coloranti.La amestecare se introduce perle de polistiren de uz general.

In figura 1 este reprezentata schema tehnoligica de principiu a instalatiei pentru obtinerea polistirenului sub forma de perle,prin procedeul de polimerizare discontinua in suspensie.

Polimerizarea are loc in reactorul 1 din otel inoxidabil in care se incarca intai apa demineralizata,apoi sub agitare plastificanti si lubrificanti(de exemplu stearat de butyl si respective,ulei mineral).Amestecul se incalzeste pana la 60C,cand se adauga initiatorul-peroxid de benzoil sau perbenzoat de tertbutil-aopi incalzirea se continua.Cand se ajunge la 85C,se adauga stabilizatorul de suspensie,de exemplu fosfatul de cauciuc.Incalzirea continua treptat pana la 120-130C,conform unui graphic precis,stability dinainte.Dupa consumarea monomerului,reactorul este aeristic apoi se raceste pana la 65C.Suspensia de perle formata in reactor este evacuata la cernerera pe sita 3,iar de aici trece in vasul tampon 4,unde I se adauga acid clorhidric pentru dizolvarea fosfatului de calciu depus pe perle.Din vasul 4,suspensia este pompata pentru separarea si spalare in centifuga5.Perlele cu un continut de maximum 1,5% apa trec in uscatorul rotativ 6,unde se usuca cu aer cald la 75C.

Perlele uscate se depoziteaza in buncarul 9,de unde se trimit la extruderul 13.Firele obtinute in acest extruder sunt racite cu apa si granulate in granulatorul14.Granulele se cern pe sita 15pentru sortarea celor cu dimensiuni corespunzatoare normelor,care se depoziteaza in buncarul de produs finit 16.De produsul merge la insacuire.

Particulele supradimensionate retinute de sita 3 sunt transportate la uscatorul 6a,unde se usuca,apoi sunt depozitate in buncarul 9a ca polistiren calitatea 2a,in care procesul se intrerupe la faza de depozitare in buncarul 9.

Perlele de polistiren,cauciucul si ingredientele mentionate se dozeaza precis intr-un malaxor,unde sunt amestecate intim.Amestecul este apoi valtuit sub forma de banda continua,care este taiata sub forma de granule,ce se sorteaza pe dimensiuni si se ambaleaza.

In industrie se realizeaza cateva sorturi de polistiren rezistent la soc,cunoscute sub denumirea de PAS(polistiren anti-soc).PAS-1 se caracterizeaza printr-o rezistenta buna la soc,la tractinue si la incovoire,stabilitate termica mare si rezistena la radiatii ultraviolete.Produsul este pentru fabricarea unor articole tehnice si de uz casnic,a jucariilor etc.

PAS-4 este destinat prelucrarii prin extrudere sub forma de placi.Se foloseste in special,in industrtia frigiderelor,la fabricarera ambalajelor si a altor articole supuse solicitarilor la socuri mecanice.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1868
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site