Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane

SISTEMUL DE MANAGEMENT AL CALITATII IN INDUSTRIA DE AUTOMOBILE

management+ Font mai mare | - Font mai micSISTEMUL DE MANAGEMENT AL CALITATII IN INDUSTRIA DE AUTOMOBILEAnimati de dorinta de a avea un cuvant de spus pe piata mondiala de automobile, principalii lideri ai industriei de profil din SUA au elaborat un standard de calitate, construit pe structura standardului ISO 9001: 1994 - Quality systems. Model for quality assurance in design, development, production, instalation and servicing.

Astfel, in septembrie 1994, uzinele Chrysler, Ford si General Motors au anuntat aparitia standardului QS 9000 - Chrysler, Ford & General Motors' Quality Standard, un model de asigurare a calitatii prin care se doreste satisfacerea cerintelor consumatorilor si obtinerea unui nivel calitativ constant in domeniul industriei de automobile. Mai mult, cele trei firme au impus furnizorilor lor sa fie certificati conform QS 9000. De mentionat ca acest proces de certificare a sistemului de management al calitatii in conformitate cu QS 9000 dureaza intre 6 luni si 2 ani. Contributia celor trei firme la realizarea acestui standard a fost materializata astfel:

Chrysler a realizat Manualul de asigurare a calitatii furnizorilor;

Ford a realizat Q-101 - Standard de calitate;

General Motors a realizat Tinta excelentei nord-americane.

Cele trei documente formeaza QS 9000 si contin cerintele tehnice si economice specifice acestui domeniu, pe care atat semnatarii acestui standard, cat si furnizorii lor trebuie sa le aplice.

Datorita rezultatelor obtinute de catre cei trei lideri ca urmare a aplicarii acestui standard, procesul de aplicare s-a extins si asupra producatorilor de camioane (Volvo, Freightliner Corp, Mack Trucks. Inc., Paccard). QS 9000 reprezinta in prezent cel mai apreciat model de asigurare a calitatii, deoarece a dus la eliminarea multor proceduri ineficiente si la obtinerea unor reduceri ale costurilor de productie. De asemenea, QS 9000 contine un set de cerinte pentru toate activitatile cu impact asupra calitatii produsului finit.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1754
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved