Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane

DE DIAGNOZA ORGANIZATIONALA - STUDIU DE CAZ REALIZAT PENTRU BINSOL S.A.

management+ Font mai mare | - Font mai micUNIVERSITATEA EFTIMIE MURGU,RESITA

MASTERAT MARKETING SI MANAGEMENTUL IN AFACERIPROIECT DE DIAGNOZA ORGANIZATIONALA

STUDIU DE CAZ REALIZAT PENTRU

BINSOL S.A.

  1. ISTORIC AL FIRMEI

BINSOL este o firma mexicana care, de cand s-a fondat in 1999, proiecteaza, dezvolta si implementeaza solutii si strategii de afaceri in ceea ce priveste calitatea, certificarea, procesele, imbunatatirea continua, documentatie, diagnostic, capacitate si dezvoltare, aplicand metodologii, tehnici si instrumente testate si care sunt de succes, pe baza experientei profesionale si cu cele mai bune practici profesionale.

BINSOL se bazeaza pe o gama ampla de produse si servicii, care prin intermediul schemelor de consultanta, a instructiei si a serviciilor din afara sursei, le permite sa garanteze satisfactia completa a clientilor sai si a clientilor comerciali, conform cu echipa de consultanti si a instructorilor si sustinerea de catre intreprinderi si specialisti asociati.

Politica calitatii

In compania BINSOL, sunt oameni angajati in a combina mai multe si mai bune alternative de solutii in ceea ce priveste calitatea, procesele si imbunatatirea continua, prin intermediul schemelor de consultanta, instructie si serviciilor din exterior; ordonate, de incredere si de valoare agregata.

Misiune: sa genereze si sa implanteze solutii pentru calitate si imbunatatirea continua, care sa depaseasca asteptarile si sa uneasca valorile agregate clientilor si asociatilor comerciali in fiecare oportunitate de serviciu, imbunatatind in mod continuu schemele de consultanta, instructie si servicii externe.

Viziune: sa fie furnizorul de referinta in servicii si pentru calitate, focalizarea proceselor, dezvoltarea umana si imbunatatirea in Mexic si America Latina, avand in fiecare dintre clienti un prieten si totodata un asociat comercial.

Valori: se stie faptul ca invatarea este o oportunitate de a asimila, care este una constanta, si datorita careia se aplica urmatoarele valori in organizatie: munca, responsabilitate, profesionalism, onoare si etica.

  1. OBIECTUL DE ACTIVITATE

Consultanti, lideri de proiect, instructori si documentatori. Ingineri industriali, administrativi, actionari, cei care studiaza piata, cei care se ocupa de finante si informaticieni cu o experienta ce depaseste 15 ani in proiecte de re-inginerie, intocmirea hartilor, analiza si reproiectare al proceselor, imbunatatire continua, aplicarea metodologiei 5S, sisteme de gestiune a calitatii, calitatea serviciilor, model de directie pentru calitate, documentatie si implementare ISO 9001:2000, gestiune ambientala, productie si manufactura, siguranta industriala, export, finante, planificare strategica, comercializare si vanzari, gama 6, statistica, benchmarking, climatul laboral si diagnosticul organizational.

Personalul firmei se bazeaza pe experienta si abilitati pentru administratia si controlul de proiecte, coordonare de echipe si munca, dezvoltarea resurselor, ateliere si servicii de consultanta si capacitati de organizare a sectorului industrial, manufactura, transformare, comunicatii, transport, tehnologie, export, turism, servicii, alimentatie, educatie, finante, petrochimic, sanatate, investigatii, comert si guvern.

  1. ELEMENTE STRUCTURALE

BINSOL isi integreaza serviciile conform a trei diviziuni de afaceri:

Ø   Consultanta de afaceri si procese

Ø   Capacitate specializata

Ø   Servicii externe si produse pentru calitate si imbunatatire continua

BINSOL se bazeaza pe o retea de firme specializate, ceea ce permite generarea solutiilor conform necesitatilor clientilor sai.

Structura:

BINSOL isi integreaza serviciile conform a doua diviziuni de afaceri:

  • Consultanta si capacitate
  • Servicii externe

BINSOL se bazeaza pe o echipa de profesionisti integrati de ingineri industriali, administratori, care se ocupa de studiile pietei, actionari si informaticieni cu o experienta de mai mult de 15 ani.

-redesign al procesului

-gestiunea calitatii

-imbunatatire continua

-ISO 9001 si auditul

-benchmarking

- metodologie 5S

- diagnostic si clima

- manufacturare

 

-cursuri si ateliere

- acordare de diploma

- seminarii

- grupuri si firme

- dezvoltarea masurilor

- centrul de instructie

- instruire

 

-solutii POS

- sisteme ERP

- corespondenta directa

- baza de date

- strangerea datelor

- sistemul ISO

- productivitate

- documentatie

 


Acoperire la nivel national si international:

Servicii de consultanta, instruire si servicii externe

Birouri si centre de lucru:

  • Ciudad de Mxico

La nivel National:

Aguascalientes
Baja California Nte
Baja California Sur
Campeche
Chiapas
Chihuahua
Coahuila
Colima

Distrito Federal
Durango
Estado de Mxico
Guanajuato
Guerrero
Hidalgo
Jalisco
Michoacn

Morelos
Nayarit
Nuevo Len
Oaxaca
Puebla
Quertaro
Quintana Roo
San Luis Potos

Sinaloa
Sonora
Tabasco
Tamaulipas
Tlaxcala
Veracruz
Yucatn
Zacatecas

La nivel International:

Argentina
Belice
Bolivia
Brasil
Canada
Chile
China
Colombia

Costa Rica
Cuba
Ecuador
El Salvador
España
Estados Unidos
Francia
Gran Bretaña

Guatemala
Haiti
Honduras
Italia
Jamaica
Japn
Nicaragua
Panam

Paraguay
Per
Portugal
Puerto Rico
Rep. Dominicana
Trinidad y Tobago
Uruguay
Venezuela

ANALIZA SWOT

Planificare strategica

Planificarea strategica este procesul care permite unei organizatii sa fie pro-activa in loc sa fie reactiva in formarea viitorului. Este mai mult o arta decat o stiinta, astfel incat pentru a o putea dezvolta trebuiesc elaborate:

Intrebari inteligente
Sa se exploreze raspunsuri posibile
Sa se experimenteze cu posibile solutii
Sa se evalueze raspunsurile obtinute in ultima perioada

In BINSOL preocuparea este de a sprijini clientii si asociatii comerciali in procesele de planificare strategica, ajutandu-i sa defineasca intr-o maniera adecvata si profesionala:

Masuri si obiective strategice
Misiune, Viziune si Valori.
Puncte slabe si Puncte tari.
Amenintari si Oportunitati.
Piata tinta si domenii neexplorate.
Strategii si Scenarii.
Model de negocieri si procese.
Evaluarea de Scop si Fezabilitate.
Diagnostic si Plan de Afaceri.
Planuri Detaliate si mapa cu proiecte

Luarea deciziilor:

Imbunatatire continua

REDECORAREA CONTURILOR

 

FIXAREA OBIECTIVELOR

 
responsabilitate

alegere

acorduri clare

indicatori  sisteme de dimensiune control

date

calitate informatii


SCORUL FINAL

SWOT:

Analiza SWOT permite identificarea situatiei actuale a organizatiei, dintr-un punct de vedere intern si extern, evaluand si valorand diferite scenarii care permit stabilirea unei actiuni specifice intr-un exercitiu de planificare strategica. Si in aceeasi masura urmeaza tactica si retroalimentarea pentru controlul in fata schimbarii si luarea deciziilor la nivel strategic.

Analizand datele firmei pentru aceasta analiza, am descoperit modul interesant in care managerii au facut evaluarea din punct de vedere al analizei SWOT

PUNCTE SLABE

 

PUNCTE TARI

 


Oceanele albastre: (Oceanos azules)

Competenta directa a pietelor provoaca "oceanele rosii"( "ocanos rojos",)vopsite cu sangele rivalilor. Astfel, organizatiile lider ale viitorului nu vor triumfa urmand aceasta tendinta, din moment ce trebuie sa isi centreze fortele pentru a crea "oceanele albastre", adica, segmente de piete sigure si pregatite sa creasca.

In BINSOL preocuparea este fata de clientii si asociatii comerciali sa gaseasca acele planuri, produse si servicii intr-un mediu unde competenta sa nu fie relevanta, iar pentru acestia se dezvolta:

Cadrul strategic.
Curba de Valori.
Schema de Actiuni.
Matricea "Elimina - reduce - mareste - creeaza'.
Analiza clientului
Analiza barierelor organizationale

Atasam aceasta schema realizata chiar de reprezentantii acestei companii

Competitori majoritari

competitori minoritari

amenintari


Au mai fost luate in calcul urmatoarele elemente:

- costuri, preturi, prestigiul, imaginea, utilitati, procesele, viteza, calitatea, varietatea, piata, tehnologia, personalul, optiunile, siguranta, resursele, designul, marimile.

Puncte tari:

profesionalismul

calitatea profesionala

dotarile

ambianta organizatiei

birourile si spatiile detinute atat la nivel national cat si international

componenta organizatiei si colaboratorii sai de renume

DIAGNOZA COMUNICARII

Se lucreaza impreuna cu Directorul General si primul sau nivel, pentru identificarea ariilor de oportunitati in structura organizationala, procesul de planificare, definitia misiunii, a viziunii, a valorii si a filosofiei impresariale. De asemenea se sprijina clientii si asociatii comerciali in stabilirea politicilor procesuale, sisteme de informare, procese de instruire si dezvoltare umana, manuirea efectiva a intalnirilor de lucru si a instrumentelor informatice si de telefonie, managementul timpului, leadershipul, managementul conflictelor, printre altele.

Avand in vedere multitudinea de organizatii cu care colaboreaza BINSOL , selectarea modelului de analiza organizationala se face in functie de valorificarea organizatiei:

Modelul Pugh si Pheysey.
Modelul de Contingente Lawrence si Lorsch.
Modelul James & Jones.
Modelul Henry Mintzberg si Structura in 5
Modelul de diagnoza Gibson.
Modelul de diagnoza si gestiune strategica Hax si Majluf.
Modelul Personalizat si Combinat pentru fiecare organizatie

In cadrul BINSOL se efectueaza identificarea factorilor cheie cum ar fi: Structura, organizatia, comunicarea, problematica, leadership-ul, puterea, clima, motivatia si altele.

In cadrul BINSOL intelegem faptul ca planificarea si controlul scopurilor sunt fundamentale pentru obtinerea obiectivelor organizatiei, fara indoiala este important sa se alinieze aceste obiective strategice cu cele ale personalului operativ si de suport, evitandu-se costurile pentru lipsa calitatii, a activitatilor fara valoare sau exces de control.

Se adopta metodologia organizationala pentru a redecora conturile, facilitand eforturile factorilor critici ai succesului : cost, timp, calitate si personal, punand in valoare participarea personalului, a autoritatii, responsabilitatea si stabilirea acordurilor clare.

O alta preocupare este pentru dezvoltarea integrala a factorului cel mai important intr-o organizatie de succes, resursa umana, si in aceasta directie se valorifica si se analizeaza diferitii factori care intervin in dezvoltarea si participarea sa, permitand integrarea echipelor de munca eficiente si productive.

Piramida lui Maslow in organizatie:

participarea personalului la luarea deciziilor si la autosugestie

consultarea personalului despre opinii si sugestii

generarea si receptarea informatiilor

stabilitate si munca sigura

salariul si comisioane

Pentru detectarea necesitatilor si a capacitatilor diferenta este intre nivelul de eficienta actual si dorinta, diferenta cuantificabila intre " a fi" si "a trebui sa fie", intre randament impus de un post si cel al persoanei care il ocupa.

In cadrul BINSOL se duce la bun sfarsit necesitatea de a fi capabil pentru a atinge obiectivele specifice ale organizatiei, printre care se numara:

Identificarea ariilor de oportunitati
Informatii pentru planuri de capabilitate
Determinarea potentialului resurselor umane

Situatia actuala a organizatiei.
Studiul ariilor
Necesitatile personalului.

Unele dintre mediile pe care le folosim pentru detectarea necesitatilor sunt:

observatia

chestionarele

interviurile

solicitarea de supervizori si directori

reuniuni intre departamente

analiza postului si a functiilor

recrearea procesului

interviuri la parasirea postului

metode combinate

Concluzii:

BINSOL ofera un serviciu de consultanta si capabilitate de o valoare inalta ajutandu-si clientii si asociatii comerciali sa isi imbunatateasca rezultatele, sa-si rezolve problemele si sa atinga telurile afacerilor.

Ø      Se bazeaza pe experti in ariile specifice, cu experienta si cunostinte in domeniu.

Ø      Ofera obiectivitate, precizie si caritate in fiecare propunere generata.

Ø      Au obtinut schimbari importante in organizatie, obtinand rezultate in perioade de timp foarte scurte.

Ø      Viziunea este globala si integratoare, datorita participarii a diverse proiecte, sectoare si tipuri de firme.

Exista elemente care obisnuiesc sa fie supra-valorate: marca si pretul , fara indoiala stim ca succesul unui proiect nu are nimic de-a face cu acest lucru, din contra in anumite ocazii ne asumam cheltuielile de publicitate, capital uman supraevaluat si costuri fixe ale unei firme foarte mari, scumpa sau de renume international.

BINSOL ofera rezultate, cunostinte profunde, compromisuri, o echipa de profesionalisti competenti si cu o experienta ampla, cum r fi o metodologie de succes .Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 5337
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved