Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AstronomieBiofizicaBiologieBotanicaCartiChimieCopii
Educatie civicaFabule ghicitoriFizicaGramaticaJocLiteratura romanaLogica
MatematicaPoeziiPsihologie psihiatrieSociologie


Scrisoarea de recomandare

Literatura romana

+ Font mai mare | - Font mai micScrisoarea de recomandare

Compozitie epistolara inrudita cu recomandarea dar care se deosebeste de aceasta prin tonalitate si continut subordonandu-se regulilor de redactare a scrisorii. De regula, scrisoarea de recomandare nu este un document oficial si nici stilul nu este oficial apartinand unui prieten, rude etc. al celui care redacteaza aceasta scrisoare, subiectul ei fiind o persoana despre care se da o referinta neoficiala.
Varianta :

Galati, 1 sept. 1999

Draga amice,

Fiind rugat de o ruda apropiata sa inlesnesc introducerea in cercul colaboratorilor de la revista ta a tanarului Jean Rotaru, absolvent al Facultatii de filologie din Iasi, fii, te rog amabil si stai de vorba cu el pentru a vedea daca are har – asa cum ma asigura ruda mea- si daca are, lasa-l sa produca unu-doua articole ca sa te convingi.

Tanarul, dupa cum mi se spune a mai publicat prin gazetele iesene si a atras atentia unor gazetari de acolo. A participat si la cateva colocvii de ziaristica in tara si in strainatate si are fler gazetaresc. Este ambitios si mi-a declarat ca daca va reusi sa fie acceptat va munci zi si noapte sa se afirme la fel cu unchiu-sau, Val Selaru la care nu a vrut sa apeleze. Are constiinta scrisului si e cinstit. Se pare ca vrea cu adevarat sa faca meserie. Daca este asa, ar fi o buna achizitie pentru revista si o sansa pentru tanar.In speranta ca scrisoarea mea nu te-a inoportunat si va avea efectul dorit de mine,

Te imbratisez cu afectiune,

Valentin


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1006
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site