Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Statistica

Analiza SWOT Banca Transilvania

finante+ Font mai mare | - Font mai micBanca TransilvaniaPovestea de succes a bancii a inceput in Cluj-Napoca, acum 14 ani, din initiativa unor oameni de afaceri din Cluj. Ideea a fost aceea de a crea o banca locala, un brand de Cluj. Spiritul antreprenorial al fondatorilor sai a determinat consolidarea pozitiei Bancii Transilvania, intr-o prima etapa, in Cluj si, ulterior, la nivel regional. Banca si-a orientat la inceput activitatea spre sectorul IMM si, datorita cererii pietei, in scurt timp aceasta a inceput sa se dedice si domeniului retail. In anul 1997 Banca Transilvania a devenit prima institutie bancara din Romania, care a fost cotata la Bursa de Valori Bucuresti, ceea ce a insemnat recunoasterea valorii sale pe piata si a transparentei actiunilor bancii.  

Din anul 2002, Banca Transilvania are un management modern, cu un know-how international, care a imprimat bancii un stil diferit, caracterizat prin deschidere si flexibilitate. Un alt moment important pentru banca a fost anul 2003, cand s-a schimbat identitatea de corporatie, conform noii sale misiuni. Re-branding-ul a insemnat modificarea logo-ului bancii, precum si implementarea unui concept nou, standard, privind unitatile sale.

Banca Transilvania este azi una dintre cele mai importante institutii financiar - bancare din Romania, aflata in top 10 si una dintre cele mai atractive companii listate la Bursa de Valori Bucuresti. O prioritate a activitatii sale este perfectionarea continua a serviciilor si a angajatilor, asa incat calitatea sa fie cea care face diferenta. Cu o cota de piata de 5%, Banca Transilvania este un jucator activ pe piata, devenind, datorita accelerarii implementarii stategiei de crestere, o banca recunoscuta la nivel national.

In plus, Banca Transilvania inseamna un grup financiar puternic, Grupul Financiar BANCA TRANSILVANIA, care ofera pietei servicii integrate - banking, asigurari, administarea investitiilor, finantarea consumatorilor, leasing, tranzactii mobiliare, factoring si prin intermediul subsidiarelor sale: BT Asigurari, BT Asset Management S.A.I. S.A., BT Direct, BT Leasing, BT Securities, BT Finop Leasing IFN SA si Compania de Factoring. In toate actiunile sale, Banca Transilvania are suportul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care este actionarul sau semnificativ.

Banca Transilvania este structurata pe trei linii de afaceri: retail, IMM si corporate. Astfel, banca si-a format echipe specializate si un portofoliu complex de produse si servicii, pentru a sustine dezvoltarea acestor trei directii. Banca Transilvania are peste 750.000 de clienti, dintre care aproximativ 100.000 sunt persoane juridice.

Banca Transilvania este prezenta in toate centrele economice importante din Romania, detinand peste 370 sucursale si agentii. Cresterea numarului de unitati a avut un ritm foarte accentuat mai ales in ultimii doi ani, cand au fost deschise aproximativ 250 de entitati operationale, Banca Transilvania clasandu-se, in prezent, pe pozitia a patra in topul bancilor din Romania, din punctul de vedere al numarului de unitati. Intreaga retea teritoriala insemna pentru banca o importanta carte de vizita si, bineinteles, dovada angajamentului sau de a veni tot mai aproape de clienti. Banca Transilvania beneficiaza de un sistem informatic performant, centralizat, care ofera clientilor, ca principal avantaj, posibilitatea accesarii contului curent din oricare unitate din tara.

Banca Transilvania are acum si trei sub-brand-uri: BT CafT, BT Golf Cup si Academia BT. Dintre acestea, proiectul care s-a bucurat de cel mai mare succes este BT CafT, prima cafenea bancara din Romania. Banca detine trei astfel de locatii - in Bucuresti, in Constanta, respectiv in Cluj-Napoca iar extinderea acestui concept in cateva dintre cele mai importante orase din tara va continua.

Echipa Bancii Transilvania este formata din aproximativ 5.000 de angajati care impartasesc cultura organizationala si valorile BT, eforturile lor fiind canalizate in jurul aceluiasi obiectiv: calitatea muncii lor, pentru multumirea clientilor.

In cei 14 ani de activitate, Banca Transilvania a demonstrat ca, prin sprijinul actionarilor si prin planurile ambitioase dezvoltate, a devenit o banca puternica, deschisa, flexibila si moderna.

Analiza SWOT a aplicatiei bancare online - Banca Transilvania

Puncte forte

existenta unui modul online: Direct Debit/ BT Ultra

comisioane cu 10% mai mici decat cele standard

nivel de securitate ridicat

call center

plati in lei catre orice beneficiar

plati in lei catre Trezoreria Statului

plati de utilitati

alimentari card

plati de salarii in conturile de card BT ale angajatilor

plati valutare interne si externe

vanzari-cumparari valuta

constituiri si desfiintari depozite

acces diferentiat pentru toti reprezentantii legali ai companiei (care au specimene de semnatura depuse la banca)

interfata disponibila in 3 limbi
romana, engleza, franceza.

Puncte slabe

nu este un serviciu suficient promovat

functioneaza doar in Internet Explorer

exista foarte putini furnizori de utilitati care pot fi platiti online, folosind sistemul Bancii Transilvania

nu se ofera posibilitatea de plata a taxelor si impozitelor locale

nu exista un demo al aplicatiei online sau un modul de suport online

abonament lunar (20 RON - persoane juridice; 2,5 RON - persoane fizice)

vizibilitate redusa a serviciului pe prima pagina a site-ului www.bancatransilvania.ro

nu se ofera informatii suficiente in legatura cu serviciul oferit

Oportunitati

numarul din ce in ce mai mare de card-uri emise

cresterea frecventei de utilizare a card-urilor

succesul inregistrat de aplicatiile online de plata a taxelor si impozitelor locale in Europa si SUA

gradul ridicat de acces la Internet a populatiei

timpul liber din ce in ce mai limitat

Amenintari

Ghiseul virtual de plati

Atacuri de phishing

Concluzii:

Banca Transilvania dispune de o aplicatie online destinata serviciilor bancare: Direct Debit/ BT Ultra, bine pozitionata pe prima pagina a site-ului www.bancatransilvania.ro. Aceasta aplicatie este avantajoasa pentru consumatorii de servicii financiar-bancare datorita comisioanelor cu 10% mai mici fata de tranzactiile desfasurate la ghiseele banicii.

De asemenea, consumatorul salveaza mult mai mult timp, energie si bani, utilizand un serviciu online, sigur, securizat, care ii ofera posibilitatea de a efectua plati in lei catre orice beneficiar, plati in lei catre Trezoreria Statului, plati de utilitati, alimentari card, plati de salarii in conturile de card BT ale angajatilor, plati valutare interne si externe, vanzari-cumparari valuta, constituiri si desfiintari depozite, acces diferentiat pentru toti reprezentantii legali ai companiei (care au specimene de semnatura depuse la banca). Interfata este disponibila in 3 limbi: romana, franceza, engleza si exista la dispozitia utilizatorilor un call center.

Din nefericire insa, serviciul online oferit de Banca Transilvania nu este suficient promovat in randul clientilor sai si functioneaza doar in Internet Explorer. Nu exista modul de suport online si nici un demo care sa obisnuiasca utilizatorii cu modul de functionare a serviciului oferit.

Furnizorii de utilitati ce pot fi platiti utilizand metoda online sunt foarte putini si nu se ofera posibilitatea de plata online a taxelor si impozitelor locale.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 8328
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved