Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


BulgaraCeha slovacaCroataEnglezaEstonaFinlandezaFranceza
GermanaItalianaLetonaLituanianaMaghiaraOlandezaPoloneza
SarbaSlovenaSpaniolaSuedezaTurcaUcraineana

AutóélelmiszerépületFöldrajzGazdaságKémiaMarketingMatematika
OktatásOrvostudományPszichológiaSportSzámítógépekTechnika

1-es kérdéscsoport

autó

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger


1-es kérdéscsoport1., Egy közlekedő motoros vízi sporteszközt ellenőriz. Mondja el, hogyan hajtja végre az intézkedését. (megállítás, vezetői képesítés, nyilvántartás, közlekedési szabályok, vízi sportpálya jelölései a HSZ szerint stb.)

2., Mondja el, milyen intézkedést tesz, ha gépi meghajtású vízi jármű vezetője 0,8 ezreléket meghaladó mértékben fogyasztott szeszesitalt és vezetés közben Ön tetten éri? (Vérvételi jkv-ben szereplő fontosabb adatokat sorolja fel.) (1/2000. DVRK Vezetői Intézkedés)

3., Ismertesse, hogy mire jogosít az I. osztályú géptiszt képesítés?

4., Állapítsa meg a Bordbuch-ban szereplő táblázat alapján, hogy milyen minimális személyzettel utazhat egy 85 m hosszú önjáró teherhajó!

5., Mi a tényállása a közlekedés biztonsága elleni bűncselekménynek, mondjon néhány példát, amikor az, a vízi közlekedés biztonságát veszélyezteti?

6., Ismertesse a szállítás jellegéből adódó mentességeket az ADN szerint.

D.1 A.6 A.2

2-es kérdéscsoport

1., Egy menetben lévő kisgéphajót ellenőriz. Mondja el hogyan hajtja végre az ellenőrzést. (megállítás, vezetői képesítés, hajóokmány, közlekedési, kitérési szabályok, kötelező felszerelés, stb.)

2., Mondja el, milyen intézkedést tesz, ha egy gépi meghajtású vízi jármű vezetőjének szondáztatásakor a szonda reagense 0,8 ezrelék alatti értéket mutat. Minősítse a cselekményt. (1/2000. DVRK Vezetői Intézkedés)

3., Ismertesse, hogy mire jogosít a II. osztályú géptiszti képesítés.

4., Állapítsa meg a Bordbuch-ban szereplő táblázat alapján, hogy milyen minimális személyzettel utazhat egy 87 m hosszú önjáró hajó!

5., Mi a tényállása a vízi közlekedés veszélyeztetése bűncselekménynek, mondjon néhány példát jellemző elkövetési magatartásra?

6., Határozza meg, mi a gyors járatú hajó, mi a biztonságos sebesség!

A.5.1 B.2 a) A.8

3-as kérdéscsoport

1., Egy munkálatokat végző úszó-munkagépet (kotrót) ellenőriz. Ismertesse, hogyan hajtja végre az intézkedését. (okmányok, képesítések, engedélyek)

2., Mondja el, milyen intézkedést tesz, ha a nem gépi meghajtású vízi jármű vezetőjének szondáztatásakor a szonda reagense 0,8 ezrelék feletti értéket mutat.

Minősítse a cselekményt. (1/2000. DVRK Vezetői Intézkedés)

3., Állapítsa meg a Bordbuch-ban szereplő táblázat alapján, hogy milyen minimális személyzettel utazhat egy tolóhajó + 1 bárka!

4., Belvízi úszó létesítményen milyen gépüzemi szolgálatok lehetnek, amelyek képesítéshez kötöttek?

5., Mi a tényállása a Járművezetés ittas vagy bódult állapotban bűncselekménynek, a vízi közlekedés területén ennek észlelése esetén hogyan intézkedik?

6., Ismertesse a csónak, vízi sporteszköz és kisgéphajó közlekedésére vonatkozó HSZ-rendelkezéseket (találkozás, keresztezés stb.)!

E.5.15 B.1 A.1

4-es kérdéscsoport

1., Egy menetben lévő kisgéphajót ellenőriz, amely vízisízőt vontat. Ismertesse, hogyan hajtja végre az intézkedést. (megállítás, képesítés, hajóokmányok, közlekedési szabályok, stb.)

2., Mondja el, milyen intézkedést tesz, ha a nem gépi meghajtású vízi jármű vezetőjének szondáztatásakor a szonda reagense 0,8 ezrelék alatti értéket mutat. Minősítse a cselekményt. (1/2000. DVRK Vezetői Intézkedés)

3., Állapítsa meg a Bordbuch-ban szereplő táblázat alapján, hogy milyen minimális személyzettel utazhat egy önjáró hajó + 1 bárka!

4., Mire jogosít a gépkezelői képesítés?

5., Mi a tényállása a Járművezetés tiltott átengedése bűncselekménynek, az egyes elkövetési magatartások észlelése esetén hogyan intézkedik?

6., Ismertesse az ADN szállítás fő résztvevőit, ezen résztvevők kötelezettségeit

D.2 A.5 E.4 a)

5-ös kérdéscsoport

1., Egy vízi rendezvény ellenőrzésére kap utasítást az eligazítás alkalmával.

Hogyan készül fel az ellenőrzésre, és a helyszínen hogyan hajtja azt végre?

2., Az MHRT „Eger” m/s géphajón szondás ellenőrzés alá vonja a matrózt. A szonda reagense 0,8 ezrelék feletti értéket mutat. Milyen intézkedést tesz? Minősítse a cselekményt.

3, Hogyan tudja megállapítani azoknak a hajóknak a szükséges személyzetét, amelyek nem hajózhatnak a szemleszabályzatban meghatározott minimális személyzettel. Pl. vontatóhajó. (szemleszabályzat)

4., Milyen feltételeknek kell megfelelnie a matróz beosztásban lévő hajós személyeknek? (Szemleszabályzat 23.02 cikk 2.2 pont)

5., Milyen elkövetési magatartásokkal követhető el, az Állatkínzás bűncselekmény illetékességi területünkön, az ilyen intézkedéseknél milyen bizonyítási nehézségekre kell figyelemmel lenni?

6., Sorolja fel a tartályhajók típusait, röviden ismertesse az egyes típusokat

A.19 B.7 E.5.26-os kérdéscsoport

1., Egy menetben lévő evezős csónakot (túrázásra igénybe vett indián kenu, amelyben 3-an tartózkodnak) ellenőriz.

Ismertesse, hogyan hajtja végre az ellenőrzést. (megállítás, vezető ki lehet, kötelező felszerelés, közlekedési szabályok)

2., A hajóút közelében veszteglő géphajón ügyeleti szolgálatot ellátó személy 0,8 ezrelék feletti mértékben szeszesitalt fogyasztott. Milyen intézkedést tesz?

3., Ismertesse az úszóműállás fogalmát (50/2002. GKM rend.), valamint az úszóműállások üzemeltetési rendjére vonatkozó általános szabályokat (49/2002. GKM rend. 14. §)

4., Mire jogosít a hajóskapitányi képesítés?

5., A hatáskörünkbe utalt Cserbenhagyás és Segítségnyújtás elmulasztása bűncselekményeknek mi a tényállása, vízi közlekedés területén milyen elkövetési magatartásokban jelenhetnek meg?

6., Ismertesse a kedvtelési célú vízijárművek bérbe- vagy használatba adására vonatkozó biztonsági szabályokat!

A.7 B.6 E.11

7-es kérdéscsoport

1., Egy veszteglő nagyhajót ellenőriz. (20 m-nél nagyobb testhosszúságú géphajóról van szó amely most kötött le pár perccel az ellenőrzése előtt. )

Hogyan hajtja végre az intézkedést? (képesítések, okmányok, környezetvédelmi előírások stb.)

2., A hajóút közelében veszteglő úszómunkagép ügyeleti szolgálatosa ittas, elismeri, hogy az italt a munkagépen fogyasztotta el. Milyen intézkedést tesz?

3., Mi minősül 'különleges szállításnak'? Milyen engedély alapján lehet ezt végezni? Melyik hatóság adja ki a szállításra az engedélyt? Az engedély általában milyen előírásokat tartalmaz? (28/2000. KöViM rendelet 12. §)

Milyen hatóság folytatja le az eljárást szabályszegés esetén? (16. §)

4., Mire jogosít a hajóvezető „A” képesítés?

5., Lopás, sikkasztás, hűtlen kezelés - vagyon elleni - bűncselekmények nyomozása milyen esetben tartozik a DVRK hatáskörébe?

6., Határozza meg a villogó fény és a nagyon gyorsan villogó fény fogalmát, illetőleg mikor kell ezeket a jelzéseket alkalmazni?

A.3 B.5 B.8

8-as kérdéscsoport

1., Eligazításon egy úszóműves kikötőhely ellenőrzésére kap utasítást.

Hogyan készül fel az ellenőrzésre, és miként hajtja végre az intézkedést a helyszínen?

2., Gépi meghajtású vízi járművet ellenőriz, melyet a tulajdonos ismerőse vezet. A vezető rendelkezik vezetői engedéllyel, azonban ittas, 0,8 ezrelék alatti mértékben. A tulajdonos is a kisgéphajóban tartózkodik. Milyen intézkedéseket tesz?

3., Milyen kitűzési rendszereket ismer, ezeknek mi a lényegük?.

4., Hogyan kell igazolnia a szolgálat ellátására jogosító képesítést a:
- fedélzetmesternek,
- matróz-gépkezelőnek,
- matróznak,
- tanuló matróznak. (Szemleszabályzat 23.04 cikk)

5., Határolja el (különböztesse meg) a Lopás és a Jogtalan elsajátítás bűncselekményeket?

6., Ismertesse a veszélyes árú szállítás adatszolgáltatási kötelezettségét, mikor és mit kell bejelenteni!

A.12 B.11 A.10

9-es kérdéscsoport

1., Egy menetben lévő korlátozott látási viszonyok között közlekedő köteléket ellenőriz, miután egy lekötőhelyen megállt.

Mondja el az intézkedésének menetét. (képesítések, okmányok, radarhajózás feltételei stb.)

2., Alkoholszondás ellenőrzés során megállapítja, hogy a kisgéphajó vezetője a vezetés előtt szeszesitalt fogyasztott. A kisgéphajóban jelenlevő tulajdonos elismeri, hogy a vezetést Ő engedte át. Az ittasság mértékének megfelelően milyen intézkedést tesz szabálysértés, illetve bűncselekmény esetén?

3., A vízirendészeti hatóság milyen esetekben veheti el a helyszínen a hajó vezetésére jogosító képesítést? (13/1996. BM. rend.)

4., Mire jogosít a hajóvezető „B” képesítés?

5., Helyszínre érve megállapítja 4 fő külmotoros csónakkal közlekedett , fordulás közben felborultak, 1 fő utas a vízbefulladt, a többieket kimentették, a vezető ittas. Hogyan intézkedik, milyen bűncselekmények elkövetésének merülhet fel gyanúja?

6., Ismertesse az ADN jóváhagyási bizonyítvány kiadási eljárását és a visszavonás eseteit

C.4 E.19 B.3 a)

10-es kérdéscsoport

1., Egy veszteglő horgászcsónakot (4 személyes) ellenőriz, amelyben 2 fő tartózkodik, egy 45 éves férfi és a fia, aki 14 éves. Mondja el az intézkedés menetét. (vezetési feltételek, csónak felszerelés, közlekedési, veszteglési szabályok.)

2., Ki- és mikor követi el az ittas vezetés szabálysértését, hogyan kell bizonyítani azt. (1/2000. DVRK Vezetői Intézkedés)

3., A.1 üzemmódban milyen időtartamig közlekedhet a hajó és milyen időtartamig kell szüneteltetnie a hajózást? (Szemleszabályzat 23.05 cikk)

4., Mire jogosít az úszómunkagép-vezető képesítés?

5., ROBOTZSARU Neo rendszerben büntető feljelentést kíván készíteni egy ügyben, hogyan teszi ezt?

6., Sorolja fel a veszélyes árut szállító hajón tartandó okmányokat a szárazárut szállító hajó esetében

A.13 E.5.13 E.5.311-es kérdéscsoport

1., Eligazításon egy kompátkelőhely ellenőrzésére kap utasítást. Hogyan készül fel az ellenőrzésre, azt a helyszínen miként hajtja végre? (okmányok, engedélyek, képesítések, közlekedési feltételek, ki- és beszállítási előírások stb.)

2., Milyen jogorvoslati lehetőségei vannak az eljárás alá vont személynek a szabálysértési hatóság határozata ellen.

3., A.2 üzemmódban milyen időtartamig közlekedhet a hajó és milyen időtartamban kell szüneteltetni a hajózást? (Szemleszabályzat 23.05 cikk)

4., Mire jogosít a gépnélküli hajóvezető képesítés

5., A rendőr a helyszínen mikor veszi el a vezetéshez szükséges okmányt? (13/1996. BM Rend.)

6., Sorolja fel a veszélyes árut szállító hajón tartandó okmányokat tartályhajó esetében (8.1.2.1 és 3)

 

A.4 E.5.1 B.1

12-es kérdéscsoport

1., Eligazításon egy hatóságilag kijelölt fürdőhely ellenőrzésére kap utasítást.

Hogyan készül fel az ellenőrzésre, és azt hogyan hajtja végre? (megjelölés, engedélyek, okmányok vezetése, mentőcsónak felszerelése, szabadvizekben hol szabad fürödni, stb.)

2., Szolgálat közben látja, hogy az egyik gázlós szakasz előtt hajókönnyítést (schifftelést) végeznek. Indokolt-e a rendőri ellenőrzés, ha igen miért?

3., Hogyan rendelkezik a szemleszabályzat a minimális pihenőidőről A.1, A.2, B, üzemmódokban? (23.06 cikk)

4., Mire jogosít a fedélzeti tiszti és veszélyes áru szállítási megbízott képesítés?

5., Milyen szabályok határozzák meg a Rendőrség, a BRFK és a DVRK nyomozati hatáskörét és illetékességét? A DVRK milyen esetekben folytathat helyszíni szemlét, és mely esetekben végezhet nyomozást?

6., Mi a mentőmotoros, őrszolgálat, ügyeleti szolgálat fogalma?

A.11 E.5 A.9

13-as kérdéscsoport

1., Szolgálat közben észleli hogy a parton horgásznak. Az egyik férfi „gereblyéző” módszerrel horgászott.

Mondja el az intézkedés menetét. (horgászathoz szükséges engedélyek, tiltott módszerek, stb.)

2., Egy géphajót ellenőriz. A személyzet szondáztatása során a fedélzetmesternél 0,8 ezrelék alatti értéket mutat a szonda, milyen intézkedést tesz?

Ismertesse a hajóforgalmi napló vezetésének szabályait a DVRK Vezetőjének 1/2002. számú Intézkedése szerint

4., Mire jogosít a szolgálati kisgéphajó-vezetői és kormányosi képesítés? Mely életkortól láthatók el ezen beosztások?

5., Helyszínre érve megállapítja, hordszárnyas hajó, hídépítési területen a munkavégzésben résztvevő kisgéphajóval ütközött, a kisgéphajó vezetője a helyszínen életét vesztette. Hogyan vezeti be az intézkedést, milyen bűncselekmények elkövetése merülhet fel?

6., Ismertesse a túlterhelésre vonatkozó HSZ-előírásokat!

A.2 E.4 b) A.16

14-es kérdéscsoport

1., Szolgálat közben intézkedésre kérik fel, mert egy völgymenetben elhaladó, idegen lobogó alatt közlekedő személyhajó elhaladása után az általa keltett hullám és szívóhatás megrongált egy parthoz kötött úszóművet. Milyen intézkedést tesz?

2., Sorolja fel azokat az úszólétesítményeket, amelyeket nem kell nyilvántartásba venni!

3., Mi az a nyilvántartó bizonylat, mely szerv állítja azt ki, hol kell azt tárolnia a hajó parancsnokának?

4., Milyen vízijárművek vezetésére jogosít a révész és a révész „A” képesítés?

5., Négy fő indián kenuval közlekedett a Dunán, a kenu felborult, 1 fő a Dunában eltűnt, Önt küldik a helyszínre, hogyan intézkedik?

6., Határozza meg egyes veszélyes árukat szállító hajók, tolt kötelékek és mellévett alakzatok veszteglésének szabályait!

vagy zöld fények

vagy zöld lobogók

A..3 D.3 E.1

15-ös kérdéscsoport

1., Egy hajóúton kívül veszteglő úszómunkagépet ellenőriz.

Mondja el az ellenőrzés menetét! (őr-, ügyeleti szolgálatra vonatkozó előírások)

2., A rádiótelefon kötelező felszerelésként milyen esetben van előírva, és használatára milyen szabályok vonatkoznak?

3., Milyen hajót kell ellátni merülési jellel és mércékkel? (2.04 cikk, I-2 melléklet 3., 4. pont)

4., Milyen hajó vezetésére jogosít a kisgéphajó vezető „A” képesítés?

5., Önjáró hajó és menetben lévő komp ütközött, a kompról 1 fő hajós dolgozó a Dunába esett és eltűnt. Önt küldik a helyszínre, hogyan intézkedik?

6., A HSZ 1.10 cikke értelmében a hajónak milyen okmányokkal kell rendelkeznie?

A.20  E.3 C.1


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2484
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site