Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


BulgaraCeha slovacaCroataEnglezaEstonaFinlandezaFranceza
GermanaItalianaLetonaLituanianaMaghiaraOlandezaPoloneza
SarbaSlovenaSpaniolaSuedezaTurcaUcraineana

ComputersFinancierenGeneeskundeMuziekReceptenSociologieSportVerkoop

DC++ uitleg - General

computers

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger


DC++ uitleg

Op deze pagina leggen we aan de hand van screenshots uit, hoe je met DC++ aan de slag kunt.

Om aan de slag te kunnen met DC, moet je eerst de software downloaden. Hiervoor kan je het beste DC++ gebruiken, wat je op de Downloads pagina kan vinden. Als je dit bestand gedownload hebt, kan je het programma installeren. Dit doe je door dubbel te klikken op het .exe bestand.
Nu is dc++ geïnstalleerd en kan je het via de snelkoppeling op je bureaublad opstarten.
Klik op het icoontje van de settings , dan krijg je een venster zoals hieronder.

General:


Dit venster vul je als volgt in.

Nick: Hier vul je je schuilnaam in.
E-mail: Hier kan je je email adres invullen, maar is niet verplicht.
Description: Zet hier een korte omschrijving van jouw sharelist.
Connection: Selecteer hier de verbinding die je gebruik.

Het volgende gedeelte van dit venster is zeer belangrijk.

Je zet het bolletje op ACTIVE als --> Je rechtstreeks op het internet zit met jouw pc, zonder dat je een firewall hebt geïnstalleerd op je computer.

Je zet het bolletje op PASSIVE als --> Je surft op het internet met een firewall op je pc, of als je op het internet surft via een netwerk. (router).

Socks5 is normaal niet van toepassing.

Downloads:


Hier vul je het als volgt in:

Default Download dir: Hier kan je het beste een nieuwe folder voor aanmaken op je harde schijf, zodat al je downloads in 1 map terecht komen.

Unfinished Downloads: Dit is de zgn. 'temp' directory van dc++. Ook hiervoor kan je het beste een nieuwe map aanmaken, zodat je de halve downloads niet mengt met complete downloads.

Max. Simultaneous Downloads: Hier bepaal je hoeveel bestanden je tegelijkertijd kan downloaden. Ik heb het zelf op '0' staan, zodat ik ongelimiteerd mijn gang kan gaan.

Max. download speed: Hier bepaal je het max. aantal kb/s die je wil gebruiken voor je downloads. Als je hem op '0' zet, download je altijd aan de maximumsnelheid die mogelijk is.

Public Hubs list URL: Hier voer je een URL in. Vanaf dit URL worden 'bijna' alle hubs op DC getoont. De standaard lijst van dc++ ligt regelmatig plat, daarom raad ik aan om die van dreamland (zie screenshot) te gebruiken.
• https://dreamland.gotdns.org/PublicHubList.config.bz2
• https://www.hublist.org/PublicHubList.config.bz2
• https://www.1stleg.com/PublicHublist.config.bz2

HTTP Proxy(*): Hier kan je het proxy-adres van je provider invullen (meestal proxy.provider.nl), maar is niet verplicht.

Sharing:


Shared Directories: Dit is het overzicht van de folders die je shared en hoe groot ze zijn. Je voegt nieuwe folders toe door op 'add folder' te klikken. Besluit je later dat je een bepaalde folder toch niet meer wenst te delen, klik je hem aan en vervolgens op 'remove'.

Automaticly open an extra slot: Dit kan je het beste op '0' zetten.

Upload Slots: Hier bepaal je hoeveel mensen er tegelijkertijd van jouw computer mogen downloaden. Bij ons op de hub is 2 slots al voldoende.

Appearance:


Het enige waar je bij dit venster op moet letten zijn de Options in het midden:

Full row select in lists: Aanzetten. (zodat je in de bestandslijsten meerdere bestanden tegelijk kan selecteren).

Filter kick and nmdc debug: Aanzetten. (minder troep op je scherm).

Minimize to Tray: Dit mag je zelf kiezen. Als je het aanzet, dan minimaliseert dc++ niet naar de taakbalk, maar naar de system tray. (onder/naast het klokje op de taakbalk),

Show Timestamps: Dit is handig, als je het aanzet kan je namelijk zien wanneer iemand iets gezegd heeft.

Confirm application exit: Als je dit aanzet vraagt dc++ of je zeker bent dat je wilt afsluiten. (zodat je niet perongeluk al je downloads afbreekt).

View status messages in main chat: Aanzetten, dan opend er niet telkens een extra venster als je een hub binnen komt.

Show join/parts in chat: Als je dit aanzet, krijg je in het chatvenster te zien wie er binnenkomt of vertrekt.

Use system icons while browsing: Als je dit aanzet krijg je net zoals in je verkenner de icoontjes van de bijbehorende programma's te zien.

Set Finished Manager bold: Onbelangrijk.

Sounds en Logs slaan we over, aangezien hier geen belangrijke settings instaan voor standaardgebruikers.

Default away message: Zet hier je afwezigheidsbericht neer. Deze word aan andere gebruikers getoont, als je er niet bent.

Language file: Heb je DC++ liever in het nederlands, klik dan hier om de language file te downloaden.
Sla het bestand op in de DC++ map. Zodra het bestand binnen is, klik je op browse en ga je naar je DC++ map. Selecteer het dutch 0[1].305.xml bestand en klik op open.

Advanced:Rollback: Als je verder gaat met een afgebroken download, ga je x aantal bytes terug om te checken of er tijdens het afbreken een fout in het bestand is geslopen. Je begint dan ook x bytes terug. 8 KB (8192 bytes) is normaal meer dan voldoende.

Write Buffer Size: Hier defineer je hoeveel buffergeheugen dc++ moet gebruiken; Maw: hoeveel mag dc++ naar het geheugen downloaden alvorens het effectief op de schijf weg te schrijven. Hoe meer ram je hebt, hoe hoger je dit kan zetten, maar pas wel op: als je pc crasht, dan ben je alle gegevens kwijt die nog in de buffer stonden.

Client Version: Dit zet je ALTIJD op 1,0091 (vaak staat er een '.' in plaats van een ',')

Auto away on minimize: Handige functie. Als je dc++ minimaliseert en iemand zegt iets tegen je, dan zegt dc++ automatisch dat je er even niet bent.

Automatically follow redirects: Sommige hubs geven je de optie om naar een 'bevriende' hub te gaan. Als je dit aanvinkt doet dc++ dat uit zichzelf, zonder dat je eerst nog de 'follow redirect' knop hoeft te gebruiken.

Clear Search Box: Als je zoekt via -icoontje of ctrl-S, wordt je 'zoek-term' gewist nadat je op enter drukt.

Open the Public Hubs window at startup: Dit kan je het beste uit zetten. Wanneer deze optie aan staat, word tijdens het opstarten van DC++ automatisch het venster van de public hub list geopend.

Open the Download queue: Dit kan je het beste uit zetten. Wanneer deze optie aan staat, word tijdens het opstarten van DC++ automatisch het venster van de download queue geopend.

Automatically search for alternative: Als je deze optie aanzet, zoekt dc++ automatisch naar hetzelfde bestand bij een andere user. Erg handig voor als een user opeens offline gaat, en jij nog niet klaar bent met je download.

Popup private messages: Wanneer deze optie aan staat, word er automatisch een nieuw venster geopend, wanneer iemand jou een prive bericht stuurd.

Ignore messages from users that are not online: Dit kan je het beste aan zetten. Dit houdt spamberichten tegen.

Popup messages from users that are not online: Dit zetten we gewoon uit.

Remove dupes completely from your share: Deze optie zetten we aan.

Install URL handler: Aanvinken. De URL handler zorgt ervoor dat je vanuit DC++ direct naar een https:// adres kan gaan. Als je bijvoorbeeld het adres van deze site in de hub voorbij ziet komen, kan je deze link openen, door erop te klikken.

Use small Send-Buffer: Handig om aan te zetten als je een niet al te snelle internet verbinding hebt.

Don't Delete File lists when exiting: Wanneer deze optie aan staat, worden alle filelisten die je download, bewaard. Hmmm, niet echt handig, dus zet deze maar gewoon uit.

Automatically disconnect users who go offline: Dit moet je aanzetten. Als een user de hub verlaat, word automatisch de download gestopt.

Show progress bars: Geeft de download grafisch weer in je status. Deze kan je gewoon aanzetten, tenzij je een trage pc hebt.

Enable SFV checking: Onbelangrijk

Automatically refresh share list every hour: Altijd handig om aan te zetten, zodat jouw sharelist elk uur word vernieuwd.

Use antifragmentation method: Zeker aanvinken. Deze functie zorgt er namelijk voor dat de downloads niet gefragmenteerd worden zoals oa bij kazaa.

Don't send the away message to bots: Onbelangrijk.

Favorites:
Je kan met dc++ je favoriete hubs in de favoriete lijst zetten en zelfs dc++ automatisch met die hubs laten verbinden. Hieonder leggen we uit hoe je dat moet doen.

Klik op het favorieten icoontje of ctrl-F.

Het venster dat je nu krijgt vormt het overzicht van je favorieten (standaard is deze leeg). We zullen onze eigen hub als voorbeeld invullen. Om te beginnen klik je rechtsonderaan op de knop 'New.'

Name: Hier vul je de naam van de hub in die je aan je favorieten wil toevoegen, in ons geval Nederland Muziekland.
Address: Het Ip-Adres van de hub, in ons geval digarix.no-ip.info
Description: Een korte omschrijving, bijvoorbeeld muziek, in ons geval Magmar.
De onderste drie vakjes (nick/pass/desc) hoef je niet in te vullen, tenzij je geregistreerd bent in een hub.Als je zoals hierboven het vinkje naast de hubnaam aanvinkt, zal dc++ bij het opstarten automatisch naar deze hub connecten. Een handige optie voor je 'vaste hubs'.

Nu nog het belangrijkste: DOWNLOADEN:
De makkelijkste manier om iets specifieks te zoeken, is door gebruik te maken van dit -icoontje of ctrl-S, waar je met zoektermen kan werken.
Je kan ook door de shares van andere gebruikers browsen. Dit doe je door op hun nick te klikken met de rechtermuis en dan 'get file list' te kiezen. (gewoon dubbelklikken werkt ook).

als je in hun lijst of in de zoekresultaten iets gevonden hebt, kan je gewoon dubbelklikken op het bestand om het te downloaden.

Als laatste wil ik attenderen op het feit dat het bij meerdere instellingen noodzakelijk is DC++ uit te schakelen en opnieuw op te starten, om in werking te laten treden.
Succes !!!


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2435
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site