Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


BulgaraCeha slovacaCroataEnglezaEstonaFinlandezaFranceza
GermanaItalianaLetonaLituanianaMaghiaraOlandezaPoloneza
SarbaSlovenaSpaniolaSuedezaTurcaUcraineana

AutóélelmiszerépületFöldrajzGazdaságKémiaMarketingMatematika
OktatásOrvostudományPszichológiaSportSzámítógépekTechnika

Kérdőíves felmérés a fiatalok autóvásárlási igényeiről

marketing

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger


Kérdőíves felmérés a fiatalok autóvásárlási igényeiről

A probléma meghatározása
A S.C. KAROLKAR S.R.L 2001-től áll fenn, a múltban autók festésével és ehhez hasonló szolgáltatások nyújtásával foglalkozott, de újabban tevékenységi terültetet váltott, mégpedig autókkal való kereskedésre tért át. Jelenleg csak megrendelésre hoz használtautókat külföldről, de 1 éven belül szeretne egy saját autószalont létrehozni, esetleg valamilyen notorius autógyártó partnereként, kirendeltségeként működne. Mivel még friss ezen a terülten, stratégiákat, terveket kell kidolgozzon, amelyek segítségével eléri célkitűzéseit: minél több vásárló megnyerését és a profit maximalizálását. Ahhoz, hogy sikere legyen, ezeket a stratégiákat komoly információkra kell alapozza, mégpedig a potenciális vásárlóktól származó információkra. Ezeket az információkat pedig kérdőíves felmérés útján szerezheti be.

A döntéshozóval (aki egyben a témában jártas személy) való beszélgetés során kiderült: manapság nagyon elterjedt a személygépkocsik használata, utóbbi években jelentősen megnőtt az eladott egységek száma, megnőtt a befektetők száma is, sőt a hazai Dacia gyár is jeneltősen javította, bővítette termékvonalát. Ezen tényezők eredményeképpen a személygépkocsik elérhetőbbé váltak sok ember számára, a kedvező kormánypolitika pedig nagymértékben elősegítette a folyamatot: az úgynevezett „Rabla” program keretén belül, azok a személyek akik egy ócska, régi, környezetszennyező autóval rendelkeznek, beadhatják, cserébe az államtól kapnak 3000 RONt, amit kizárólag új autó vásárlására fordíthatnak. Ez a lehetőség 2008-ban 40.000 ember számára lesz elérhető, ami 40.000 új személygépkocsit jelent. Természetesen, ez csak egy kis része az eladásoknak. Ugyanakkor nagyon sokan megtanulnak autót vezetni (nemtől függetlenül), mert legtöbb munkahelynél alapkritérium, és mert gyorsabban lehet haladni, mai világunkban pedig az idő pénz. A döntéshozó ugyanakkor elmondta megfigyeléseit is: az autóreklámok célközönsége legtöbbször a felnőttek, a családok, ritkábban a fiatalok. Ő ebben lehetőséget lát, szerinte manapság a fiatalok nagyrésze szeretne autót, lehetőleg minél hamarabb, és sok esetben a tehetősebb szülők megvásárolják a kívánt autót gyermeküknek. Célja jobban megismerni a fiatalok mentalitását, vágyait, ízléseit, hogy számukra kedvező ajánlatokat hozzon létre, olyan autókat forgalmazzon, amelyekben a fiatalok érdekeltek. Tehát, elmondása szerint a 18-19 évesek között kell a kutatást elvégezni.

A problémamegközelítés kidolgozása

Feladatom tehát, kérdőíves kutatást végezni a 18-19 évesek körében, személygépkocsikról, ígényekről, vágyakról, vásárlási szándékokról. Olyan kérdőívet kellett tehát összeállítanom, mely mindenki számára érthető, melyben a kérdések lényegretörőek és minél több információt szolgáltatnak a döntéshozónak.

Szekunder adatok elemzése

Ahhoz, hogy érthető kérdőívet tudjak összeállítani, előszöris arra volt szükség, hogy saját magam tájékozódjak a témában. Fő szekunder adatforrásom maga a döntéshozó volt, aki megosztotta velem tapasztalatait és ismereteit a témával kapcsoltaban, mint azt az előbb is olvashatta, ezenkívül pedig a notorius autógyártók internetes portáljai, egyéb autóportálok, újságok, apróhirdetések tájékoztattak az árakkal, termékvonalakkal, lehetőségekkel kapcsolatban. Előző felméréseket nem találtam.

A kérdőív összeállítása

Miután a döntéshozóval tárgyaltam és információkat gyűjtöttem, megpróbáltam olyan kérdéseket összeállítani amelyek válaszaiból megtudhattam a kívánt információkat. Ez korántsem volt egyszerű feladat, hiszen a kérdések sokféle kritériumnak kell eleget tegyenek, ahhoz, hogy jó kérdőív alakuljon ki belőlük. Legelőször is kérdéseket fogalmaztam meg, melyek minél komplexebb képet próbáltak szolgáltatni számomra a fiatalok jövőbeni vásárlási szándékairól. Ezek után átnéztem őket mégegyszer, és módosítottam, leegyszerűsítettem azokat a kérdéseket melyek homályosak, túlterheltek, többértelműek voltak. Ezután megpróbáltam logikai sorrendbe állítani őket: egyértelmű, hogy az életkorra és a nemre vonatkozó kérdéseket intéztem elsőnek, mivel ezen információk ismeretében könnyebben tudtam utólag csoportosítani a kérdőíveket, kiiktatni azokat, melyek nem a célközönséghez tartoztak. Ezután egy nyílt bevezető kérdést intéztem a kitöltőkhöz, ezzel az volt a célom, hogy felkeltsem a figyelmüket, és tudassam velük a kérdőív témáját. A továbbiakban pedig egy sor jellegzetes kérdést tettem fel, ügyeltem arra, hogy legyenek egyaránt nyílt és zárt kérdések, kiegészítéses kérdések, sőt, egy rangsorolásra felszólító kérdést is intéztem az egyedekhez. A kérdések változatossága biztosította azt, hogy a válaszadókat ne untassam és hogy együttműködésre késztessem, de ugyanakkor odafigyeltem arra, hogy ne fárasszam őket a túl sok nyílt kérdéssel.

Így alakult ki a kérdőív-prototípus:

Az Ön életkora: .

Az Ön neme:

Férfi

Mi az Ön véleménye a személygépkocsikról? (pl. fontossága a mindennapi életben, fontossága egy család életében, hobbi, stb.)

Van-e Önnek már gépkocsivezetői jogosítványa?

Van

Nincs

Van-e családja tulajdonában személygépkocsi?

Igen

Nem (kérem térjen a 7. kérdésre)

Használhatja-e a családi autót ha van jogosítványa, vagy használhatja-e majd ha lesz jogosítványa?

Igen

Nem

Ön milyen autót vásárolna? Újat vagy használtat, de jót? Válaszát kérem indokolja!

Ha új autó mellett döntött kérem térjen a 11. kérdésre

Legfennebb hány éves lehet az autó?

év

Legfennebb hány km használtságnál venné meg?

.. km

10. Ha egy külföldi és egy hazai használtautó közül kellene választania, melyiket vásárolná meg?

A külföldit

A hazait

Nem fontos, hogy honann származik, csak legyen elvárásaimnak megfelelő.

11. Mennyi pénzt szánna gépkocsi vásárlására?

5000 – 10000 €

10000 – 15000 €

15000 – 20000 €

20000 € - nál többet

12. Hogyan szeretné kifizetni autóját?

Részletekben

Lízing-szerződéssel

Egyben az egész összeget

13. Milyen típusú autót szeret a legjobban?

Coupe

Sedan

Hatchback

Cabrio

SUV

4 x 4

Egyéb: ..

14. A régebbi modelleket vagy a modern modelleket részesíti-e előnyben? Válaszát kérem indokolja!

15. Milyen üzemanyaggal működjön?

Gázolaj (diesel)

Benzin

16. Rangsorolja a következő kritériumokat 1-től 10-ig, aszerint, hogy Ön melyeket tartja leginkább és legkevésbé szem előtt autóvásárláskor!

Ár

Műszaki tényezők, kapacitás, felhasznált anyagokSzín

Design, volumen és kényelem

Fogyasztás

Márka, hírnév, reklám

Barátok, hozzátartozók véleménye, tapasztalatai

Fiabilitás

Felszereltség (klímaberendezés, audió berendezés, centrálzár, ARB, ESP, stb.)

Karbantartási költségek

17. Milyen színű autót vásárolna?

18. Milyen sebességváltóval rendelkezzen?

Manuális

Automata

Nem számít

19. Hány férőhelyes illetve hány ajtós személygépkocsit vásárolna?

. férőhely  .. ajtó

20. Fontos-e Önnek, hogy autója minél jobban kímélje a környezetet?
Igen

Nem

21. Milyen utószolgáltatásnak örülne legjobban?

Fényezés

Műszaki áttekintés

Olajcsere

Riasztó felszerelése

Egyéb:

22. Pontosabban mire és milyen rendszerességgel használná autóját? (pl. városban való mindennapi közlekedésre, ingázás, hosszú utakra, hétvégi kirándulásokra, sport, stb.)

Kérem egészítse ki a következő mondatokat:

23. Álmaim autója a .. .

24. Ha ebben a pillanatban lenne 12000 €-m személygépkocsi vásárlására, . vásárolnék.

Előfelmérés

A kérdőív-prototípust tesztelnem kellett, mielőtt a végső válaszadókhoz eljuttattam volna, hogy kiküszöböljem az esetleges hibákat, kiiktassam a fölösleges, esetleg a nehézkesnek bizonyuló kérdéseket. Az előfelmérést on-line végeztem el, megközelítőleg 20 személyes mintán, olyan egyedekkel, akikről tudtam, hogy megbízhatóak és segítőkészek. A tőlük kapott válaszok feltárták előttem, hogy mely kérdésekre nehéz választ adni, hova szükséges információt, magyarázatot beszúrni. Kiderült, hogy a 13-as kérdés nem elég világos, sokan márkának hitték a felsoroltakat, s mivel ezt a kérdést nem iktathattam ki, plusz magyarázattal, információval láttam el. Ezek a plusz információk, nemcsak a helyes kitöltést szorgalmazták, hanem gyarapították a válaszadó tudását is.

Különösebb probléma volt a 19-es kérdéssel is, úgy látszik ez zavarba ejtette a válaszadókat, így hát csak férőhelyekre vonatkoztattam a kérdést. Hasonlóan, tanácsosnak láttam a 21. kérdés kiiktatását, mivel a kapott válaszokból egyértelmű volt, hogy a műszaki áttekintésnek örülne mindenki. E kérdés helyett beiktattam egy másikat, mely a környezetbarát autóról szól. A változások következtében átértékeltem a kérdéseket és módosítottam a sorrenden, a végső kérdőív pedig a következő lett:

Kérdőív

1. Az Ön életkora: .

Az Ön neme:

Férfi

Mi az Ön véleménye a személygépkocsikról? (pl. fontossága a mindennapi életben, fontossága egy család életében, hobbi, stb.)

Van-e Önnek már gépkocsivezetői jogosítványa?

Van

Nincs

Van-e családja tulajdonában személygépkocsi?

Van

Nincs (kérem térjen a 7. kérdésre)

Használhatja-e a családi autót ha van jogosítványa, vagy használhatja-e majd ha lesz jogosítványa?

Igen

Nem

Ön milyen autót vásárolna? Újat vagy használtat, de jót? Válaszát kérem indokolja!

Ha új autó mellett döntött kérem térjen a 11. kérdésre

Legfennebb hány éves lehet az autó?

év

Legfennebb hány km használtságnál venné meg? (megjegyzés: 5 éves autónál például 100.000 – 150.000 km teljesen normális)

.. km

10. Ha egy külföldi és egy hazai használtautó közül kellene választania, melyiket vásárolná meg?

A külföldit

A hazait

Nem fontos, hogy honann származik, csak legyen elvárásaimnak megfelelő.

11. A régebbi modelleket vagy a modern modelleket részesíti-e előnyben? Válaszát kérem röviden indokolja!

. .

12. Milyen típusú autót szeret a legjobban? (figyelem, ezek nem márkák, hanem az autó alkatára és felépítésére vonatkozó kifejezések!)

Coupe ( általában a sportos autókat nevezik így)Sedan ( ilyen az autó hátsó része:

Hatchback (ilyen az autó hátsó része: )

Cabrio(let) (nyitható tetejű autó)

SUV (félig terepjáró, félig városi autó, pl. BMW X5) és 4x4

Pick-up

Nem számít, csak nyerje el tetszésemet

Egyéb: ..

13. Mennyi pénzt szánna gépkocsi vásárlására?

5000 – 10000 €

10000 – 15000 €

15000 – 20000 €

20000 € - nál többet

14. Hogyan szeretné kifizetni autóját?

Részletekben

Lízing-szerződéssel

Egyben a teljes összeget

15. Rangsorolja a következő kritériumokat 1-től 10-ig, aszerint, hogy Ön melyeket tartja leginkább és legkevésbé szem előtt autóvásárláskor (1-legfontosabb, 10-legkevésbé fontos, minden kritériumnak csak egy számot feleltethet meg!):

Ár

Műszaki tényezők, kapacitás, felhasznált anyagok

Szín

Design, volumen és kényelem

Fogyasztás

Márka, hírnév, reklám

Barátok, hozzátartozók véleménye, tapasztalatai

Fiabilitás

Felszereltség (klímaberendezés, audió berendezés, centrálzár, ABS, ESP, stb.)

Karbantartási költségek

16. Hány férőhelyes személygépkocsit vásárolna?

. férőhely

17. Milyen üzemanyaggal működjön?

Gázolaj (diesel)

Benzin

18. Milyen sebességváltóval rendelkezzen?

Manuális

Automata

Nem számít

19. Milyen színű autót vásárolna? (maximum két színt sorolhat fel)

20. Fontos-e Önnek, hogy autója minél jobban kímélje a környezetet?
Igen

Nem

21. Hajlandó lenne-e többet fizetni egy környezetbarát autóért?

Igen, maximum 10%-al többet

Igen, akár 10%-al is többet

Nem

22. Pontosabban mire és milyen rendszerességgel használná autóját? (pl. városban való mindennapi közlekedésre, ingázás, hosszú utakra, hétvégi kirándulásokra, sport, stb.)

Kérem egészítse ki a következő mondatokat:

23. Álmaim autója a .. .

24. Ha ebben a pillanatban lenne 12000 €-m személygépkocsi vásárlására, . vásárolnék (az autó márkáját és típusát, esetleg más tulajdonságait írja a pontozott helyre).


Köszönöm!

A mintanagyság meghatározása

Miután sikerült a kérdőívet összeállítani, azon kellett elgondolkodnom, hogy mekkora legyen a minta, melyen a kutatást elvégzem. Mivel a kérdőív magyar nyelvű, ezért automatikusan a sokaság leszűkült magyar sokaságra, a mintát pedig elbírálásos módszerrel választottam meg, aszerint, hogy kit tudok rövidebb idő alatt elérni és kik felől tudom, hogy megbízható választ kapok. Ezért a kutatás mintája az iskolámban tanuló 18-19 éves diákok lettek, akik között egyaránt vannak vidékiek és városiak. Ugyanakkor megpróbáltam egyenlő arányban elosztani a kérdőíveket férfiak én nők között.

Terepmunka

Miután a kérdőíveket megfelelő számban sokszorosítottam, megkezdődött a terpmunka, vagyis az adatgyűjtés. Ezt több napon át bonyolítottam le, minden nap bevittem egyes osztályokba kérdőívet, majd nap végén összegyűjtöttem őket. Örömömre szolgált, hogy minden kérdőívet kitöltve visszakaptam.

Adatelőkészítés és adatelemzés

Terepmunka közben, előkészítettem az adatok beviteléhez szükséges táblázatokat. A kérdéseket csoportosítottam, és egy táblázatban jelöltem, a zárt kérdések esetében meghatároztam a válaszoknak megfelelő szimbólumokat, ugyanakkor eldöntöttem, hogy az értelmetlen vagy hiányos válaszokat x-el jelölöm, ami egy semleges érték. Miután begyűjtöttem a kérdőíveket, csoportosítottam nem szerint, megszámoztam őket és beírtam a válaszokat az előzetesen elkészített táblázatokba. A nyílt kérdéseket elolvastam és általános következtetéseket, attitüdöket fogalmaztam meg. Továbbá, érdekességképpen próbáltam bizonyos összefüggéseket felállítani.IV. Észrevételek és javaslatok

Konkrétumok, amleyekre a válaszok rámutattak.:

 • A válaszadók 99%-a szerint (nemtől függetlenül) nagyon fontos egy személygépkocsi egy egyén és egy család életében, mivel időt nyerhetnek általa, gyors közlekedési eszköz, bármikor a rendelkezésükre áll, ha baj van, akkor gyorsan tudnak cselekedni. Sokan említették azt is, hogy azért fontos, mert távolabbi célpontokba is el lehet jutni autóval, ahova esetleg más közlekedési eszközzel nehézkesen vagy egyáltalán nem lehetne, ezért nagyon fontos az autó például az ingázók esetében. Mások pedig a családi kirándulásokat említették meg. A maradék 1% is fontosnak találta az autót, de túlságosan környezetszennyezőnek találta és csak hosszú utakra, sürgős problémák megoldására használná.
 • A 18 - 19 éves fiúk többségének van jogosítványa. Ez valószínűleg azért van így, mert a fiúkat jobban vonzzák az autók
 • A 18 – 19 éves lányok többségének nincs jogosítványa.
 • A megkérdezettek 95%-nak családja rendelkezik személygépkocsival és azt használhatják is ha van jogosítványuk ill. használhatják, ha lesz jogosítványuk. Megfigyeltem azt, hogy azon háztartásoknál, ahol nem rendelkeztek autóval, a fiataloknak nem volt jogosítványuk, valószínűleg nem volt mi motiválja őket..
 • Úgy a nők, mint a férfiak többsége, szívesen vásárolna új autót, ha arra elegendő pénze lenne. A kérdőívekből kiderült, hogy azért vásárolnának új autót, mert van garancia rájuk, ami meghibásodás esetén ingyenes javítást feltételez. Továbbá a következőkkel indokolták válaszukat: nincsenek rejtett hibái, mint esetleg egy használtautónak, biztonságosabbak, ők az első tulajdonosok.
 • Akik a használtautó mellett döntöttek, többnyire külföldi használtautót vásárolnának. Ez valószínűleg azért van, mert jobban bíznak a külföldiek azon képességében, hogy rendbentartják az autójuk. Átlagban max. 5 éves autót vásárolnának.
 • A megkérdezettek 90%-a megjelölte a feketét, mint kedvenc autószínét, második helyen a szürke, harmadik helyen a sötétkék, ezenkívül sötétzöld, bordó, tehát a sötét színek legkedveltebbek. Teret veszített előző évekhez a piros szín. Ez többnyire azért van, mert az autógyártók autóikat leggyakrabban feketén és szürkén reklámozzák, így a fogyasztókban kialakítottak egy bizonyos attitüdöt, miszerint ezek a színek elegánsak és minőséget sugallnak.
 • A fiúknak kevésbé számít az autó tipusa, de legkedveltebbek köreikben a sedanok, majd a SUVok.
 • A lányok különösen szeretik a SUVokat, a coupet és a cabriot.

A SUVok valószínűleg azért ennyire kedveltek, mert az utóbbi években az autógyártók hangsúlyt fektettek az ilyen tipusú autók gyártására, hangsúlyozták ezek autók potenciálját és sokat mediatizálták.

 • Meglepően, a válaszadók 74%-át érdekli, hogy autójuk minél jobban kímélje a környezetet, legtöbben maximum 10%-al fizetnének többet egy környezetbarát autóért, kevesebben 10%-al is többet, de legkevesebben voltak azok, akik nem fizetnének pluszban egy környezetbarát autóért. Ez azért van, mert napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre, s mivel az autók sokban befolyásolják környezetünket, fontos, hogy környezetbarát legyen.
 • A válaszadók túlnyomó többsége gázolajjal működő autót vásárolna. Ez azzal magyarázható, hogy az ilyen üzemanyaggal működő autóknak kevesebb a fogyasztásuk és annak ellenére, hogy a gázolaj ára meghaladta a benzin árát, még mindig takarékosabb megoldás.
 • Azt gondolnánk, hogy a kétszemélyes autók fiatalosabbak és inkább fiatalokhoz illenek, de a válaszokból kiderült, hogy a fiatalok minimális százaléka vásárolna két férőhelyes autót, legtöbben 5 férőhelyest szeretnének ill. 7 férőhelyest.
 • A fiúk szinte 100%-os arányban vásárolnának manuális sebességváltóval rendelkező autót, a lányok viszont egyenlő arányban vásárolnának automata és manuális sebességváltóval rendelkező autót. Ez azt mutatja, hogy a nők kedvelik a minél könnyebb és kényelmesebb vezetést.
 • A válaszadók többsége 10000 és 15000 € között költene autóra, a második leggyakrabban adott válasz pedig „5000 és 10000 € között”. Kevesebben költenének 15000 € fölött autóra, de ugyanannyian költenének csak 5000 €-ig. Ugyanakkor megfigyeltem, hogy a lányok kevesebbet költenének autóra, mivel az ő soraikban sokkal többen választották az „0 - 5000 €-ig” opciót, a fiúknál pedig többen a „20000 €-nál többet” opciót.
 • Legtöbben mindennapi közlekedésre, bevásárlásra, ingázásra és kirándulásokra használnák autójuk.
 • A 15. kérdésre, (azaz hogy melyek a legfontosabb kritériumok ami szerint választanak autóvásárláskor) a következők fordultak elő leggyakrabban 1-el megjelölve: - ár

- műszaki tényezők, kapacitás, felhasznált anyagok,

- márka, hírnév, reklám

- design, volumen és kényelem

- fiabilitás.

Utolsó kritériumokként jelölték meg a színt és barátok, hozzátartozók véleményét. Továbbá a nők között újra többen jelölték meg az árat, mint legfontosabb választási kritériumot.

Az eddigi kérdések ellenére, a két utolsó, kitöltős kérdésből derült ki a legtöbb információ. Az álomautók között híres luxusmárkák szerepeltek: BMW, Audi, Bugatti, Lambourghini, Porsche, Rollys Royce, stb., de voltak szerényebbek is, akiknek az álomautójuk megegyezett azzal az autóval, amit 12000 €-ból meg tudnának vásárolni. A 24. kérdésre, közismert márkákat soroltak fel, nagy népszerűségnek örvendett a Volkswagen Golf GTI, különösen a fiúknál, a lányoknál pedig a Volkswagen Beetle, Volkswagen Polo, a Ford Focus, Peugeot 207-es, Renault Clio és Renault Symbol. Nagyon kevesen említették az Opel-t, Seat-ot, Nissan-t, Toyota-t, KIA-t. Teljes népszerűtlensége volt a Skodának, Fiatnak, Daewoonak, Hyundainak, Hondának. Ez valószínűleg azzal magyarázható, hogy ezek az autógyártók kevésbé reklámozzák autóikat, így kevésbé ismertek, főleg a fiatalok számára. Teljes népszerűtlensége volt a hazai Dacia-nak is, a reklámok és a gyakoriság ellenére is. Ez mutatja azt, hogy a fiatalok nem bíznak a hazai autók minőségében és nem vágynak ilyen autókra.

A legtöbben a következőket vásárolnák, akár használtan is, ha lenne 12000 €- juk.

Volkswagen Golf:

Volkswagen Beetle:

Cabriolet:

Volkswagen Polo:

Ford Focus:

Peugeot 207:

Összefoglaló

A kérdőíves felmérés alapján azt tudom ajánlani a vállalatnak, hogy azokat az autómárkákat forgalmazza, melyeket a válaszadók a 24. kérdésben legtöbben megneveztek, elsősorban a Volkswagent. Lehetne akár ennek a gyártónak egy helyi kirendeltsége, partnere. Ha a vállalat úgy dönt, hogy mégsem ez lenne a legmegfelelőbb számára, akkor azt tudom ajánlani, hogy olyan autószalont létesítsen, melyben feltétlenül szerepelnek a legkedveltebb márkák, ahol új autót és használtat is lehet vásárolni. Fontos, hogy minél jobb ajánlatokkal ösztönözze a vásárlást, hiszen a vásárlók legtöbben egyben fizetnék ki az összeget, így könnyebben jutna profithoz a cég. Az ideális árak pedig 5000 és 15000 € között lennének. Használtautók esetén feltétlenül külföldről kell őket beszerezze, mert a vásárlók jobban megbíznak a külföldi használtautókban. Használtautók esetén importálhat olyan autókat melyeket a fiatalok a 23-as kérdésben, mint álomautót neveztek meg, persze az elérhetőbbek közül. A használtautóknál pedig előnyös, ha régiségük nem haladja meg az 5 évet.

Új és használtautókra egyaránt érvényes, hogy sötét színekben (fekete, sötétkék, sötét zöld) illetve ezüstszürkében sokkal kelendőbbek. A forgalmazott személygépkocsik lehetőleg gázolajjal működjenek, és manuális sebességváltóval rendelkezzenek, de persze kisebb számban biztosítani kell a benzines ill. automata sebességváltóval rendelkező autókat is.

Ami az autók férőhelyeit illeti, legalkalmasabb, ha 5 férőhelyes autókat forgalmaznak.

Végül, de nem utolsósorban a vállalat a környezetvédelmi tényezőkre is hangsúlyt kell fektessen, lehetőleg olyan autókat forgalmazzon amelyek minél jobban kímélik a környezetet. Fontos, hogy a gépkocsinak ezt a tulajdonságát ismertesse a vásárlókkal, hogy azok minél elégedettebbek legyenek és biztosak abban, hogy jó üzletet kötöttek.

Ezen információk tudatában, kívánok a cégnek egy hosszú és sikeres tevékenységet.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1632
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site