Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
BulgaraCeha slovacaCroataEnglezaEstonaFinlandezaFranceza
GermanaItalianaLetonaLituanianaMaghiaraOlandezaPoloneza
SarbaSlovenaSpaniolaSuedezaTurcaUcraineana

ComputersFinancierenGeneeskundeMuziekReceptenSociologieSportVerkoop

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

verkoop+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Persoonlijk OntwikkelingsplanPersoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)

Welke competenties ga ik in deze studieperiode ontwikkelen?

Beroepsspecifieke competenties

Wat vraagt speciale aandacht?

Studieloopbaancompetenties

a zelfstandig eigen competentieontwikkeling kunnen

vormgeven (kwaliteitenreflectie)

b verantwoordelijkheid kunnen nemen voor eigen studievoortgang (zelfsturing)

c verantwoord studie- en beroepskeuzen kunnen maken (motievenreflectie)

d kunnen inzetten van een ondersteunend sociaal netwerk (werkexploratie en netwerk)

Wat vraagt speciale aandacht?

b verantwoordelijkheid kunnen nemen voor mijn eigen studievoortgang (zelfsturing)

Studeercompetenties

a leren leren

b plannen

c timemanagement

d projectmatig werken

Wat vraagt speciale aandacht?

a leren leren

b plannen

c timemanagement

Sociale en communicatieve

Competenties

Presenteren

 


Presenteren

samenwerken

gespreksleiderschap

Wat vraagt speciale aandacht?

Leerbedrijf Competenties

(zodra een student leerbedrijf heeft gevold moet dit ingevuld zijn, en moeten hier min. 2 ontwikkeldoelen van zijn afgeleid)

optreden en voorkomen

sociabel

prestatiemotivatie

initiatief

Wat vraagt speciale aandacht?

Wat zijn mijn persoonlijke ontwikkelingsdoelen voor deze studieperiode?

Ontwikkelingsdoel (concreet formuleren)

(zodra leerbedrijf is gevolgd, min. 2 leerdoelen afgeleid van leerbedrijf competenties)

Meetbaar resultaat

Meer zelf verzekerd spreken. Vooral tijdens presentaties ben ik enorm zenuwachtig. Dit beinvloed mijn stem heel erg waardoor het eigelijk te zacht is om een duidelijke boodschap over te laten komen.

2. Meer initiatief tonen. Een van de problemen die ook met mijn zelfverzekerdheid te maken hebben is dat ik vaak op de achtergrond werk. Ik laat eigelijk nooit mijn mening horen. Dit is echt iets waar ik aan moet werken want het is belangrijk voor mij in de toekomst dat ik initiatief toon.

3. Beter plannen. Ik ben soms nogal chaotisch en dan vergeet ik sommige dingen. Dan moet ik altijd last minute nog vanalles doen en kom ik in de problemen of zijn stukken niet optijd af.

Ik vraag nu tijdens een presentatie of een klasgenoot mij een seintje kan geven op het moment dat ik te zacht spreek. Op deze manier ben ik mij ervan bewust tijdens het spreken en probeer ik harder te praten en mij meer verstaanbaar te maken.

2. Ik heb mijn groep op de hoogte gebracht van mijn leerdoel. Zo vragen zij vaker om mijn inbreng wanneer ik zelf weer op de achtergrond werk. Natuurlijk moet ik hier zelf ook aan werken. Daarom probeer ik nu meer inbreng te leveren tijdens besprekingen en tijdens lessen.

3. Ik ben van plan om schema’s te gaan maken van mijn wekelijkse opdrachten. Zo kan ik in 1 oog opslag zien wat ik nog eventueel moet doen die week. Als alles eenmaal goed geplanned is en er overal voldoende tijd voor is zal dit mijn studie zeker in positieve zin beinvloeden.

Actieplan: welke activiteiten ga ik ondernemen om mijn ontwikkelingsdoelen te realiseren?

Acitiviteiten

Tijdstip gereed

Voor mijn eerste ontwikkeldoel ga ik binnen de groep een belangrijkere rol opeisen. Als ik meer moet praten met klasgenoten, en vaak oefen met presentaties hoop ik op deze manier van mijn “onzekerheden” af te komen

Voor het tweede ontwikkeldoel ga ik me meer mengen met discussies binnen de groep. Ik ga vaker mijn mening naar voren brengen en vaker verantwoordelijkheden op mij nemen in plaats van maar af te wachten.

3. Voor mijn laatste ontwikkeldoel ga ik een per week een planning maken van alles wat er die week nog moet gebeuren en alles wat op de lange termijn af moet zijn . Hierdoor kom ik niet meer in tijdnood en heb ik mijn opdrachten altijd op tijd af.

1.Ik wil proberen van iedere gelegenheid gebruik te maken als het op presenteren en stem gebruik aankomt. Ik wil aan het einde van dit jaar vooruitgang geboekt hebben op het gebied van verstaanbaarheid.

. Ik heb aan iedereen van mijn project groep verteld dat ik me meer op de voorgrond wil zetten. Hierdoor heb ik als het ware een stok achter de deur. Een bijkomend voordeel hierbij is dat mocht ik me toch op de achtergrond houden, ik hierop kan worden aangesproken. Of dit gebeurt is zal blijken uit de beoordelingen van groepsgenoten aan het einde van een project.

3. Ik maak iedere week een planning

en deze is dus uiterlijk op zondag klaar. Ik wil deze competentie aan het einde van dit jaar duidelijk verbeterd hebben.

Reflectieverslag

Reflectieverslag op basis van de reflectiespiraal van Korthagen (over jaar 1)

Stap 1 Handelen/ervaringen

De feedback die ik kies voor het maken van dit reflectieverslag is dat ik me meer moet mengen in gesprekken en mijn mening meer naar voren moet laten komen. Momenteel werk ik altijd op de achtergrond. Ik durf als het ware nooit mijn mening te laten horen en wacht altijd af tot anderen met ideeen komen. (meestal komen die ideeen overeen met mijn eigen). Dit is hier en daar wel eens ter spraken gekomen maar het is nooit echt een groot obstakel geweest. Voor mijzelf is dit een belangrijk punt want ik heb vaker goede ideeen maar ik deel ze bijna nooit. Als er dan iets gemeld word over mijn terughoudendheid erger ik mij hier soms aan. Het is mijn eigen schuld als ik z’ n commentaar krijg en ik wil daar graag verbetering in brengen.

Stap 2 Terugblik op mijn handelen/reflectie

Tijdens projectvergaderingen of gewone besprekingen merk ik dat mij vaak dingen te binnen schieten maar ik zeg ze nooit hardop. Door dit te doen lok ik eigelijk commentaar uit van mijn medestudenten. Zij spreken mij aan op mijn afwezige gedrag binnen de lessen of dat ik niet genoeg imput lever. Eigelijk hebben ze volkomen gelijk maar omdat ik wel allerlei ideeen had erger ik me dan toch over dit soort uitspraken. Ik wil graag hieraan werken want ik denk dat dit een duidelijke verbetering zal zijn voor mijn presteren binnen school. Dit zal denk ik ook het werken in projectgroepen aanzienlijk leuker maken. Gelukkig zit ik inmiddels in een nieuwe klas waar ik me veel meer op mijn gemak voel dan de vorige. Ik heb nu het idee dat ik met meer klasgenoten op dezelfde “golflengte” zit. Waardoor het makkelijker voor mij is om mijn gedachten uit te spreken of me te mengen met een gaande discussie.Ik hoop dan ook een positieve indruk achter te laten bij mijn mede studenten.

Stap 3a Bewustwording en analyse

Ik laat mijn mening niet gelden. Simpel uitgelegd meng ik me nooit in gesprekken of discussies. Ik ben gewoonweg bang mensen te kwetsen door bepaalde kritiek te geven of bijvoorbeeld domme uitspraken te doen. Ik moet minder bang zijn voor het uiten van kritiek en vaker mijn mening laten horen. Dit is zeker nodig later in het bedrijfsleven.

Ik laat de indruk achter dat ik niet actief deelneem. Tijdens vergaderingen krijg ik commentaar naar mijn hoofd gegooid en het vorige blok heb ik daarom ook samenwerking niet gehaald. Dit alles komt gewoon omdat ik mijn mond niet open doe. In prive situaties komt dit eigelijk zelden voor. Eigelijk is het omgekeerd. Als ik uit ga met wat vrienden bel ik juist iedereen om iets te regelen. Ik denk dat dit komt omdat het een meer vertrouwde omgeving is.

Stap 3b Kernachtige formulering

Momenteel is er sprake van een probleem op het gebied van mijn houding. In het verleden heb ik wel al geprobeerd om hieraan te werken door actiever te communiceren met mensen. Het probleem daarmee was eigelijk dat ik een week of twee actief mee deed maar daarna weer terug viel in mijn ouden patroon. Uiteindelijk kwam ik dus nog steeds slecht uit de bus bij beoordelingen. Voor de toekomst is dit voor mij een ontwikkelkans. Het is namelijk voor de rest van mijn studie, maar ook voor de latere beroepspraktijk, belangrijk dat ik goed kan presenteren en met zelfvertrouwen kan spreken en niet steeds maar op de achtergrond hang. In het resterende jaar wil ik proberen om alle presenteer mogelijkheden aan te pakken en mezelf meer dwingen een active rol te nemen binnen het projectmatig werken. Dit is niet alleen prettig voor mij maar ook voor de sfeer binnen de groep.

Stap 4 Alternatieven ontwikkelen

Er zijn niet veel alternatieven over voor het verbeteren van mijn zelfvertrouwen. Ik wil alle mogelijkheden aangrijpen om te presenteren om mijn spraak te verbeteren en meer verantwoordelijkheden nemen binnen een projectgroep. Op deze manier dwing ik mezelf om meer te communiceren. Zo zal er ook minder reden zijn om te zeggen dat ik niet actief deel neem of niet genoeg toevoeg aan een project. Dit doel zal ik ook opnemen in mijn POP.

Een betere planning maken (SMART-geformuleerd)

Specifiek: ik wil tijdens mijn studie beter mijn mening laten horen. Ik ben momenteel te verlegen of ik heb een gebrek aan zelfvertrouwen. Hierdoor spreek ik nooit veel in het bijzijn van veel mensen. Dit is een bekent probleem bij mij en het is belangrijk dat ik hieraan werk. Vooral in de toekomst zal ik met veel zelfvertrouwen mensen moeten kunnen aanspreken en mogelijk ook overtuigen. Dit gaat natuurlijk niet als ik te zenuachtig ben of geen commentaar durf te leveren.

Meetbaar: aan het eind van het jaar moet duidelijk blijken dat ik niet meer op de achtergrond werk. Ik moet meer op de voorgrond treden en vaker mijn mening laten horen. Aan het einde van elk blok zal ook uit de reflectieverslagen komen of ik hier daadwerkelijk aan voldaan heb of dat ik nog steeds alleen op de achtergrond werk. Ook tijdens feedback momenten zal dit naar voor komen.

Acceptabel: voor iedere student die een management opleiding doet is het belangrijk om zelfvertrouwen uit te stralen. Later in het bedrijfsleven kan men natuurlijk niet bang zijn om zijn mening te geven ook als daar niet altijd om gevraagd word. Daarom is dit voor mij een acceptabel doel want ik denk dat ik er in de toekomst veel aan zal hebben als ik dit goed ontwikkel.

Realistisch: dit is voor mij een realistisch en haalbaar doel. Het is belangrijk maar zeker niet moeilijk om te oefenen in het meer van mezelf te laten horen. Ik moet voldoende zelfvertrouwen ontwikkelen om in vreemde omgevingen met vol vertrouwen te spreken.

Tijdgebonden: aan het eind van het jaar moet duidelijk blijken dat ik niet meer op de achtergrond werk. Ik moet meer op de voorgrond treden en vaker mijn mening laten horen. Aan het einde van elk blok zal ook uit de reflectieverslagen komen of ik hier daadwerkelijk aan voldaan heb.

Curriculum Vitae

1. Personalia

Naam:  Milan

Voornaam:  Swiderski

Voorletters:  Simon Cornelis Miloslaw

Adres:  Pater Geratsstraat 8

Postcode:  6136 AZ

Woonplaats:  Sittard

Mobiel nummer  06-25085317

Telefoonnummer 046-4526385

E-mailadres: milan16@gmail.com

Geboortedatum: 20-08-1988

Geboorteplaats: Sittard

Geslacht: Man

Nationaliteit:  Nederlandse

Burgerlijke staat: Ongehuwd

2. Opleidingen

HAVO nieuwe stijl (2e fase).

Profiel Economie & Maatschappij + Biologie.

Trevianum in Sittard.

Bijzonderheid:   - 2001-2006 HAVO

2006-2007 HBO Bouwkunde Hszuyd te Heerlen

People and Business Management

HEAO te Sittard

Facility Management

Hogeschool Zuyd te Heerlen

3. werkervaring

2002-Heden:

Werkzaam binnen de Supermarkt C1000 te limbrichterveld in Sittard. Werkzaam als Vakkenvuller bij de vulploeg.

4. Interesses en aanvullende informatie

Hobby’s en interesses:

Computer technologie en games.

Motor Techniek/ races.

Pokeren met vrienden.

Werkexploratie:

Ik moet eerlijk toegeven dat het onderstaande werkexploratieformulier niet van mij is. Ik heb mijn eigen vel overigens ook volledig afgetekend maar ik ben helaas niet in het bezig van een scanner. Daarom heb ik de ingescande versie van een klas genoot gebruikt. Mijn eigen vel zal toegevoegd worden in het Jaarverslag.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 4136
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved