Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  
AstronomieBiofizicaBiologieBotanicaCartiChimieCopii
Educatie civicaFabule ghicitoriFizicaGramaticaJocLiteratura romanaLogica
MatematicaPoeziiPsihologie psihiatrieSociologie


INDOLENTA

Psihologie psihiatrie



+ Font mai mare | - Font mai mic



Indolenta

Obligatia de a dezvolta intelectul la maxima lui capacitate. - Dumnezeu pretinde ca insusirile noastre intelectuale sa fie cultivate. In planul lui Dumnezeu, slujitorii Sai trebuie sa fie mai inteligenti si sa aiba un discernamant mai clar decat oamenii lumesti. Dumnezeu este nemultumit de aceia care sunt neglijenti si indiferenti fata de nevoia de a deveni niste lucratori eficienti si bine pregatiti din punct de vedere intelectual. Domnul ne porunceste sa-L iubim cu toate puterile noastre si cu toata inima noastra. Aceasta lege ne obliga sa ne dezvoltam intelectul pana la maxima lui capacitate, pentru a-L iubi pe Creatorul nostru, investind toate capacitatile fiintei noastre. - COL 333 (1900)



Omul descopera fericirea in munca. - Edenul era un cer in miniatura, iar Adam gasea multe subiecte de meditatie in lucrarile lui Dumnezeu. Cu toate acestea, Dumnezeu nu l-a creat pe om numai pentru a contempla lucrarile Lui glorioase; si de aceea, nu l-a inzestrat doar cu minte si inima pentru a medita, ci si cu maini pentru a lucra. Daca fericirea omului ar fi putut fi gasita intr-o stare de inactivitate, Creatorul nu i-ar fi incredintat lui Adam o lucrare precisa. Omul trebuia sa descopere fericirea atat prin meditatie, cat si prin munca fizica. - RH, 24 februarie 1874. (1BC 1082)

Lipsa activitatii este cel mai mare blestem. - Biblia nu ofera nici un argument in favoarea inactivitatii. Aceasta este cel mai mare blestem care afecteaza lumea noastra. - COL 343 (1900)

Placere in indeplinirea responsabilitatilor cotidiene. - Unii considera ca bogatia si lipsa activitatii constituie adevarate binecuvantari; dar cei care sunt permanent ocupati si care pornesc cu placere la indeplinirea responsabilitatilor cotidiene sunt cei mai fericiti oameni si se bucura de cea mai buna sanatate. Oboseala sanatoasa care rezulta dintr-o munca bine organizata le asigura beneficiile unui somn odihnitor. Atat verdictul prin care Dumnezeu a hotarat ca omul sa trudeasca pentru painea cea de toate zilele, cat si fagaduinta fericirii si a slavei viitoare au fost rostite de pe acelasi tron si ambele constituie o binecuvantare. - YI, 5 decembrie 1901. (ML 168)

Fericirea in indeplinirea datoriilor incredintate. - Adevarata fericire este gasita numai de cei buni si care infaptuiesc binele. Cei credinciosi in implinirea totala a datoriilor care le-au fost incredintate se bucura de cea mai profunda si mai adevarata satisfactie. - YI, 5 decembrie 1901. (ML 168)

Lenevia poate duce la descurajare. - Adesea, simtamintele de descurajare nu sunt altceva decat rezultatul leneviei. Inactivitatea ii ofera mintii timp pentru a starui asupra necazurilor imaginare. Multi oameni, care nu au nici o problema reala si nici o incercare in prezent, traiesc in asteptarea unor necazuri viitoare sigure. Daca ar cauta sa usureze poverile altora, ei ar uita de propriile lor poveri. Munca energica, ce solicita atat puterile fizice, cat si pe cele intelectuale, se va dovedi o binecuvantare inestimabila pentru minte si trup. - ST, 15 iunie 1882

Dezvoltarea caracterului. - Aduceti-va aminte ca, indiferent de pozitia in care slujiti, veti da pe fata motivatia ce sta la baza dezvoltarii caracterului vostru. Indiferent de lucrarea pe care o realizati, executati-o cu sarguinta si precizie; invingeti inclinatia de a cauta lucrari usoare. - MH 499 (1905)

Mintea sa fie educata sa nu priveasca la eul personal. - Mintea trebuie educata astfel incat sa nu priveasca la eul personal, ci sa staruie asupra unor subiecte inaltatoare si nobile. Nu risipiti orele pretioase ale vietii, visand cu ochii deschisi la cine stie ce lucrari marete pe care le veti infaptui in viitor, in timp ce neglijati micile datorii din prezent. - ST, 15 iunie 1882

Inactivitatea este daunatoare sanatatii. - Bolnavii nu ar trebui sa se complaca intr-o stare de inactivitate. Aceasta este extrem de daunatoare sanatatii. Ei au nevoie sa-si exercite puterea vointei si sa invinga aversiunea fata de miscarea fizica si teama de a-si asuma toate responsabilitatile. Pana cand nu se vor desprinde de aceasta stare de letargie si pana cand nu se vor angaja in mod energic in activitate, acesti suferinzi nu vor avea nici o sansa de a-si redobandi sanatatea. - ST, 15 iunie 1882



Prea nepasator pentru a-si folosi talentele. - Cei care sunt atat de nepasatori, incat nu constientizeaza responsabilitatile ce le revin si nu-si folosesc talentele, nu vor primi binecuvantarea lui Dumnezeu, iar abilitatile pe care le-au avut, le vor fi luate si date lucratorilor zelosi, care isi dezvolta talantii prin utilizarea lor continua. - 4T 458, 459 (1880)

O munca bine organizata este esentiala pentru succes. - Unii tineri cred ca fericirea suprema consta in a-si petrece viata fara sa faca nimic. Ei cultiva o atitudine de ura fata de orice lucrare folositoare si ii invidiaza pe cei care isi dedica vietile amuzamentului si placerilor. Rezultatul unei asemenea conceptii si al unui asemenea stil de viata consta in nefericire si necazuri. Inactivitatea si abandonarea responsabilitatilor au condus la pierzare multi tineri.

O munca bine organizata este esentiala pentru succesul fiecarui tanar. Dumnezeu nu ar fi adus niciodata asupra unor barbati si femei un blestem mai mare decat acela care a venit asupra lor prin trairea unei vieti lipsite de activitate. Inactivitatea va distruge atat sufletul, cat si trupul. Inima, caracterul moral si energiile fizice sunt epuizate. Intelectul sufera, iar inima se deschide in fata ispitei, asemenea unui bulevard, cufundandu-se in tot felul de vicii. Cel indolent il ademeneste pe diavol sa-l ispiteasca. - MS 2, 1871. (HC 222)

Ravagiile obiceiului indolentei (sfat adresat parintilor). - Voi ati fost orbi fata de puterea pe care o avea vrajmasul asupra copiilor vostri. Munca in casa, chiar pana la oboseala, nu le-ar fi provocat nici macar a cincizecea parte din pagubele produse de obiceiul indolentei. Daca ar fi fost invatati dinainte sa-si ocupe timpul cu activitati folositoare, ar fi fost salvati de multe dintre pericolele pe care le-au avut de intampinat. Ei nu ar fi fost cuprinsi de stari de neliniste si de dorinta de a schimba atmosfera si de a iesi in societate. Ei ar fi scapat de multe tendinte vanitoase si de ispita de a se angaja in distractii nefolositoare, in lecturi usuratice si in conversatii frivole si lipsite de sens. Modul in care si-ar fi petrecut timpul le-ar fi adus mai multa satisfactie si ar fi fost mult mai putin ispititi sa caute compania sexului opus si sa-si justifice comportamentul gresit. Vanitatea si iubirea de sine, inutilitatea si pacatele voite sunt rezultatul acestei indolente. - 4T 97, 98 (1876)

Folosirea tuturor puterilor. - O parte din marea lupta pentru viata vesnica, i-a fost incredintata omului; el trebuie sa raspunda la lucrarea Duhului Sfant. Aceasta necesita un efort serios de a strabate puterile intunericului, iar Duhul lucreaza in om, pentru a-l ajuta sa reuseasca. Dar omul nu este o fiinta pasiva, care urmeaza sa fie mantuita in timp ce zace in indolenta. El este somat sa-si puna in miscare toate resursele si toate insusirile, angajandu-se in lupta pentru nemurire; totusi, Dumnezeu este Cel care ii ofera reusita.

Nici o fiinta umana nu poate fi mantuita, atata timp cat se afla intr-o stare de nepasare. Domnul ne indeamna: "Nevoiti-va sa intrati pe usa cea stramta. Caci va spun ca multi vor cauta sa intre si nu vor putea" (Luca 13,24). "Larga este poarta, lata este calea care duce la pierzare, si multi sunt cei ce intra pe ea. Dar stramta este poarta, ingusta este calea care duce la viata, si putini sunt cei ce o afla" (Matei 7,13.14). - MS 16, 1896





Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare



DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 832
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved