Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AdministratieDrept


Ce sunt relatiile publice?

Administratie

+ Font mai mare | - Font mai micCe sunt relatiile publice?

1. O stare de spirit

-Relatiile publice constituie atat o atitudine, o abordare, cat si o stare de spirit care poate fi impartasita de toti membrii organizatiei (ex.: imbracamintea, felul in care este tratat clientul etc.).

-Majoritatea legaturilor pe care le intreprinde publicul cu o intreprindere se realizeaza prin angajati.
Un instrument de gestiune

-PR indeplinesc si o functie de gestiune, adica participa la elaborarea alegerilor decisive ale organizatiei. Ele ajuta la popularizarea lor si, in special, la punerea in practica.

1. Luarea deciziilor

A) Efectul deciziei asupra mediului

-Inainte de a lua o decizie trebuie sa fii in masura sa evaluezi efectul asupra mediului, sa-i previi inconvenientele si avantajele.

-Relationistul trebuie sa exercite un rol de supraveghere a mediului si sa cunoasca bine diferitele publicuri.

-A gestiona mediul inseamna, mai degraba, a actiona asupra propriului mediu, decat a-i suporta efectele.

B) Oportunitatea de a-ti face cunoscuta decizia

-Anumite decizii pot fi luate fara a fi necesar sau obligatoriu sa le faci publice.

C) Care este cel mai bun moment pentru a-ti face cunoscuta decizia?

-Dupa modul in care o decizie va putea fi perceputa si interpretata, dupa reactia prevazuta a publicului, se va decide momentul cel mai favorabil pentru a o face cunoscuta.

D) Pregatirea unui teren fertil

-Cum sa creezi un teren fertil? Impartasind problema publicului, inainte de a-i impune solutii. Dupa ce publicul a fost informat in legatura cu problema, el este mai deschis in ceea ce priveste solutiile care ii sunt propuse pentru ca problema sa fie rezolvata.

E) Implantarea ideii

-Dupa ce solutia publicului a fost acceptata, trebuie implantata ideea, trebuie sa ne asiguram ca urmeaza traseul si ca a fost adoptata.

2 Gestiunea mizelor

3. O indemanare

-Relatiile publice se exprima prin punerea in valoare a organizatiilor si se exercita printr-un ansamblu de tehnici ce trebuie stapanite.

-Orice neglijenta antreneza efecte negative sau de bumerang (se produce cand organizatia obtine exact rezultatul invers a ceea ce prevazuse).-Relationistului ii revine sarcina de a propune strategiile cele mai adecvate pentru a face fata provocarilor si problemelor unei organizatii.

-Relationistul exercita o functie de executie: dupa ce a sugerat strategii sau a primit comenzi, el trebuie sa realizeze si sa execute programele propuse.

4. O arta si o stiinta

-Relatiile publice reprezinta o arta care permite convertirea analizelor situationale si strategiilor planuite in creativitate, simbolic, imaginar, seductie, astfel incat sa produca o tematica percutanta, un slogan atragator, o imagine seducatoare si un mesaj convingator.

-Recurgerea la statistici, la sondaj, la psihologia maselor, la cunoasterea opiniei publice situeaza PR in ansamblul stiintelor umane.

5. O profesie exigenta

-Meseria de relationist necesita stapanirea unor elemente diverse: cunoasterea tehnicilor de comunicare, alegerea celor care permit atingerea obictivelor vizate, recurgerea la instrumente de evaluare etc..

-Ceea ce se asteapta de la relationist: sa schimbe printr-un mesaj comportamente; prin strategii, sa faca sa fie alese personalitati politice; prin puneri in scena sa creeze vedete; prin discurs sa orienteze societatea.

6. Un control asupra realitatii

-PR exercita un anumit control asupra informatiilor pe care le vehiculeaza. Ele nu vor ezita sa puna accent pe elementele care avantajeaza organizatia si sa le treaca sub tacere pe cele care i-ar putea dauna.

7. O industrie

-Interesele comerciale aflate in joc, sumele de bani angajate, numarul de persoane care muncesc in acest sector, competitia pe care o dau pentru a avansa in cariera evidentiaza fundamentele unei industrii in plina ascensiune.

8. un sistem de valori

-Valorile transmise de relatiile publice sunt importante pentru societate in ansamblul ei.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 587
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site