Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Statistica

Analiza SWOT CR Firenze

finante+ Font mai mare | - Font mai micCR FirenzeBanca C.R. Firenze Romania, fosta Daewoo Bank, a devenit parte a grupului bancar cu acelasi nume in martie 2006, dupa transferul catre Banca C.R. Firenze din Italia a pachetului majoritar de actiuni (56,23% din capitalul social).

Prin aceasta preluare a fost perfectionat acordul strategic incheiat cu Banca C.R. Firenze in a doua jumatate a anului 2005, acord al carui scop principal este patrunderea pe o piata bancara cu semnificativ potential de dezvoltare si, bineinteles, asigurarea unui suport adecvat pentru clientii grupului CR Firenze prezenti in Romania.

Directiile principale de actiune prevad dezvoltarea puternica a activitatii de Retail, prin extinderea retelei de sucursale in tara si in Bucuresti, simultan cu introducerea de noi produse.
Atentie sporita va fi acordata si companiilor, in operativitatea lor, in particular celor romano-italiene.

Actualmente, reteaua Bancii C.R. Firenze Romania este constituita din 19 sucursale - Bucuresti (11), Craiova, Constanta, Brasov, Cluj Napoca, Ramnicu Valcea, Satu Mare, Arad Timisoara urmand ca in viitorul apropiat sa fie deschise noi sucursale.


Profilul Grupului Banca CR Firenze

Scurt istoric al Grupului

Grupul Banca CR Firenze ia nastere in 1998 la initiativa Bancii CR Firenze S.p.A. si se dezvolta in teritoriul Centru-Nord al Italiei, ca urmare a achizitiei progresive a cinci case de economii si agregarii unor societati specializate. In cadrul Grupului, Banca CR Firenze - infiintata in 1829 si cotata la Bursa italiana din 2000 - are, pe langa rolul de banca operativa, un rol de banca leader, cu sarcini de directionare si coordonare. Din 1998 pana in prezent activitatea Grupului s-a amplificat, putand conta pe prezenta - pe langa cea a bancii leader din Firenze - a Caselor de Economii din Civitavvechia, Mirandola, Orvieto, Pistoia si din Spezia. Cu acest Grup a fost realizata o alianta de banci, fiecare profund inradacinata in propriul teritoriu de referinta, pentru care a stiut sa fie motor al cresterii economice dar si sociale si culturale. Forta Grupului sta si in ansamblul articulat de societati specializate membre ale Grupului (Findomestic Banca S.p.A., Centrovita Assicurazioni S.p.A., Centro Leasing S.p.A., Centro Factoring S.p.A, CRF Gestion Internationale S.A., Infogroup S.p.A.) si in prezenta in randul actionarilor sai a unor institutii financiare internationale precum Sanpaolo IMI S.p.A. si BNP Paribas S.A.; semnificative sunt si sinergiile create atat in plan comercial, cat si in cel strategic, cu acorduri ce au permis Grupului oferirea catre propria clientela a unei ample game de solutii personalizate de natura bancara, financiara, de asigurari si de credit de consum.

Structura Grupului Grupul este un ansamblu de banci, societati financiare si de produs - ce asigura o gama ampla de produse si servicii direct disponibile catre clientela in sectoare specifice precum leasing, factoring si asigurari, societati ce ofera suport catre alte entitati ale Grupului garantand economii de scara, integrarea produselor cu alte societati ale Grupului si care opereaza in anumite cazuri chiar si pe piata, si, nu in ultimul rand, societati de servicii.

Banci: Banca CR Firenze; Cassa di Risparmio di Pistoia e Pescia; Cassa di Risparmio di Orvieto; Cassa di Risparmio della Spezia; Cassa di Risparmio di Civitavecchia; Cassa di Risparmio di Mirandola.

Alte societati ale Grupului Bancar: CR Firenze Gestion Internazionale SA; CERIT; Infogroup; Citylife; Perseo Finance.

Societati controlate de Grup: Centrovita Assicurazioni.

Societati la care Grupul are participatii: Findomestic Banca; Centro Leasing; Centro Factoring.


Servicii oferite de Grup

Servicii bancare oferite prin intermediul bancilor Grupului: conturi curente, credite pentru nevoi personale, carduri de credit si de debit, credite imobiliare, servicii de banca virtuala (home banking prin Internet si prin televiziunea digitala terestra), produse si servicii pentru companii, investment banking, "assets under management", "bancassicurazione".

Servicii specializate prin intermediul altor societati ale Grupului: leasing, factoring, asigurari de viata si in caz de accident, informatica si servicii telematice; consultanta, dezvoltare si managementul serviciilor de marketing si comunicare prin Internet si noi canale media.

Analiza SWOT a aplicatiei bancare online - CR Firenze

Puncte forte

existenta unui modul online: CR FIRENZE ONLINE

acces relativ rapid la modulul online

plati in lei catre beneficiari si bugetul statului

plati programate

plati in orice valuta catre partenerii sai de afaceri din Romania si din alte tari

transferuri intre conturile proprii, inclusiv sa alimenteze conturile de card

schimburi valuare pentru sumele de bani existente in cont

managementul depozitelor si lichidare depozite

vizualizarea extraselor de cont

asistenta on-line (intrebare-raspuns)

import OP-uri din fisier

avizare multipla. Clientul poate aviza mai multe ordine de plata printr-o singura actiune

definirea de modele pentru platile in lei sau valuta.

Puncte slabe

nu este un serviciu suficient promovat

functioneaza doar in Internet Explorer

exista foarte putini furnizori de utilitati care pot fi platiti online, folosind sistemul CR Firenze Online

nu se ofera posibilitatea de plata a taxelor si impozitelor locale

nu exista un demo al aplicatiei online

Oportunitati

numarul din ce in ce mai mare de card-uri emise

cresterea frecventei de utilizare a card-urilor

succesul inregistrat de aplicatiile online de plata a taxelor si impozitelor locale in Europa si SUA

gradul ridicat de acces la Internet a populatiei

timpul liber din ce in ce mai limitat

Amenintari

Ghiseul virtual de plati

Atacuri de phishing

Gradul redus de utilizarea

Concluzii:

CR Firenze dispune de o aplicatie online destinata serviciilor bancare: CR Firenze Online, bine pozitionata pe prima pagina a site-ului www.bancacrfirenzee.ro.

Consumatorul salveaza mult mai mult timp, energie si bani, utilizand un serviciu online, sigur, securizat, care ii ofera posibilitatea de a efectua plati in lei catre beneficiari si bugetul statului; plati programate; plati in orice valuta catre partenerii sai de afaceri din Romania si din alte tari; transferuri intre conturile proprii, inclusiv sa alimenteze conturile de card; schimburi valuare pentru sumele de bani existente in cont; managementul depozitelor si lichidare depozite; vizualizarea extraselor de cont; import OP-uri din fisier; avizare multipla. Clientul poate aviza mai multe ordine de plata printr-o singura actiune; definirea de modele pentru platile in lei sau valuta. De asemenea, Banca CR Firenze ofera suport online.

Din nefericire insa, serviciul online oferit de CR Firenze nu este suficient promovat in randul clientilor sai si functioneaza doar in Internet Explorer. Nu exista un demo care sa obisnuiasca utilizatorii cu modul de functionare a acestuia, furnizorii de utilitati ce pot fi platiti utilizand metoda online sunt foarte putini si nu se ofera posibilitatea de plata online a taxelor si impozitelor locale.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1710
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved