Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


BulgaraCeha slovacaCroataEnglezaEstonaFinlandezaFranceza
GermanaItalianaLetonaLituanianaMaghiaraOlandezaPoloneza
SarbaSlovenaSpaniolaSuedezaTurcaUcraineana

GeografijeGospodarstvoRačunalnikiReceptiUpravljanjaZgodovina

RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKA VS

računalniki

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILAREUNIVERZA V CELJU

FAKULTETA ZA GRADBENIŠTVORAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKA VS

POROČILO 5. NALOGE

KAZALO:

Navodila 2

Tabela meritev 6

Boolean 7

Izdelava grafov 8

Navodila

(Na strani »https://kamen.uni-mb.si/pundfg/obveznost.asp« sem najprej prebrala navodila in pobrala potreben material iz stani, ki je potreben za vajo 5.)

Priložena elektronska preglednica vsebuje tri liste. Na prvem listu meritve se nahaja tabela 1, ki vsebuje rezultate časovnih meritev različno velikih slik. Vsi časi so zapisani v milisekundah. Za rezultate meritev izračunajte:

• povprečno vrednost za posamezno velikost slike. Za izračun uporabite

vgrajeno excelovo funkcijo.

• standardni odklon za posamezno velikost slike po enačbi:

kjer je xi obravnavana meritev, m(X) povprečna vrednost meritev za trenutno sliko in N število meritev. Za izračun podane enačbe uporabite vgrajene excelove funkcije (POW, SQRT,…)

Drugi list boolean vsebuje prazno tabelo 2, ki jo napolnite z besedicama DA ali NE, glede na to ali posamezna meritev odstopa za dopustno napako. Dopustno napako določa standardni odklon pomnožen za nek faktor alfa, ki ga uporabnik določi v celici alfa. Če je dobljena vrednost večja od absolutne vrednosti razlike med vrednostjo meritve in povprečne vrednosti, potem meritev ne odstopa od dopustne napake, sicer odstopa. Pogoj lahko tudi podamo:kjer je xi obravnavana meritev, m(X) povprečna vrednost meritev za trenutno sliko, (X) standardni odklon in ročno določen faktor alfa. Odgovorite na vprašanje, ki je podano v spodnjem okvirčku tega lista. V okvirček st. meritev vpišete zaporedno številko meritve ter kot velikost določite stolpec za katerega želite odgovor. V okvirčku odgovor se naj prikaže rezultati iz zgornje tabele za podane parametre. Na tretjem listu graf narišite grafe, ki prikazujejo odstopanje posamezne meritve od povprečne vrednosti za posamezno sliko.

Tabela meritev

V Microsoft Excelu po določenih formulah izračunamo povprečno vrednost za posamezno velikost in standardni odklon. Povprečno vrednost sem izračunala tako, da sem v funkcijsko vrstico napisala AVERAGE in določila od katerega do katerega polja naj zajema vrednosti. Za standardi odklon pa sem uporabila ukaz SQRT in zgoraj navedeno formulo.

Boolean

List boolean vsebuje prazno tabelo 2, ki jo je treba zapolniti z besedicama DA ali NE, glede na to ali posamezna meritev odstopa za dopustno napako. Dopustno napako določa standardni odklon.

Izdelava grafov

Dobljene vrednosti prikažemo v obliki grafov.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2468
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved