Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


Statistica

Corporatia Financiara Internationala (C.F.I.)

finante

+ Font mai mare | - Font mai micCorporatia Financiara Internationala (C.F.I.)

C.F.I. a fost infiintata in 1956 avand sediul la Washington. Aceasta are aceeasi structura ca si B.I.R.D., adica aceleasi persoane indeplinesc aceleasi atributii de guvernatori sau de membri ai consiliului directorilor, cu mentiunea ca presedintele Bancii este ex officio presedintele directorilor Corporatiei, dar fara drept de vot. Acest presedinte este ales de Consiliul Directorilor si poate participa la sedintele Consiliului insa fara a avea dreptul la vot.Cu toate ca face parte din Banca Mondiala, alaturi de B.I.R.D. si A.I.D., C.F.I..-ul este o institutie separata de acestea avand fonduri proprii gestionate separat de cele ale Bancii Mondiale. Astfel, intregul personal al institutiei, pornind de la functionari si pana la presedinte, raspunde doar in fata Corporatiei.

Scopul infiintarii Corporatiei a fost acela de a promova dezvoltarea economica in tarile membre, prin incurajarea intreprinderilor productive private in special in zonele mai putin dezvoltate. In acest sens, Corporatia:

C      incearca sa stimuleze si sa ajute la crearea conditiilor care sa conduca la investitii interne si straine in tarile membre;

C      incearca sa reuneasca posibilitatile de investitii cu capitalul particular sau strain si cu o conducere competenta;

C      acorda asistenta, in asociatie cu investitori particulari, pentru finantarea infiintarii, imbunatatirii si dezvoltarii intreprinderilor productive particulare care sa contribuie la dezvoltarea tarilor membre prin investitii, fara garantarea rambursarii de catre guvernul respectiv, in cazul in care nu exista suficient capital particular, in conditii rezonabile.

Activitatea desfasurata de C.F.I. se coordoneaza dupa aceleasi principii ca si B.I.R.D., astfel Corporatia nu intreprinde nicio finantare pentru care s-ar putea obtine un capital particular suficient; nu finanteaza intreprinderi de pe teritoriul vreunui stat membru daca acesta se opune investitiei; nu conditioneaza sumele puse la dispozitie pe teritoriul vreunui stat membru; nu isi asuma raspunderea pentru conducerea vreunei intreprinderi finantate din fondurile Corporatiei si nici nu isi exercita dreptul de vot; C.F.I. acorda imprumuturi intreprinderilor private cu caracter productiv si chiar si celor mixte dar nu si statelor membre, finantarea facandu-se in conditiile pe care Corporatia le considera corespunzatoare si in functie de cerintele intreprinderii si de riscurile asumate. Isi reintregeste fondurile prin vanzarea investitiilor sale unor investitori particulari.Aceasta corporatie, responsabila cu sectorul privat din cadrul Grupului Bancii Mondiale, va finanta MedLife S.A., primul lant de spitale private din Romania. Finantarea oferita de CFI

care va stimula cresterea sectorului privat de ingrijiri sanitare din tara noastra si va sprijini furnizarea unor servicii sanitare mai bune catre populatia tarii consta dintr-un imprumut in valoare de 5 milioane de euro si o investitie de capital de 5 milioane de dolari.

Cu sediul in Bucuresti, MedLife este un furnizor privat de servicii sanitare de succes, detinut de un grup de medici si bancheri. Compania ofera o gama larga de servicii prin intermediul celor 11 clinici ale sale din Bucuresti si Ploiesti. Compania detine, de asemenea, trei laboratoare medicale in Bucuresti, precum si Hyperclinica, una dintre cele mai mari unitati medicale private din Romania.

MedLife a construit un spital cu 100 de paturi langa Hyperclinica, care a fost dat in functiune in decembrie 2006. Sprijinul CFI a permis companiei sa isi extinda serviciile sanitare de inalta calitate si in afara Bucurestiului. Prin acest sprijin se va finanta partial construirea unor noi combinatii de spitale si clinici cu 40-50 de paturi (asemanatoare celor din Bucuresti), in Constanta, Timisoara, Brasov, Iasi si Cluj, in urmatorii doi-trei ani. Valoarea totala a investitiei, in spitalele MedLife din tara este de 25 milioane USD, fara a lua in considerare si echipamentele cu care acestea vor fi dotate.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1469
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site