Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AdministratieDrept


Dreptul constitutional ca disciplina stiintifica

Drept

+ Font mai mare | - Font mai mic
Dreptul constitutional ca disciplina stiintifica

Dreptul constitutional ca ramura a sistemului de drept nu studieaza numai anumite norme juridice constituite intr-o ramura distincta a dreptului ci si raporturile juridice care se nasc in procesul de aplicare a acestor norme.Notiunea de drept constitutional poate fi utilizata pentru a desemna o anumita disciplina stiintifica, asa de exemplu : atunci cand in planul de studii se utilizeaza termenul drept constitutional prin aceasta expresie nu se intelege un ansamblu de norme avand un obiect specific ci se intelege disciplina care cerceteaza d.p.d.v stiintific normele dreptului constitutional.

Pentru a putea vorbi de o stiinta a dreptului constitutional este necesar sa se invedereze totodata si faptul ca cercetarea unei categorii de fenomene nu se face la intamplare si empiric ci prin aplicarea unei metode stiintifice. Cercetarea stiintifica a fenomenelor juridice va trebui sa parcurga doua etape :

Intr-o prima etapa va fi necesar sa se cerceteze esenta

fenomenelor juridice si legile lor de dezvoltare
Intr-o a doua etapa procedeul va fi invers, odata lamurita esenta

si precizate cauzele care au dat nastere diferitelor institutii juridice, acestea vor fi examinate atat fiecare in parte cat si transformarile pe care le parcurg.

Stiinta noastra juridica nu poate nesocoti elementele exterioare ale fenomenelor. De aceea in definitia pe care o da dreptul constitutional ea va insista asupra faptului ca el, dreptul constitutional, este constituit dintr-un ansamblu de norme care reglementeaza relatiile sociale fundamentale ce apar in procesul instaurarii si exercitarii statale a puterii.
Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 571
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site