Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AdministratieDrept


SISTEM INFORMATIONAL CADRU (FRAMEWORK) PENTRU ASIGURAREA INTEROPERABILITATII SERVICIILOR WEB DE COMUNICARE GOV-CETATEAN, GOV-ADMINISTRATIE, GOV- IMM

Administratie

+ Font mai mare | - Font mai micSistem Informational Cadru (framework) pentru Asigurarea Interoperabilitatii    Serviciilor Web de Comunicare Gov-Cetatean, Gov-Administratie, Gov- IMM

Cuvinte cheie: European eGovernment Interoperability Frameworks, Sistem Informational, Instrumente Informatice Inteligente (Biblioteci SW-BI Business Inteligence)
Rezumat

“IDABC Programme (Interoperable Delivery of Pan European eGovernment Services To Administration, Business and Citizens) is to enable the creation of an eGovernment Ecosystem at European level, facilitating the development of Public Services by the Community Institutions (EIF) and Member states within the European Interoperability Framework” [European eGovernment Interoperability Framework – Workshop October 2007]”.

Participarea unuia dintre membrii Grupului de initiativa la lucrarile conferintei „e-Challenges 2007” Den Haag” a condus la lansarea pregatirii actualei propuneri de proiect. Grupul de initiativa a consolidat structura parteneriala a consortiului Ro4UE format din 3 universitati (UPB, ASE, Univ.Timisoara), un Institut national de cercetari in informatica (ICI) si o companie de IT, cu vizibilitate europeana, Edata SRL.

Dupa 10 saptamani de armonizare a resurselor (umane, SW&HW), consortiul a elaborat prezenta propunere de proiect in conformitate cu obiectivele PN4 si cu problematica de cercetare FP7.

Motivatia proiectului „Ro-e-GIF” se bazeaza pe reducerea fragmentarii intre diferite aplicatii software ale Business-to-Citizen (B2C), Business-to-Business (B2B), Business-to-Administration (B2A), Government-to-Citizen (G2C) la nivel local, regional si national. Pentru a evita interpretari semantic divergente a conceptului de „e-Guvernare” din dictionarul MacMillan English for Advanced Learners extragem urmatoarele definitii:

l        Concept1 - A guverna:1. a controla (a superviza in sensul sistemelor automate inteligente) un municipiu,o regiune, etc.implicand interesele si comportamentul membrilor comunitatii respective in

scopul imbunatatirii calitatii vietii lor; 2. a controla modul in care o organizatie (o afacere sau o comunitate) functioneaza.

l        Concept 2 - Sistemul Informational este orice combinatie organizata (structural) de oameni, resurse Hardware si Software, Retele de Comunicatii si Resurse de Date care COLECTEAZA, TRANSFORMA, STOCHEAZA si DISEMINEAZA informatie intr-un cadru organizational bine definit.Utilizarea eficienta a serviciilor publice, in interesul cetateanului, va fi realizata pe platforma de metasistem avand proprietati fundamentale de Interoperabilitate, Scalabilitate, Adaptativitate, Disponibilitate, Accesibilitate.

Aceasta activitate de identificare a unei probleme prioritare de cercetare multi-disciplinara, cu impact

puternic socio-economic permite consortiului „Ro4UE” asumarea unei misiuni la nivel national care urmareste urmatorul scop:

Scop: Valorificarea „tezaurului” de rezultate stiintifice competitive pe plan international in domeniul

multi-disciplinar „e-Gov” in vederea sustinerii efortului de sincronizare si identificare a contributiilor Romaniei la consolidarea paradigmei „e-Democracy” personalizata in arealul vietii publice romanesti.

Cui i se adreseaza proiectul

Organizatiile guvernamentale (locale, regionale, nationale) pentru consiliile de conducere si membrii

comitetelor (decidenti), Industria, in special producatorii de produse si servicii IT pentru e-Government.

Pentru indeplinirea listei de obiective, conform Planului de realizare descompus pe activitate, bugetul de timp estimat pe proiect este 36 de luni, bugetul cerut pentru finantare de la PN este de 2.000.000 RON la care se va adauga cofinantare Edata, conform stipularii PN4.

Managementul de proiect, va utiliza platforma Primavera (Total Soft S.A.) si se va baza pe organizarea Research Workgroups dupa repartizarea setului de taskuri in cadrul primei intalniri daca proiectul va fi selectionat.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 829
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site