Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


DOI ORI DOI FAC PATRU

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micDOI ORI DOI FAC PATRUAceasta prezentare, prima din '10 Napkin Presentation', poate fi facuta INAINTE ca persoana interesata sa vada planul de marketing sau produsele pe care doresti sa le imparti cu ea.

Prezentarea devine OBLIGATORIE daca ai introdus-o deja in program, deoarece intentia ta este de a-si orienta gandirea intr-o directie corecta inca din prima zi de activitate. Rezultatul prezentarii va fi inlaturarea unei idei preconcepute din gandirea sa, si anume, ca 'va trebui sa sponsorizeze pe toata lumea' ca sa castige sume mari de bani in Multi-Level Marketing.

Prima prezentare sintetica explica, de asemenea, cat de importanta este instruirea propriilor oameni din structura si cat de necesar este ajutorul dat pentru startul afacerii.

Prezentarea incepe cu o operatie de inmultire. Deci, ia o coala de hartie (sau un servetel) si scrie operatia aritmetica 2 x 2 = 4, ca in figura alaturata, continuand inmultirea cu 2 in jos pana la 16.

Se poate glumi spunand ca, daca sponsorizeaza pe cineva care nu stie sa faca inmultirea corect, mai bine sa-l trateze ca la poker cu un 'pas' - si sa nu mai continue, pentru ca un astfel de om ar putea crea probleme.

Scriind operatiile de mai sus, comentezi urmatoarele:

'Daca incepi sa sponsorizezi 2 oameni pe care ii inveti sa sponsorizeze fiecare cate 2, vei obtine 4 oameni pe nivelul al doilea, 8 pe nivelul al treilea si 16 pe al 4-lea nivel in structura ta'.

De observat ca am inceput sa folosesc cuvintele 'sponsorizare' si 'a invata', care vor primi pe parcurs o insemnatate foarte mare.

Acum. extindem operatiile, scriind o coloana de 3 x 3 in dreapta celei cu 2 x 2 si comentam astfel:

'Daca mai sponsorizezi un om in plus pe primul nivel, deci 3 oameni, pe care ii inveti sa sponsorizeze fiecare cate 3, vei obtine 9 pe nivelul al doilea, apoi ii inveti cum sa sponsorizeze si ei cate 3 si vei avea 27 pe nivelul al treilea, mergand mai departe obtii 81 oameni pe al 4-lea nivel in structura ta.'

De observat diferenta de 65 dintre 16 si 81. Atrage-i atentia si intreaba-l daca este de acord ca diferenta este intr-adevar mare. Apoi atrage-i atentia ca ADEVARATA DIFERENTA ESTE UNU! Fiecare om a sponsorizat doar o persoana in plus! In mod normal vei auzi comentarii la acest punct, dar continua expunerea ca va fi si mai bine.

Sa spunem ca acum sponsorizezi 4 persoane intr-o afacere. In dreapta coloanei cu

3 x 3 scrie o alta coloana de cifre in timp ce vorbesti:

'Sa vedem ce se intampla daca fiecare om sponsorizeaza INCA DOI. Sponsorizezi

4 si ii inveti pe fiecare dintre ei cum sa sponsorizeze si ei cate 4. Apoi ii ajuti pe cei

4 oameni noi sa-i invete pe cei 16 oameni ai lor, cum sa sponsorizeze fiecare cate 4, adaugand astfel 64 la grupul format. Mergand numai cu un nivel mai jos, grupul va avea 256 de persoane pe nivelul 4 '.

Din nou trebuie sa punctezi rezultatul astfel: 'Acum avem o diferenta considerabila, dar'

In mod sigur va aparea o reactie din partea interlocutorului, introdus deja in concept, care iti poate taia vorba spunand:

' ADEVARATA DIFERENTA consta in faptul ca fiecare a sponsorizat DOAR DOI IN PLUS '.

Terminam prezentarea cu sponsorizarea a 5 persoane. Invatand din mers, interlocutorul te urmareste mental sau verbal, in timp ce scrii cifrele in coloana finala, dupa cea cu 4. Se poate renunta la 'sponsorizare' si 'invatare', scriind doar cifrele si comentand:

' 5 ori 5 egal cu 25. inmultii cu 5 egal cu 125. inmultit cu 5 avem 625. DIFERENTA ESTE FANTASTICA! Dar ADEVARATA DIFERENTA consta in faptul ca fiecare trebuie sa sponsorizeze doar cu TREI oameni mai mult."

Majoritatea oamenilor inteleg ca trebuie sa sponsorizezi cu 1,2, sau 3 persoane mai mult. dar de obicei isi dau seama destul de greu de importanta cifrelor de pe ultima linie (16, 81, 256 sau 625).

Imagineaza-ti ca te afli realmente in situatia de a completa ultima coloana, ca si cand ai fi avut timp sa sponsorizezi 5 persoane serioase in program. Asadar, cei '5' din capul coloanei reprezinta persoanele care doresc sa fie implicate SERIOS    in construirea unei afaceri pe cont propriu. Probabil a trebuit sa sponsorizezi 10, 15 sau 20 persoane, pentru a-i intilni pe acei 5 oameni seriosi.

Daca vei intelege in intregine cele 10 PREZENTARI SINTETICE, vei descoperi ca oamenii tai vor deveni MAI REPEDE seriosi, decat cei intrati in structura care nu cunosc acest material. Studiind cartea, vei invata cum sa lucrezi cu ei, ca sa poata deveni intr-adevar MAI REPEDE seriosi in afacere.

In figura din dreapta se poate vedea ca atunci cand ai sponsorizat 5 oameni si

ei au sponsorizat alti 5, pana ajungi jos la a 4-a linie adunand toate cifrele incercuite vei avea 780 persoane serioase.

Demonstrand astfel, vei raspunde la intrebarea 'Dar, cine trebuie sa vanda produsele?', auzita de cei care au mai activat in MLM. Nu trebuie decat sa parcurgi aceasta PREZENTARE in intregime si sa explici interlocutorilor ca

2 ori 2 fac 4 pana cand ajungi la 780 de distribuitori.

ORICARE ar fi structura Multi-Level Marketing, daca exista deja 780 persoane care UTILIZEAZA ei insisi produsele, volumul vanzarilor este

deja destul de mare (si nu i-am inclus aici pe cei care nu iau in serios afacerea, fiind doar clienti ocazionali).

Daca toti acestia au la randul lor 2, 3, 4 sau 5 prieteni sa zicem ca fiecare are 10 clienti printre prieteni, rude sau cunostinte. ajungem la 7.800 clienti! Daca mai adaugi la aceasta cei 780 distribuitori din structura personala - ce crezi - vor fi capabili cei 8.580 consumatori, plus clientii ocazionali sa construiasca o afacere profitabila? Iata

cum se pot face bani intr-o afacere, avand o multime de oameni care realizeaza cate putin fiecare in parte. Nu uita ca, de fapt, lucrezi doar cu 5 OAMENI SERIOSI, nu cu o armata intreaga!

Ne izbim constant de oameni din alte structuri MLM, asemanatoare cu ale noastre, care raman uimiti cat de RAPID se dezvolta propriile noastre structuri. Desi sunt implicati in programele lor de mai mult timp, 'se scarpina in cap' si se intreaba ce facem noi in plus, fata de ceea ce fac ei.

Raspunsul nostru este intotdeauna urmatoarea intrebare: 'Cati oameni aveti in LINIA FRONTALA?' (Linia frontala este constituita din oamenii sponsorizati direct de catre sponsor. Acesti oameni se mai numesc 'distribuitori de pe primul nivel' sau 'capi de linie de sponsorizare'.)

Aud de multe ori raspunsuri cu cifre intre 25 si 50 sau mai mult. dar cunosc oameni in MLM care au peste 100 de persoane in linia frontala. Cu toate acestea, eu iti pot garanta ca, daca vei intelege principiile expuse in carte, ii vei depasi pe toti acesti oameni in urmatoarele sase luni, chiar daca acestia sunt implicati in structurile lor de 6-8 ani.

Iti dau un exemplu simplu, similar cu aceasta tema, ca sa-ti demomstrez de ce nu trebuie sa ai atat de multi oameni in prima linie.

Exemplul urmator este important si pentru a intra mai usor in prezentarea sintetica #2, care se refera la 'sindromul esecului vanzatorului' in Multi-I.evel Marketing.

Sa analizam cum functioneaza Pentagonul, format din ARMATA TERESTRA, FORTA AERIANA, MARINA MILITARA, FLOTA si PAZA DE COASTA. De la cel mai mic nivel pana in varful Pentagonului, nimeni nu are mai mult de 5 sau 6 persoane in subordine, pe care sa-i supervizeze DIRECT (cu unele rare exceptii). Gandeste-te la acest lucru! Mai mult, in celebrele academii militare West Point si Annapolis, fiecare cu peste 200 ani de experienta, nimeni nu se gandeste ca un militar sa supervizeze mai mult de 5 sau 6 persoane. Poti sa-mi explici atunci, de ce intra unii oameni intr-o structura Multi-Level Marketing, crezand ca pot lucra efectiv cu 50 de persoane in linia frontala?

In realitate, NU O POT FACE! De aceea multi dintre ei esueaza, dupa cum vei vedea mai departe.

Nu incerca sa lucrezi cu mai mult de 5 persoane serioase in acelasi timp. Trebuie sa fii atent cand ii sponsorizezi, sa mergi pe verticala, in jos, ca sa-si construiasca fiecare cate o grupa cu multe nivele. La un moment dat, ei nu vor mai avea nevoie de ajutorul tau si te vor parasi, incepand sa-si construiasca singuri propria linie frontala. Aceasta iti va da posibilitatea sa lucrezi cu o alta persoana serioasa, mentinand la 5 numarul celor care sunt implicati direct. Unele programe permit sa lucrezi cu cel mult 3 sau 4 persoane deodata, dar nici un program cunoscut de mine nu permite construirea unei structuri cu mai mult de 5 persoane in prima linie.

Aceste PREZENTARI SINTETICE sunt strans legate intre ele si de aceea unele din intrebarile pe care le poti avea vor putea fi clarificate pe masura ce continui de studiat cartea.

DE RETINUT

► Prezentarea #2 demonstreaza puterea numerelor in MLM.

► Prezentarea incepe cu formula 2 x 2 = 4, scrisa intr-o coloana, pana la 16 pe al 4-lea nivel.

► Se continua a doua coloana cu formula 3 x 3, pana la 81.

► Apoi cu 4 x 4 pana la 256, in final, cu 5 x5 pana la 625.

► Se evidentiaza diferenta obtinuta la nivelul 4, ca urmare a adaugarii a cate unei noi persoane sponsorizate direct, respectiv daca se lucreaza cu 5 persoane (deci cu 3 mai mult decat cu 2) se obtin 625 pe nivelul 4 (cu 609 mai mult).

► Concluzia: o afacere MLM se construieste cu 5 oameni seriosi!Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2468
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved