Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

Statistica

Impozitul pe profit

finante

+ Font mai mare | - Font mai mic
Impozitul pe profit

Potrivit structurarii actuale a activitatilor economice desfasurate in tara noastra, economia locala are o sfera de cuprindere restransa, rezumandu-se la regiile autonome publice locale vizand transportul urban in comun de calatori, salubritatea, amenajarea si intretinerea parcurilor, alimentarea cu apa, alimentarea cu energie termica etc. In consecinta, impozitul pe venit pe care il dobandesc bugetele locale provine de la un numar mic de platitori. Acest numar de platitori va deveni si mai mic, odata cu aplicarea masurilor de reorganizare si de restrangere a a numarului de regii publice locale impuse de Guvern.

Trebuie luate in vedere natura activitatilor desfasurate, precum si managementul propriu, deoarece o mare parte a regiilor publice locale inregistreaza pierderi, astfel ca nu pot contribui la formarea veniturilor bugetului local prin impozitul pe profit, care, intr-o astfel de situatie nu are obiect.

Pornind de la aceste aspecte mentionate mai sus, se poate desprinde concluzia ca impozitul pe profit are o pondere redusa in formarea veniturilor bugetelor locale, in unele situatii reducandu-se chiar la zero. Singura solutie in acest caz consta in regruparea platitorilor de impozit pe profit. In acest sens, contribuabilii mici ar trebui racordati la bugetul localitatii in care acestia isi desfasoara activitatea, iar contribuabilii mari sa ramana in corelatie cu bugetul administratiei centrale de stat.Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 672
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site