Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Statistica

ALTE BANCI REGIONALE SI ORGANISME INTERNATIONALE DE DEZVOLTARE

finante+ Font mai mare | - Font mai micALTE BANCI REGIONALE SI ORGANISME INTERNATIONALE DE DEZVOLTARE

Banca Interamericana de Dezvoltare (B.I.D.) are sediul la Washington si in cadrul ei functioneaza atat state latino-americane cat si state din alte zone geografice. Obiectivul B.I.D. consta in dezvoltarea economica a statelor membre din regiune prin finantarea proiectelor care conduc la acest obiectiv si prin acordarea de asistenta tehnica. Fondurile B.I.D. provin din perceperea unor cote-parti de la statele membre care sunt subscrise la capitalul varsat si nevarsat al bancii. Mai exista si un fond pentru operatiuni speciale, care este utilizat in acordarea unor imprumuturi mai avantajoase de dezvoltare economica si sociala. B.I.D. acorda imprumuturi guvernelor si institutiilor publice sau private, pe o perioada de 10-25 de ani, in scopul realizarii unor obiective economice. Sume importante au fost acordate sectorului energetic, agriculturii, pescuitului si industriei, precum si unor proiecte mai mici cum ar fi cooperative si asociatii de producatori. B.I.D. functioneaza dupa aceleasi principii ca si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, S.U.A. detinand cea mai mare parte in capitalul bancii si in puterea voturilor.Banca de Dezvoltare Carabiana (B.D.C.) se afla in St. Michael, Barbados si s-a constituit cu scopul de stimula cresterea economiei echilibrate in zona Caraibilor. Ea acorda imprumuturi tarilor membre pentru realizarea unor proiecte in domeniile industriei, agriculturii, transportului, turismului si educatiei. In acest sens, B.D.C. dispune de un capital autorizat, de un Fond special pentru dezvoltare precum si de un Fond special de asistenta tehnica care sunt constituite din sumele subscrise de statele membre.

Banca Islamica pentru Dezvoltare Economica (B.Is.D) are sediul la Jeddah, in Arabia Saudita si membrii sai sunt statele islamice. Banca a fost infiintata pentru a incuraja dezvoltarea economiei si progresul social in tarile musulmane, respectand totodata principiile dreptului islamic. In acest scop, Banca acorda imprumuturi nepurtatoare de dobanda, in special pentru proiecte de dezvoltare a infrastructurii care conduc la dezvoltarea socio-economica a tarii; ofera asistenta tehnica prin realizarea de studii de fezabilitate si participa la proiecte industriale si agroindustriale.

Banca Araba pentru Dezvoltare Economica (B.A.D.E.) a fost infiintata pentru a contribui la dezvoltarea economica si sociala pe plan international. Ca si alte organisme asemanatoare, B.A.D.E. participa cu resurse proprii, provenite din contributiile voluntare ale tarilor membre, cu venituri din activitati extrabugetare la finantarea unor programe de interes national sau regional sau la cofinantarea altora impreuna cu alte tari beneficiare. Pe langa aceste finantari acordate, Banca mai ofera si asistenta tehnica in elaborarea si aplicarea de programe si proiecte de interes pentru tarile beneficiare.

Banca Africana pentru Dezvoltare (B.A.D.) isi are sediul la Abidjan, Cte d'Ivoire. Activitatea desfasurata de banca are ca obiectiv executarea unor programe si a unor proiecte care sa conduca la dezvoltarea tarilor membre. Membri B.A.D. sunt atat state africane cat si state din alte regiuni geografice.

Banca Asiatica pentru Dezvoltare (B.As.D.) se afla in Filipine, Manila si printre membrii ei se numara atat state din regiune cat si state din alte zone geografice. Obiectivele B.As.D. constau in mobilizarea fondurilor financiare publice si private in scopul dezvoltarii economice a tarilor din Asia, in sprijinirea tarilor membre prin coordonarea politicii economice si prin acordarea de asistenta tehnica. Proiectele finantate de B.As.D. au vizat domenii ca extractia gazelor naturale si a carbunelui, productia de energie electrica, agricultura si cresterea animalelor, silvicultura, transporturi, telecomunicatii etc.

Fondurile Uniunii Europene destinate tarilor membre si tarilor candidate - au ca obiectiv fundamental dezvoltarea armonioasa a tarilor canditate si aducerea acestora la un nivel de dezvoltare asemanator.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1318
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved