Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...AdministratieDrept


ACTIUNEA IN GRANITUIRE

Drept

+ Font mai mare | - Font mai mic
ACTIUNEA IN GRANITUIRE

Def.Granituirea reprezinta operatiunea de determinare, prin semne exterioare si vizibile, a hotarelor dintre doua proprietati limitrofe, pentru a se cunoaste limitele fondului asupra caruia se intinde dreptul de folosinta al fiecaruia dintre proprietari.

Granituirea poate avea loca atat in situatia in care nu exista semne vizibile ale liniei de hotar, care trebuie sa separe doua proprietati limitrofe, cat si in situatia in care desi exista intre proprietatile invecinate semne exterioare de delimitare , totusi exista indoieli ca ar fi amplasate pe traseul hotarului dintre proprietati, stabilit prin vointa partilor sau pe cale judiciara.
Pentru ca o actiune in granituire – stabilirea hotarului dintre doua proprietati pe cale judiciara – sa fie adminibila, trebuie ca cele doua proprietati sa fie limitrofe, sa existe intre ele un spatiu liber si sa existe indoiala asupra hotarelor.

Actiunea in granituire desi are un caracter petitoriu, aceasta nu il obliga pe reclamant sa dovedeasca ca este proprietarul terenului pentru care cere sa se stabileasca linia de hotar care il desparte de terenul vecin. II revine aceasta obligatie numai in cazul in care ar cere si revendicarea unei fasii din terenul limitrof, pe care vecinul ar detine-o fara drept.

Dovada poate fi facuta prin orice mijloc de proba admis de lege.Cand reclamantul intelege sa faca dovada cu titlul de proprietate, acesta trebuie depus in copie legalizata sau certificata(de catre reclamant) ca este conforma cu originalul;, iar daca solicita sa faca dovada cu martori, in cererea de chemare in judecata se va indica numele, prenumele si domiciliul martorilor a caror audiere o cere.

Granituirea este un atribut al dreptului de proprietate, este imprescriptibila si se incadreaza la servituti naturale – servitutea de granituire.loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 428
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site