Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


BulgaraCeha slovacaCroataEnglezaEstonaFinlandezaFranceza
GermanaItalianaLetonaLituanianaMaghiaraOlandezaPoloneza
SarbaSlovenaSpaniolaSuedezaTurcaUcraineana

AutóélelmiszerépületFöldrajzGazdaságKémiaMarketingMatematika
OktatásOrvostudományPszichológiaSportSzámítógépekTechnika

Nero Burning ROM - NERO 6.0.0.9

számítógépek

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger


NERO 6.0.0.9

Kinézet

A hatos Nero kezelői felületét (StartSmart) a kellemesen legörbített sarkak, a lágy vonalvezetés jellemzi, szemben az előd ridegségével - ráadásul a felhasználó testre is szabhatja - színek tekintetében - a program kinézetét. Átszervezték a használatot is: a 6-os változat leginkább a Windows XP Control Paneljére emlékeztet, működés közben. Az alapértelmezett Expert Mode-ot lehetőség van Standard Mode-ra váltani, ekkor kevesebb funkció érhető el - hasznos lehet a kezdőknek.
A kezelői felületről érhetők el a hat témába csoportosított alkalmazások:
- Favorites: a leggyakrabban használt eszközök gyűjteménye
- Data: adatlemez készítése (például bootolásra képes CD égetése, UDF vagy hibrid lemez írása stb.)
- Audio: ezen menüpontban audiolemezeket lehet létrehozni (ami lehet MP3 és WMA is), illetve meg lehet hallgatni valamint szerkeszteni lehet a már elkészített anyagokat
- Photo and Video: Video vagy Super Video CD égetése, videók lementése (capture), filmek lejátszása, mini DVD-k készítése
- Copy and Backup: lemezek klónozását lehet végrehajtani e menüpont segítségével, ezen felül biztonsági mentéseket is készíthetünk, illetve ezeket visszaállíthatjuk; itt van lehetőség időzített működés beállítására is
- Extras: ide kerültek azon extrák, amik a többi menüpontból kimaradtak; meghajtó ellenőrzése, lemez törlése (csak RW esetén), címkézés, borító készítése, meghajtó sebességének ellenőrzése, rendszer- és lemezinformációk megtekintése valamint image mountolása (a Nero a Daemon Tools babérjaira tör)
A Nero Product Center megkönnyíti az Ahead alkalmazások áttekintését: a sok kattintgatás helyett elég ide bekukkantani, hogy lássuk: milyen Nero szoftvereket telepítettünk fel. Szintén itt állítható be az automatikus update-figyelés is.

StartSmart.

Nero Burning ROM
Essék akkor most szó magáról az íróról is! Az 5.5-ös változathoz képest sokban nem változott. Némi stílusváltást eszközöltek, illetve a korábbi varázslót lecserélte a Nero Express gomb. A működési paraméterek (olvasási, írási sebesség, formátum stb.) beállítása után (majdnem teljesen) ugyanaz a file-panel fogadja a felhasználót. A taskbar kicsit tetszetősebb lett az 5-ös verzióhoz képest; a következő funkciókat lehet innen elérni:
- news compilation (új összeállítás)
- open an existing compilation (egy már meglevő összeállítás megnyitása)
- save active compilation (az éppen használt összeállítás mentése)
- cut selection (a kiválasztás kivágása)
- copy selection (a kiválasztás másolása)
- insert contents of clipboard (a vágólap tartalmának beillesztése)
- start Nero Cover Designer (a borítókészítő alkalmazás indítása)
- start Nero Express
- burn current compilation (jelenlegi összeállítás megírása)
- create a copy of a disc (klónozás)
- display disc info (lemezinformációk megjelenítése)
- switch file browser window on or off (file-böngésző ablak be-, kikapcsolása)
- eject disc (a meghajtó tálcájának nyitása)
- choose recorder (író meghajtó kiválasztása)
Egy összeállítás megírásakor - csakúgy, mint az elődje esetén - a file-böngésző paneleket felváltja az írással kapcsolatos információkat tartalmazó ablak (a taskbar továbbra is aktív marad, így akár már ˝menet közben˝ összeállítható a következő lemez tartalma). A korábban csak Windows Registry turkálással engedélyezhető írási sebesség kijelzése a Nero ezen változatában már nem igényli a rendszerleíró adatbázis módosítását (ez egyébként nagyon hasznos információ, hiszen így láthatóvá válik, hogy éppen mekkora sebességgel is dolgozik a meghajtó).
Végezetül pedig néhány szót a Nero Express-ről: funkciója megmaradt, tehát a kezdők, vagy a csak egyszerűbb műveleteket igénylők számára ajánlott felületet láthat maga előtt a felhasználó a szoftvercsomag ezen részének használatakor. Az író meghajtó kiválasztásán kívül a média típusának (adat, zene, videó/képek; klónozás, lemez image) meghatározását követően hozzá kell adni a kívánt állományokat az összeállításhoz, és már mehet is az égetés. A Nero Express is támogatja a DVD-írást.

Írás

BackItUp - biztonsági mentések készítése, visszaállítása

A Nero ezen funkciója adatmentésre és -visszaállításra használható. Természetesen CD és DVD égetését egyaránt meg tudja oldani (amennyiben a felhasználó meghajtója képes rá), erre a Nero motorját használja. A mentésre kijelölt adat egyaránt tárolható a merevlemezen, hálózaton vagy optikai lemezeken is.
Az Outlook szerű kinézet egyszerűvé, egyben könnyen használhatóvá is teszi a BackItUpot. Innen érhető el a három alapvető funkció: a backup (mentés), restore (visszaállítás) és a jobs (munkák). Ezek használatát segíti a funkcióba beépített varázsló, amely lépésről-lépésre végigvezeti a felhasználót az egyes fázisokon.


BackItUp.

A Nero 6 próba változata nem véletlenül terpeszkedik több mint 20 MB-on: az alap szolgáltatások mellett számos kiegészítő lehetőséget, alkalmazást tartogat a felhasználó munkájának könnyítésére. Egy rövid áttekintés a szoftver egyéb funkcióiról.
Cover Designer
Már az 5.5-ös változatban is megtalálható volt ez az alkalmazás, mellyel a CD-k, DVD-k tokját szebbé tevő borítók kezelését oldották meg a fejlesztők. A design változása vehető észre leginkább. Maga a szerkesztő egészen komoly dolgokat is képes végrehajtani egy-egy képen: az átméretezésen kívül ezt az effektusoknak köszönheti (például a 9 szűrőjének, a forgatás lehetőségének stb.).
ImageDrive
Nero image-ek mountolhatók fel az ImageDrive-val, ez esetben az NRG állományok virtuális meghajtót képeznek a rendszeren.
InCD
Ezzel a fejlesztéssel gyakorlatilag merevlemezt varázsolhatunk az írható és olvasható médiából. A CD-RW-k és a DVD+-RW-k úgy fognak viselkedni, mintha egy külön winchester került volna a számítógépbe: a felhasználó bármikor azonnal módosíthat (másolás, törlés, mozgatás) a lemezen állományokat. Előnye, hogy a Windows shellbe integrálódik.
SoundTrax/Wave Editor
Saját audiolemezek készítésére használható alkalmazás. Segítségével rögzíthetők, mixelhetők audioklipek, illetve különböző effektusok révén tehető fülnek még kellemesebbé a hangzás. Ezen felül lehetőség nyílik számok egymásba mosására is, illetve a kész anyagot rögzíthetjük is egy írható korongra. A Nero ezen funkciójába teljesen integrált Wave Editor a hangminták szerkesztését teszi lehetővé.
Toolkit
Használatával letesztelhető a meghajtók teljesítménye, illetve képes a rendszerről információkkal szolgálni. A következőket tartalmazza: CD/DVD Speed (sebességmérés), DriveSpeed (röptében való íráshoz fontos az olvasó sebességének meghatározása), InfoTool (ezzel lehet különböző rendszerinformációk birtokába jutni).
WaveMédia állományok kezelése
Media Player
Érdemes egy külön fejezetet szánni a Nero médialejátszójára, mivel ennek profi kialakítása jól használható funkcióvá tette a fejlesztők munkáját. Az erősítőt ábrázoló vezérlőpulton minden lényeges dolgot lehet szabályozni (ekvalizer, hangerő, balansz stb.). Minimalizálásakor egy igen kevés helyet foglaló, csak a fő funkciókat tartalmazó ablakot kap a felhasználó. A támogatott formátumok listája: AIF, AIFF, MP3, WMA, VQF, WAV, AAC, MP4, MID, AVI, MPEG, DAT, CDA és playlisták (M3U, PLS).

ShowTime
A kifejezetten DVD-k lejátszására készített ShowTime minden DVD-video formátumot támogat (DVD-Video, VCD 2.0, miniDVD (DVD files on CD-R/RW), Nero Digital and MPEG-1/2/4); ezeket lemezről és winchesterről is képes lejátszani. Még pillanatképeket is képes készíteni az éppen lejátszott filmről

NeroVision Express 2
A Nero ezen részével videofile-okat lehet menteni (capture), készíteni és írni (DVD-Video, VCD, SVCD). Képekből akár slideshow-t is lehet alkotni.
Nero

Végszó
A német Ahead ismét egy jól használható szoftvert alkotott, ami az alapvető funkciókon felül számos, jól használható szolgáltatással bír. Egyetlen hátrányként a magas árat lehet felhozni a Nero ellen: a dobozos változat 80 dollárba, a letölthető verzió 60 dollárba kerül - amiért akár még egy CD-írót is vehetnénk Ettől függetlenül a program hasznos befektetés lehet, hiszen nemcsak egy médiaíró alkalmazást kap a felhasználó a pénzéért, hanem egy komplett csomagot.

A dobozos változat augusztus közepén kerül majd a boltok polcaira, de az Internetről a letölthető verzió már beszerezhető. Kedvcsinálónak a Terminal Download rovatából bárki letöltheti magának a 6.0.0.9-es demo-változatot.

Rendszerkövetelmények
Legalább egy 300 MHz-es Pentium 2 processzor, 500 MHz-es CPU DVD-lejátszáshoz, 800 MHz-es merevlemezre mentéshez, 1,6 GHz-es Pentium processzor DVD-Video lementéséhez. Minimum 64 MB memória, 128 MB ajánlott. 4.0-s vagy magasabb Internet Explorer.
Nero
Nero 6


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1223
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site