Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

ArheologieIstoriePersonalitatiStiinte politice


BEN CARSON

Personalitati

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Tudor Arghezi (1880 - 1967)
Regele Mihai I de Romania - Copilaria. Prima domnie, CronologieMajestatea Sa Regele Mihai I de Romania - Copilaria. Prima domnie, Cronologie
Otilia Cazimir
Autobiografie - IOAN GYURI PASCU
Pablo Picasso
Thomas Iveson
Thales din Milet (Θαλης)(635 543 i.Hr.)
Mircea Eliade - Biografie
Vicarul Thomas Forrest
David Hilbert marele profesorBEN CARSON

Ben Carson este un neurochirug de culoare, de renume mondial.

Dr. Carson s-a nascut in Detroit, pe 18 Septembrie 1951 Mama sa, Sonya Carson a renuntat la scoala in clasa a III-a, iar la 13 ani s-a casatorit. Parintii lui au divortat cand Carson avea 8 ani. Mama lui a lucrat la doua sau trei locuri de munca cu scopul de a-i intretine pe Ben si pe fratele sau mai mare, Curtis.

Carson a fost de impins de mama lui pentru a reusi in scoala, si in cele din urma a fost acceptat la Universitatea Yale. Carson a plecat la Universitatea din Michigan Medical School, unde a studiat neurochirurgia.
la implinirea varstei de 33 de ani, Carson a devenit
directorul Spitalului Pediatric de Neurochirurgie Johns Hopkins.

A revolutionat medicina in anii 80, cand s-a specializat in separarea gemenilor siamezi, reusind sa le salveze amandurora vietile, dupa ani de experimente in care, in cazurile cele mai fericite, doar unul supravietuia.

A operat in Africa, in comunitatile lipsite de speranta. A gasit alinarea suferintei pentru bolnavii de neuralgie trigeminala, una dintre cele mai dureroase boli cunoscute, multi dintre pacienti ajungand la sinucidere din cauza nivelului insuportabil al durerii.

In anul 1997, Carson si echipa lui au plecat in Africa de Sud pentru a separa pe Luka si Joseph Banda, doi gemeni bebelusi din Zambia. Ambii baieti au supravietuit, si niciunul nu a suferit o grava vatamare a creierului. Acestia au fost primii gemeni alipiti in varful capului care au putut fi separati chirurgical cu success. Operatia a durat 28 de ore.

La 57 de ani, este directorul Spitalului Pediatric de Neurochirurgie Johns Hopkins, adjunctul Centrului de Chirurgie Neurofaciala, profesor de Neurochirurgie, Oncologie, Chirurgie Plastica si Pediatrie. Autor a peste 90 de titluri de specialitate si detinatorul a 27 de titluri 'Doctor Honoris Causa', acordate de tot atatea universitati din lumea intreaga, una dintre cele 89 de legende inca in viata in opinia Bibliotecii Americane a Congresului si unul dintre cei mai buni 20 de medici si oameni de stiinta in statisticile CNN - este povestea omului pentru care lucrurile mici nu au fost altceva decat pasi mici spre succes.

Carson s-a casatorit cu Candy Rustin cu care s-a cunoscut la Yale - in 1975; ea detine o diploma MBA si este muzician, ambii fiind crestini evanghelici si membrii ai Bisericii Adventiste A Saptea Zi.

Au trei fii, Murray, Benjamin Jr., si Rhoeyce.

A infiintat o fundatie, alaturi de sotia sa, prin care acorda burse copiilor cu performante scolare, este foarte credincios, iar motto-ul de pe site-ul sau personal este 'Dumnezeu ne ajuta, dar nu oferindu-ne raspunsuri, ci incurajandu-ne sa ne folosim inteligenta ca sa le gasim si ghidandu-ne in directia buna'.

El a fost membru al American Academy of Achievement, al Asociatiei de Americani Distinsi Horatio Alger, Alpha Omega Alpha Honor Medical Society, si multe alte organizatii de prestigiu.Pe 19 iunie 2008, Carson a primit Medalia Prezidentiala pentru Libertate de la Presedintele George W. Bush.

Carson a scris trei carti bestselling publicate de Zondervan, o companie internationala: Gifted Hands, The Big Picture, si Think Big. Prima carte este o autobiografie, iar celelalte doua sunt despre propriile sale filozofii de succes care includ o munca grea si credinta in Dumnezeu.

In anul 2002, Carson a fost obligat sa intrerupa aparitiile sale publice putin, cand s-a confruntat cu o problema personala de sanatate. In iunie, el a fost diagnosticat cu cancer la prostata, dar din fericire, cancerul a fost depistat la timp. Cu aceasta ocazie, in care a privit moartea cu ochii, Carson a facut cateva schimbari in viata sa. El inca mai opereaza peste trei sute de copii pe an, dar inainte de cancer el obisnuia sa lucreze de la 7:00 dimineata pana la 20:00 seara. Acum, incearca sa plece din spital la ora 18:15 p.m. Astfel, isi poate petrece mai mult timp cu sotia si copiii sai.

S-a ecranizat un film legat de viata sa, Gifted Hands: The Ben Carson Story, premiat pe TNT pe 7 Februarie 2009, cu Academy Award, cu castigator in rolul principal pe Cuba Gooding Jr si cu Kimberly Elise in rolul mamei.

Publicatii

  • (2008) Take The Risk, Zondervan Publishing Co
  • (2000) The Big Picture, Zondervan Publishing Co
  • (1996) Think Big, Zondervan Publishing Co
  • (1990) Gifted Hands: The Ben Carson Story, Review&Herald Pub. Assoc
  • (2009) Gifted Hands: The Ben Carson Story, Zondervan Publishing Co

doctor_ben_carson

Doctor Ben CarsonPolitica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1273
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site