Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
DemografieEcologie mediuGeologieHidrologieMeteorologie

Berlin - capitala Germanie si cel mai mare oras al tarii

geografie+ Font mai mare | - Font mai micBerlin

Situat in campia germano-poloneza, este capitala Germaniei si cel mai mare oras al tarii, Berllin.Orasul spre care gravita o vasta si bogata regiune agricola, s-a dezvoltat rapid datorita amplasamentului sau in vecinatatea unui vad folosit in traversarea raului Spree, unde se incrucisau cateva drumuri comerciale terestre care parcurgeau continentul European de la est la vest si de la nord la sud, cu drumul commercial din lungul raului.

In anii celui de-al doilea razboi mondia, economia orasului a suferit foarte mult, in acest timp fiind distruse jumatate din intreprinderile industriale.

Reconstructia incepe in 1951, iar nivelul productiei industriale antebatice a fost atins in 1953. In procesul de reconstructie a economiei, cea mai mare dezvoltare a capatat-o industria metalurgica si a constructiilor de masini, care produce masini de precizie, masini-unelte, echipamente energetice, instalatii frigorifice si mijloace de transport.

Portul orasului, prin intermediul caii navale a raului Spree, aduce importante cantitati de materie prima din regiunile sudice ale tarii, fiind legat prin canale si cu fluvial Oder.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2026
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved