Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


DemografieEcologie mediuGeologieHidrologieMeteorologie

BAILE GOVORA

geografie

+ Font mai mare | - Font mai micBAILE GOVORA

Statiunea se gaseste intr-o zona submontana, bogata in paduri, a Carpatilor Meridionali, la 18 km de Rm. Valcea. Parc balnear secular de mare atractie la inaltimea de 360 m. Apare la inceputul secolului nostru, cand era recunoscuta ca o statiune de lux, cu hotelurile sale elegante Palace si Balneara, cu Cazinoul extrem de cautat si astazi, si cu dotarile medicale moderne.Clima. Moderat continentala, cu vanturi de mica intensitate, temperaturi medii in jur de 20 grade C vara, fara maxime inalte. Lipsa alergogenilor din aer, prezenta iodului si a ionizarii negative in atmosfera - clima extrem de benefica pentru aparatul respirator.

Factori naturali. Ape termominerale si pe jumatate termale de adancime (1000 m) clorosodice, bromoiodurate, sulfuroase, de foarte mare concentratie (150 gr/l) de utilizat in cure externe. Ape minerale din izvoare naturale, sulfuroase, bicarbonatate hipotonice de concentratie scazuta (1.7-2.5 gr/l) de utilizat in cure interne si inhalatii aerosoli. Namolurile sapropelice ale Ocnelor Mari.
Indicatii terapeutice In afectiunile aparatului respirator, ORL, ale reumatismului, neurologice, ginecologice, endocrine, cardiovasculare, ale aparatului digestiv, etc.

Posibilitati de recreere. Piscine cu apa termala, tenis, excursii montane sau la monumente istorice si de arhitectura (la manastirile Govora - Biserica Dintr-un Lemn, Bistrita, Hurez, Arnota, Cozia etc). Posibilitatea de a cunoaste artele si traditiile satelor invecinate.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1789
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved