Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AstronomieBiofizicaBiologieBotanicaCartiChimieCopii
Educatie civicaFabule ghicitoriFizicaGramaticaJocLiteratura romanaLogica
MatematicaPoeziiPsihologie psihiatrieSociologie


CARACTERIZARE PSIHO- LOGOPEDICA

Psihologie psihiatrie

+ Font mai mare | - Font mai micCENTRUL INTERSCOLAR LOGOPEDIC

SCOALA NR. 9 BIRLAD

ANUL SCOLAR 2007 - 2008
CARACTERIZARE PSIHO- LOGOPEDICA


Numele prescolarului ………………………………………………………………..

Anul nasterii ……………….Gradinita nr ………..Educatoare…………………….

In urma examinarii logopedice efectuata la inceputul anului scolar, cand a fost luat in evidenta copilul, s-a constatat ca prescolarul de mai sus are DIAGNOSTICUL LOGOPEDIC URMATOR :

avand urmatoarele sunete deficitare ………………………………………………………..

PROGRAMUL TERAPEUTIC a cuprins urmatoarele : exercitii de dezvoltare fizica generala; exercitii de coordonare a respiratiei cu vorbirea, ex. de dezv. a musculaturii faciale ( buze, obraji, limba), ex. de dezv. a capacitatii de discriminare fonematica, ex. de terapie a sunetelor deficitare, ex. de formare a capacitatii de exprimare corecta, jocuri logopedice. In urma terapiei care a durat … an s-au constatat urmatoarele : prescolarul de mai sus (nu) poseda o buna mobilitate faciala, fiindu-i necesare si alte exercitii de acest fel; capacitatea de discriminare fonematica este buna, satisfacatoare, in formare, slab dezvoltata, respiratia in timpul vorbirii se face corect, (incorect); exprimarea orala in timpul recitarii, povestirii sau conversatiei este normala, corecta, concisa, (neclara, incorecta, de tip emotiv); vocabularul este (sarac), in curs de formare, corespunzator varstei, bogat. ( se bifeaza ce corespunde ).

Alte constatari : ………………………………………………………………………………………….

La sfarsitul anului scolar s-a constatat ca prescolarul (nu) s-a corectat definitiv, ramanand deficitara pronuntia urmatoarelor sunete………………………………………………………………………………..

RECOMANDARI PENTRU PARINTI SI INVATATORI

Ø   Sa i se prezinte intotdeauna un model corect si clar de vorbire;

Ø   Sa desparta in silabe cuvintele la care intampina dificultati;

Ø   Sa formeze propozitii scurte in timpul vorbirii;

Ø   Sa gandeasca bine dinainte ce are de spus;

Ø   Sa i se pretinda sa inspire inainte de a vorbi.

In urma testarii nivelului de dezvoltare psiho-motrica s-au constatat urmatoarele …………….

TESTUL ROMBULUI - (nu) reproduce corect rombul. ( Nici in urma a numeroase incercari nu a reusit )TESTUL CULORILOR - ( nu) cunoaste denumirea principalelor culori : rosu, galben, albastru, verde ,alb, negru. Confunda…………………………………………………………………………

TESTUL DE CUNOASTERE A FIGURILOR GEOMETRICE : (nu) cunoaste precis denumirea figurilor geometrice cu care a lucrat la gradinita ( cerc, triunghi, patrat, dreptunghi, oval, romb). Confunda………………………………………………………………………………….

TESTUL CONSTANTEI PERCEPTIVE nu) are formata constanta perceptiva. Numai in urma a numeroase incercari a inteles testul. Desi i-am explicat de mai multe ori, tot nu raspunde corect la intrebare .……………………………………………………………………

TESTUL STABILIRII DE CATEGORII -(nu) separa corect diferite categorii de obiecte; (nu) utilizeaza criterii esentiale in separarea categoriilor.; de exemplu ………………………

(Nu) stabileste corect categoria din care fac parte obiectele( de ex……………………………………

6. TESTUL DE ORIENTARE SPATIO - TEMPORALA : (nu) cunoaste precis dreapta –stanga proprii, nici / dar nu si pe ale partenerului asezat fata in fata; (nu) cunoaste precis termenii referitori la orientarea spatio-temporala ( sus, jos, la stanga – la dreapta, in fata, in spate, dimineata, pranz, dupa- amiaza, seara, noapte, ieri, azi, maine, zilele saptamanii, lunile anului, anotimpurile) .

7. TESTUL MATEMATIC – (nu) stie sa numere de la 1 la 10. (Nu) cunoaste denumirea sau forma cifrelor.

Alte constatari…………………………………………………………………………………………..

In urma examinarii psihologice cu teste pentru varsta mentala de 6 - 7 ani, ca si in urma observarii evolutiei psihice generale, pe parcursul terapiei logopedice, s-a constatat ca prescolarul (nu) este apt pentru scoala, cu toate ca a depasit varsta (………). Se recomanda examinarea si diagnosticarea precisa de catre Comisia de Expertiza Complexa a copiilor cu cerinte educative speciale de pe langa Laboratorul de Sanatate Mentala de la Policlinica Vaslui, in vederea repartizarii la o clasa speciala.

Deficientele de vorbire ramase se datoreaza: nefrecventarii constante a gradinitei, lipsei aptitudinilor lingvistice, intelectului de limita, intarzierii in dezvoltarea psiho- motrica………………..

Se recomanda continuarea terapiei in cls. I. Copilul a fost scolarizat la scoala nr……….

in anul scolar 200….- 200…….in clasa I ………..


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1292
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site