Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Cererea si oferta de produse agroalimentare (relatia dintre cerere si oferta).

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micCererea si oferta de produse agroalimentare (relatia dintre cerere si oferta).

Cererea pentru aceasta grupa de produse in zonele industrializate - cele urbane in general - este caracterizata prin invariabilitatea acesteia. Astfel, cumpararile de produse agricole (dpdv cantitativ) variaza putin; daca preturile produselor agricole scad, aceasta va fi considerata o economie in bugetul personal al consumatorilor; daca veniturile populatiei cresc, cumparaturile suplimentare de produse se vor face ca regula generala in afara sectorului alimentar.Cererea de produse agroalimentare de prima necesitate este putin elastica in raport cu preturile existente pe piata. Pe termen scurt insa, cererea de produse agroalimentare este variabila.

Cererea de produse agricole pe plan mondial este realativ stabila, daca nu au loc cresteri puternice ale productiei agricole si explozii demografice. Pe zone geografice, cererea de alimente de baza, variaza in functie de cresterile demografice si calitativ in functie de nivelul veniturilor consumatorilor.

Oferta pe piata produselor de baza din agricultura este dispersata si cantitativ neregulata. Volumul productiei depinde pe de o parte de tehnica de dotare, iar pe de alta parte de conditiile climatice si biologice care sunt aleatorii, imprimand acestor piete a produselor de baza din agricultura, un caracter extrem de mobil. Oferta cantitativa a unui produs pe piata de desfacere depinde, de beneficiul pe care-l va realiza intreprinzatorul. Deoarece castigul (beneficiul) poate fi influentat prin schimbarile costurilor si/sau preturilor, se considera ca exista cauze care influenteaza oferta de produse agricole. Valabil si pentru agromarketing, relatia dintre cerere si oferta este considerata o latura fundamentala a functionalitatii pietei produselor agricole si agroalimentare. Pot exista trei forme: C > O sit.Penurie;C = O sit.Echilibru;C < O sit. abundenta.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1923
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved